Miért írják itt olyan sokan, hogy amint abbahagyták a szoptatást, onnantól átaludta a babájuk az éjszakát?
Akik ezt irják,azoknak a gyereke általában már 2-3 éves.
Egy 8 hónapos szerintem akkor sem fogja átaludni az éjszakát,ha nem szoptatod meg (és ez teljesen normális) .Szerintem szoptasd nyugodtan,amikor szeretmné
én szoptattam, de nem éjjel. ahogy hazaértünk a kórházból ha felébredtek igyekeztem nem felvenni, csak egy kicsit megsimogatni, hátha visszaalszik.
Mindhárom babám 4 hetesen már átaludta az éjszakát.
ha kiveszed és elkezded etetni akkor ezt fogja megszokni és várja minden éjszaka.
De mindenkinek magának kellel dönteni, hogy hogyan szeretné.
és persze vannak, hasfájós babák.... stb ahol nem te döntesz
mindhárman 1évig szoptak
(második voltam)
Mondom ezt mindenki maga dönti el. És persze a baba :)
lehet hogy a fogai miatt ébred mostanában, attól nyugtalanabbul alszanak
Azért, mert a szopizás nagyon jó dolog, amire éjszaka is szükség lehet. :) Nagyobb korban már nem annyira az anyatej (evés, ivás) miatt, hanem leginkább anya közelsége miatt.
Az igény szerint szoptatott babák között gyakran előfordul, hogy hosszabb ideig is szopiznak éjjel, pláne, ha olyan cicimumus típusok is. Azok, akik együtt alszanak a gyerkőccel, sokáig gond nélkül meg is tudják ezt oldani, ezért is húzódhat el a dolog.
Alapjáraton nincs gond ezzel (sőt), amíg a gyereknek is valós szükséglete a szopizás és anyának is megfelel. Időnként viszont előfordulhat, hogy túlzottan berögzül a dolog és már szinte semmi konkrét oka/célja nincs, csakis a megszokás. (Ennek a megítélése viszont még az anyuka számára se egyszerű feladat!!!) Ilyenkor, ha az anyának elég volt, meg lehet próbálkozni az éjjeli szopizás elhagyásával, de lehetőleg először csak lassabban, fokozatosan, ha sikerül.
Sajnos és nagyon azt látom, főleg a mai trendi gyereknevelős irodalomban, hogy egyesek már-már sportot űznek abból, hogy beleneveljék az anyukákba azt az elképzelést, hogy a gyereknek 6 hetes korától a saját ágyában a saját szobájában és csönd a neve... Pedig a gyerek nem így működik, még 2-3 évesen sem.
És megint a szokásos mondás: úgy csináld, ahogy szerinted a legjobb. Az ösztöneidre hallgass, azok általában jót súgnak.
22 hónapos és még mindig szopizik, éjszaka csak néha, ha tudom, hogy valami komolyabb baja van (és máshogy sír). Azért kezdtem el éjjel cumisüvegre átszoktatni, mert képes volt 4x kelni és így szinte semmit nem aludtam. Aztán mikor üvegre váltottunk akkor már csak 1x kelt fel.
Sajnos még most sem alussza át az éjszakát, pedig 2 hónaposan mindenféle nevelés nélkül átaludta. De 3 hónapos kora óta sokat utazunk, azóta ébred. Fogzásnál többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!