Az igény szerint szoptató anyukák egy vagy két mellből szoptatnak?
"Félek hogy nem lesz elég a tejem"
Drogériákban és gyógyszertárban is találsz tejszaporító teákat. Keress esetleg KARAMALZ italt, lényegében alkoholmentes barna sör, nekem rengeteg tejem lett tőle. Valamint nagyanyáink tanácsa: a rántott leves. Nekem ezek közül egyik sem ízlett, de minden nap fogyasztottam valamelyiket.
Az első gyereknél a szoptatási tanácsadó javaslatára tettem így, hogy kevésbé terhelődjön egy adott oldal szoptatáskor, mert érgörcs alakult ki a mellemben, mivel a baba túl erősen szopott, és eleinte nem is jól tartottam, nem szorítottam eléggé magamhoz, így brutális fájdalmaim voltak, még szopzatások között is. A tejem is sok volt, és nagy volt a tárolókapacitás is, így mindegyik tudott ürülni, és nem csomósodott be.
A második gyereknél nem volt gond, de részben megszokásból csináltam így, részben azért, mert még több lett a tej mint az elsőnél, de fejni nem nagyon volt időm, mert a nagy is csak 21 hós volt.
Ha már nem nyel olyan intenzíven, nyugodtan tedd rá a másik oldalra, ez a tejtermelésre nem lesz rossz hatással. Egyiknek sem kellett soha tápszeres pótlás. Persze volt néhány nap, amikor "egész nap" szoptak, hogy több tejet csináljanak maguknak, ettől sem kell megijedni.
Azt kifelejtettem, hogy hasfájósak sem voltak. Szaporító cuccokat sem ittam/szedtem, csak sok víz, levesek, gyümölcslé, kelt tészták, kenyér, rizs. Ha méred, hogy mennyit eszik, előbb-utóbb parázni fogsz, hogy biztos kevés. 2. Voltam.
A szoptatásperverz olvasónak ezúton üzenem, hogy a saját anyukájának küldözgessen privát üzeneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!