Akik igény szerint szoptatnak hogy bírják?
Èn előre felkèszültem lelkileg, hogy az első pàr hònap a szoptatasròl fog szòlni. Kb csak ültem ès szoptattam. Wc-re azèrt ki tudtam menni, mikor aludt, ennyi időre le tudtam rakni.
Nem tudom hogyan bìrtam, akkor nem fàrasztott ki az èjszakàzàs, mondjuk aludtam nappal a gyerekkel. Most nem tudnèk annyit fent lenni, azt hiszem. Lehet hogy valamj hormon segített abban, hogy a szokàsostòl eltèrően bìrjak működni.
2021. okt. 16. 09:57
2/29 A kérdező kommentje:
És amint leteszem őt tőlem 20 cm-re aludni felkel és megy az egész elolrol. Mire elaltatom 1 óra hossza.
Hiszek a válaszkész nevelésben.
Hiszek az igény szerinti etetésben. Tehát amikor éhes, akkor eszik.
Nem hiszek abban hogy éjjel nappal minden nyikkanásra mellre kell tenni a gyereket. Lehet ringatni, lehet eszközöket használni, pl hinta, hordozókendő, cumi, lehet simogatni stb, de folyamatosan mellre tenni az valahol nem normális, még ha természetes is.
Viszont mindenki maga dönti el, hogy akarja-e ezt. Aki igen hajrá, aki nem, annak se essen senki a torkának.
2021. okt. 16. 10:04
4/29 A kérdező kommentje:
Csinálok vele ilyeneket persze, megyünk sétálni, játszunk, eneklek, stb stb. Szerintem se normális h folyton a cicin lóg, pláne amiatt is mert sejtelmem nincs mikor ette meg az “adagját” mer kozbe annyit cumizik. Extra fáradt vagyok ma 😢😂
Akár tetszik akár nem az emberek emlős állatok szóval a gyereküket órankánt kell szoptatni kezdetben. Ezen lehet segíteni tápszerrel.
2021. okt. 16. 10:18
6/29 A kérdező kommentje:
Értem, óránként szoptatni egy órán keresztul? Akkor orokke szopni fog, olyan nehéz a kezdő anyáknak, komolyan teljesen kétségbe vagyok esve.
Szerintem ennek nincs köze a táplálás módjához, az iszsz babám mellett mindent meg tudtam csinálni, a tápszeressel meg egy pokol volt az első jó sok hónap
2021. okt. 16. 10:22
Nem fog örökre szopni. Csak a kezdetben kell óránként táplálni. Pár hónap az egész. Nem kell kétségbe esni ez a gyerekvállalás egyik nehézsége: ,,a kezdet"
2021. okt. 16. 10:30
Szerintem meg nem ördögtől való a 3 óránkénti etetés. Ennyi idő alatt normálisan meg tudja emészteni a tejet, kevesebbet bukik vissza, és mivel nem erjed az emésztetlen tej a gyomrában, kevésbé hasfájós. Ezért lehet nyugodtabb is lesz. Így könnyebben kialakul a kereslet-kínálat, beáll a tejtermelés, megszopja az adagját, és anyuka sem fog extrém módon kifáradni. Így mindenre lenne idő. Attól, hogy régen így csinálták, nem biztos, hogy az rossz volt. Csak mostanában lett az szokás, hogy örökké mellen lógjon a baba, anyuka meg egy pillanatra sem válhat le róla. De azért nem kell tönkremenni egy újszülött gondozásában. Meg kell találni az egyensúlyt, hogy mindkettejüknek jó legyen.
2021. okt. 16. 10:35
"mivel nem erjed az emésztetlen tej a gyomrában,"
Ugorj neki a biológia könyvnek! Totál oximoron amit írsz.
2021. okt. 16. 10:53
Kapcsolódó kérdések: