Azoknál, akik igény szerint szoptatnak, mikorra állt be a kínálat a kereslethez?
A fiam 5 hetes, és nappal gyakran van cicin, főleg esete. Éjjel viszont telítődik a mellem, mert 4-5 óra kimarad, és muszáj lefejnem a felesleget, mert különben begyullad. :(
Mikorra várhatom, hogy beáll a baba igényeihez a tejtermelés?
Az első hónap után. Igaz, hogy legalább 2 óra volt a szopások között mindig. De volt, hogy 4 órát is aludt, és nem keltettem fel. Azt igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy ha sír egy kicsit, rögtön meg kell szoptatni.
Csak annyit jelent,hogy nem kell kivárni a 3-4 órahosszát.
Félre ne értsd, nem bántani akarlak, de mivel fejsz, ezért soha.
A pontos kereslet-kínálat akkor állna be, ha nem nyúlsz bele. Én a negyediknél már így csináltam és a második héten semmi baj nem volt.
2 hét múlva fél éves és még mell gyulladásom sem volt. Persze én is éltem át éjjel kínokat, de inkább leszivattam a gyerekkel a nagyját.
tudom, hiába a tapasztalat le leszek pontozva és meg leszek szólva.
3 gyereknél én is fejtem és mindegyiknél volt gyulladás is.
Aztán most a terhesség alatt olvastam arról, hogy nincs szükség fejésre pont hogy ne alakuljon ki a túlkínálat, ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom.
Nekem bevált, ezért írtam csak.
4. vagyok.
A nagynál én is muszájból fejtem, különben hetente mehettem volna a dokihoz lázasan, mellgyulladással.
A kicsinél az első 1-2 hétben szintén fejni kellett naponta, de szerencsére nála nem kellett sokáig, bár nekem is rendesen feszült a mellem 3 hónapig (meg mindig vittem magammal pótmelltartóbetétet:))
Én is úgy indultam most neki (2. gyerek), hogy én aztán nem fejek, majd beáll úgyis. Sajnos hetek óta be vagyok gyulladva hol itt, hol ott, pedig már lefejem a felesleget, mégis. :(
Most úgy látom amúgy, hogy az egyik mellem már felvette a ritmust, a másik még problémásabb. (Azzal korábban is sok gond volt.)
Pontosíts, légy szíves: szopi után fejed le a maradékot, vagy amikor túltelítődsz, akkor fejsz csak egy keveset?
Mert nem mindegy. Az elsővel fokozod a termelést, a másodikkal csökkented.
Próbálsz több pózban is szoptatni, hogy alaposan kiürüljön mindenhol a melled? Lehet, hogy itt-ott van néha egy-egy góc, amit így talán ki tudnál szívatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!