Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért írják itt olyan sokan,...

Miért írják itt olyan sokan, hogy amint abbahagyták a szoptatást, onnantól átaludta a babájuk az éjszakát?

Figyelt kérdés
Az én babám most 8 hós, eddig tök jól aludt éjszakánként (csak 1-2x kelt), de most egy ideje nagyon sűrűn kel, és csak a szopi nyugtatja meg. Nem is gondoltam még rá, hogy ne rakjam ilyenkor cicire, de annyiszor olvastam itt a kérdésben feltett állítást, hogy elgondolkodtam, hogy lehet, hogy vmit rosszul csinálok, és inkább már nem kéne éjjel szoptatnom?!
2011. máj. 2. 23:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
De jó neked, kedves utolsó! Nálunk ez sajnos nem vált be. Próbáltam sétálni vele, ringatni, bármit. Olyan erőszakosan csak a cici érdekelte, kereste és közben sírva mondta, hogy cici, hogy nem lehetett nem adni neki a végén. Ezért jutottunk (részben) arra, hogy üvegből megkapja lefejve és így nem veszem ki az ágyból, nem kerül cici közelébe.
2011. máj. 3. 11:52
 12/18 xStefix ***** válasza:

Kérdező: vagy fogzik, vagy nő, vagy az idegrendszere / mozgása fejlődik, lassan pedig jön a szeparációs szorongás ideje. Ezért mind-mind oka lehet kelni.

Ha te bírod még és ő sem nyűgösködik az éjjeli nem alvás miatt (bár ahogy írod, ő meg sem ébred), akkor szerintem próbálj még kitartani. Idővel javulhat a helyzet.

Én 11 hónapig keltem éjjel, de aztán 3 nap alatt megoldódott a dolog: nálunk spec. +1 délutáni szopit kellett beiktatni és ennyi. Tehát az éhsé/szomjúság volt az ébredési ok.

Igaz, mi mindig egy légtérben aludtunk a lánnyal, sőt, nagyon sokáig együtt is, úgyhogy nálunk az anyahiány miatti ébredés nem játszott szerepet. (Pedig sokszor "csak" erről van szó!)

2011. máj. 3. 12:38
 13/18 anonim ***** válasza:

a kisfiam 6 hós koráig szinte átaludta az éjszakát, egyszer kelt fel hajnali 4-5 körül. Aztán gondolom a fogak a mozgásfejlődés meg a szeparációs szorongás miatt elkezdett nagyon sűrűn ébredni éjszaka. A cici megnyugtatta, és valóban amikor 13 hónapos korában elválasztottam utána naygjából átaludta az éjszakát. Akkor már csak éjszaka szopizott, este se kérte, csak ha éjjel megébredt, ezért nem is nagyon volt már tejem.

Persze amikor jött a szemfoga meg a rágófoga akkor gyakran ébredt, csak épp akkor már nem volt mivel megnyugtatni, hiába ringattam, hiába adtam neki cumisüvegből tejet, volt hogy szegény egy órán át is sírt, amíg nem hatott a fájdalomcsillapító.

2011. máj. 3. 13:05
 14/18 A kérdező kommentje:
Olvastam itt egyszer már, hogy amikor kinyílik a világ a babáknak, és minden jobban érdekli, mint a szopi, előfordul, hogy azért kel sűrűbben éjjel, hogy bepótolja a nappali szopikat. Emiatt én is gondoltam, hogy jobban megetetem, megszoptatom nappal, de nem használt, és így is maradt a sűrű kelés. Szóval a mozgásfejlődésre tudok már csak gondolni, hiszen újabban térdel, ül, sztem lassan fel is áll, csak ha ez addig így marad....
2011. máj. 3. 14:38
 15/18 xStefix ***** válasza:

Szerintem jól logikázol.

Túl sokat nem lehet ilyenkor csinálni, hidd el. :( Illetve lehet: nem megszoptatni és/vagy elválasztani, de nem biztos, hogy pont az lesz a jó megoldás... Egyrészt gyereke válogatja. Van, aki könnyen viseli a megvonást, van, akinél még durvább lesz utána. Másrészt mi van, ha rosszul méred fel a dolgot és épp csökkented/elveszed tőle a szopit, pedig lehet, hogy pont az segítene neki a "kritikus" időszakokban (szorongás, fogzás, MMR-oltás)? Szóval nem olyan egyszerű ezt kitalálni, mert nyilván a legjobbat szeretnéd a babádnak - de azért magadnak is.

Az biztos, hogy én szemszer nagyon örülök, hogy még javában szopott a lányom, amikor a hátsó fogai jöttek (másfél éves kora körül), mert akkoriban mi is újra ébredtünk éjjel. Igaz, a legnehezebb napokon már ez sem segített, 2-3 órákat fetrengtünk, mire végre elaludtunk (a fáradtságtól), de ha nem lett volna szopi, szerintem még többet nyűgösködünk...

2011. máj. 3. 15:31
 16/18 A kérdező kommentje:
Én nem akarom egyelőre elválasztani, mert (talán mert nem cumizik) úgy látom, neki ez az egyetlen vigasztalás, megnyugtatás stb., így mivel még jön a fogzás, meg ugye a mozgásfejlődés java, csak ez van neki, ráadásul sztem ő az a típus, akitől ha elvenném, csak rosszabb lenne. A mi szobánkban alszik (sajnos csak 2 szobás a kecó), úgyhogy nem annyira fárasztó, főleg, mivel kb. 10 perc alatt már vissza is tudom tenni, csak eldilemmáztam a kérdésen... Nagyon köszönöm a válaszokat, különösen stefix-nek. :)
2011. máj. 3. 21:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Kislányom 2 hónapos korától 9-10 hónapos koráig átaludta az éjszakát, azóta nem, átlag háromszor kel éjjel. Most 17 hós. Későn kezdődött a mozgásfejlődése, szóval szerintem hasonló szakaszban lehetett akkor, mint most a te babád. Én azóta is szoptatom éjjel, sőt mivel háromszor kér, együtt is alszunk, különben nem bírnám. Mostmár lehet, hogy szokássá vált, de akkor tuti szüksége volt rá. Simán lehetett szeparációs szorongás is.
2011. máj. 4. 00:02
 18/18 A kérdező kommentje:
Kedves utsó! Ezek szerint 7 hónapja tart az éjjeli 3x ébredés? De már jár, nem? Hány foga van kinn?
2011. máj. 4. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!