Anyukák, akik kizárólag csak szoptatnak és igény szerint: hozzávetőlegesen mennyi idő telik el 2 szoptatás között?
11 hetes babámnál majd most lesz pótlás, igény szerint szoptattam, de csak 5x kellet neki a cici, este végig alszik, napközben meg így kért enni, 2,5 - 3 óra telt el a szopik között, kevésszer evett de nagyobb mennyiséget.
(200-at, 100-at, 100-et,140-at,100-at vacsira) kb ezek az adagok voltak, de már az egyiket tápszerrel ki kell váltanom, mert kevesebb a tejem, ill ő sem elégedett ,ár a 100-as szopiknál.
Utolsó: a gyakori szoptatás nem használt?
Pont most vagytok a 3 hós ugrásnál, tipikus, hogy ilyenkor nem elég a tej. De ha tápszert adsz, attól még kevesebb lesz, tudod..
Szia xStefix!:)
Nem ide tartozik a kérdés, de: a három hós ugrásnál normális, ha nagyon nyűgös a baba, sok tejet igényel, ha meg több van, akkor sokat bukik? Egész délelőtt bukik a babám...
Nem biztos hogy a miénk igény szerinti szoptatás, de a kislányom még 2 hónapos sem volt és csak 4 óránként kért enni, szinte percre pontosan.
Persze néha sírdogált 2 etetés között, de mivel simogatásra, ringatásra, egyebekre megnyugodott, nem tettem úgymond az "első nyikkra" mellre. Tehát nem teljesen igény szerint szoptatom.
Most 4 hónapos és szintén csak 4 óránként, néha még ritkábban eszik, és elképesztő gyorsasággal, kb. 8-10 perc büfizéssel együtt. Remélem ez nem baj, de inkább már nézelődne, gagyogna.Nem fecséreli az időt...:-)
Mi hat hetesek vagyunk, átlag 4 óránkénti evéssel.
Kb így eszünk (az óra eltolódik, de a két szopi közti idő nem):
01.30
05.30
800-9.00
12.00
17-18.00
(És nagyon ritkán 21-22.00 - kb 4-5 naponta)
Délelőtt 120 gramm körül eszik, délután 170-180 grammot
Szia Kérdező! :) (Bár én nem tudom, te ki vagy, de ha te ismersz, nekem már az is elég.:)
Ugrásnál szinte mindig van nyügi, ezzel érdemes számolni, igen. A bukás nem lehet, hogy azért van, mert többet sír, több levegőt nyel, talán még szopi közben is?
A simán több tejtől is lehet bukás, mert ilyenkor a felesleg jön ki; bár ez inkább újszülöttekre jellemző. A nagyobb babák már azért jobban tudják kontrollálni a szopit, a levegőt és a mennyiséget, náluk ez már ritkább. Illetve a tejmennyiség sem úgy szokott általában megnőni, hogy puff, hirtelen túl sok lesz és emiatt dugig eszi magát a baba, aztán kipakol... inkább folyamatosan emelkedik a tej, a pont elég szintig.
Szóval én inkább a levegőnyelős verzióra voksolnék így "látatlanban". ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!