Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért adják fel olyan sokan...

Miért adják fel olyan sokan a, szoptatást már az elején?

Figyelt kérdés

Nyilván mindenkinek a maga döntése, csak kíváncsi vagyok, ugyanis az én környezetemben a legtöbben csak 1-2 hónapig szoptatnak, mert utána "nincs tej".

Az első nehézségeknél elkezdik tápszerezni a babát, aztán a kimaradó szoptatás miatt csökken a tejtermelés, akkor megint jön a tápszer és így tovább, míg el nem apad a tej.

Nekem is nehezen indult be az elején, de azt olvastam, minél többet van cicin a baba az elején, annál több tej termelődik, ezért rendületlenül szoptattam. Volt, hogy 2 órát is.

A férjem folyton tolta, hogy éhes a gyerek, adjak neki tápszert,de mondtam neki is, hogy ha átállumk tápszerezésre, akkor aztán ennyi fejem sem lesz. Persze, néhány alkalommal az én babám is kapott, mikor azt éreztem, hogy kész, egyszerűen nem lakik jól, volt hogy egyszer pár napig minden este kapott és azt hittem, innentől nem is lesz elég tejem, de elkezdtem pluszban fejni napi egyszer, hogy serkentsem a tejet és továbbra is kitartóan szoptattam.

Így egy hónapos korára már szépen beállt a dolog a kezdeti nehézségek ellenére, már egyáltalán nem kap tápszert azóta, nagyon sok tejem lett.

Na de, mi az oka annak, hogy ilyen sokan már az elején feladják a szoptatást és inkább választják a tápszert, ami aztán majd totális elapadáshoz vezet?

2021. júl. 22. 21:31
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%
#40 szerintem törölhettek valami nagyon alpárit.
2021. aug. 5. 20:08
 42/42 anonim ***** válasza:
97%
#40 nem törölve lett egy komment, amiben leírta a válaszoló a tápszeres anyának, hogy cicijét féltő gyerek lepaszoló, és cigányos.
2021. aug. 5. 20:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!