Akik úgy döntöttek, hogy nem fognak szoptatni, vagy félúton abbahagyták a szoptatást és áttértek a tápszerte, milyen okból tették, mi volt az oka, hogy tápszeres lett?
Nem volt elég a tejem.
(Most mindjárt írják majd, hogy lett volna, csak nem tettem meg érte mindent.)
Amit tudtam és amit az erőm engedett, megtettem. Mivel az nem volt elég, adtam a tápszert.
(Első babámat a szülészetről átvitték Pic-be, nagyon ideges voltam, ez ugye nem tesz jót a tejtermelődésnek. Alig indult be, aztán sem szaporodott, amikor már szoptathattam.
Második babámnál több volt a tej, de nem elég. És mind az ezer-féle praktikát képtelen voltam kipróbálni, mert itt volt a 1,5 éves gyerekem is, segítségem meg semmi...Kínlódás helyett adtam a tápszert, így én is kiegyensúlyozottabb voltam, a gyerek is jóllakott.)
4 hónapos volt a lányom, amikor áttértünk tápszerre, mert elkezdett fogyni 3 hónaposan. ' hónapig állandóan cicire tettem, fejtem, próbálkoztam ezzel-azzal, de csak nem hízott. Aztán már fogyni is elkezdett...így végül kapott tápszert. Amúgy a reggeli-esti szopit nem hagytuk el, azt szerettem volna, ha megmarad még egy darabig, de valamiért nem fejlődött jól a babám. :(
Most már jobb, szépen hízik és végre boldog is.
Elsőnek üzenem: tojni kell mindenkire aki ezt mondja...
Én 5 hónapja szültem, és 2 hétig tudtam szoptatni, aztán elapadt a tejem. Rendesen ettem, sok vizet ittam, sűrűn tettem cicre (nagyon ügyesen szopizott a picur), fejtem, próbáltam homeós bogyókat, laktoherb teát (attól ment a hasam), speckó tejszaporító alkoholmentes sört és még az isten tudja mit...de semmi eredménye nem volt. Vagyis reggelre 20ml-vel több tejem volt, aztán szenvedtem 2 órán keresztül a fejéssel. Soha nem felejtem el, úgy kemény 5 ml-t sikerült 2 mellből kipréselnem. Úgyhogy ha ez nem a mindent megpróbáltam kategória, akkor semmi.
Az első kisfiamnál (császároztak) nehezen indult be a tejem. 2 napig intenzívem voltam, utána Ő se akart szopizni, végül a 4. napon tápit adtak a csecsemősök, én meg a fejőszobába próbáltam sajtolni a cicimből amit csak lehet. Fejtem, volt is tejem, de Ő nem akart szívni semmit, kiköpte a cicim. Volt hogy evett, akkor meg kihányta a tejem. Gyógyszert kaptam, mert 2 hétig tejlázam volt, valószínű ez is bekavart. Szóval 8 hétig kűzködtem, de a vége tápszer lett.
Most 3 hónapos a második kisfiam, császároztak, de elhatároztam, hogy mindent megteszek, amit csak lehet. A kisfiam már másnap szülés után egyből szopott és azóta is szopik. Nem akarok tápit adni neki. Sajnos az élet néha úgy hozza, hogy nem tudsz szoptatni, de ha van lehetősége az embernem mindent elkövet. Én most nagyon boldog vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!