Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért adják fel olyan sokan...

Miért adják fel olyan sokan a, szoptatást már az elején?

Figyelt kérdés

Nyilván mindenkinek a maga döntése, csak kíváncsi vagyok, ugyanis az én környezetemben a legtöbben csak 1-2 hónapig szoptatnak, mert utána "nincs tej".

Az első nehézségeknél elkezdik tápszerezni a babát, aztán a kimaradó szoptatás miatt csökken a tejtermelés, akkor megint jön a tápszer és így tovább, míg el nem apad a tej.

Nekem is nehezen indult be az elején, de azt olvastam, minél többet van cicin a baba az elején, annál több tej termelődik, ezért rendületlenül szoptattam. Volt, hogy 2 órát is.

A férjem folyton tolta, hogy éhes a gyerek, adjak neki tápszert,de mondtam neki is, hogy ha átállumk tápszerezésre, akkor aztán ennyi fejem sem lesz. Persze, néhány alkalommal az én babám is kapott, mikor azt éreztem, hogy kész, egyszerűen nem lakik jól, volt hogy egyszer pár napig minden este kapott és azt hittem, innentől nem is lesz elég tejem, de elkezdtem pluszban fejni napi egyszer, hogy serkentsem a tejet és továbbra is kitartóan szoptattam.

Így egy hónapos korára már szépen beállt a dolog a kezdeti nehézségek ellenére, már egyáltalán nem kap tápszert azóta, nagyon sok tejem lett.

Na de, mi az oka annak, hogy ilyen sokan már az elején feladják a szoptatást és inkább választják a tápszert, ami aztán majd totális elapadáshoz vezet?

2021. júl. 22. 21:31
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
76%

Te is nézd vissza ezt a topikot meg a kérdést is.

Én meg mindig azt látom, hogy mindig a szoptatós anyukák kezdenek belekötni a tápszeresekbe, és ekkor kapják meg a szoptatásnáci kifejezést.

2021. júl. 23. 11:37
 32/42 anonim ***** válasza:
24%

30

Lehet ezt látod bele,de igazából én is ezt figyeltem meg a környezetemben. 2 hét alatt feladják azok is,akik akarnak szoptatni,aztán kiderül,félnek..sír a baba,folyton mellen lenne ergo kevés a tej..erre jön egy idióta védőnő vagy orvos,aki rögtön tápszerért kiált,anyuka megnyugszik. Tápszeradag nő,tej elapad,aztán kesereg és persze isteníti a dokit,hogy milyen igaza volt! Na felénk így néz ki.

Mint írtam,nem ördögtől való a tápszer,az első napokban a fiamnak is kiharcoltam mert tényleg nehezen indult meg a tejem.

De itt konkrétan a 3.válaszoló kezdett " lehet lepontozni és különben is blabla). Addig nem volt vita meg ősanyázás.

2021. júl. 23. 11:49
 33/42 anonim ***** válasza:
68%

#29 na és vajon miért szoptatasnaciznak? Biztos ok nelkül mi? Tudod ez olyan mint mikor bizonyos kisebbsegiek tornek zuznak lopnak majd jön a "mééé me' cgány vagyok?" Aha b+ tuti csak azért. Na valahogy veletek is így van, ti soha senkire nem szóltok semmit, a "szoptatásnácis" beszólás az csak úgy jön. Ja, oké.

Lásd ezt a mondatot:

"Több barátnőm is olyan gyógyszert szed,ami kontraindikálja a szoptatást, ez van. Van,aki bármit megtesz,megsincs teje.

Aki csak azért nem szoptat,mert félti a cicit meg nem akar otthon ülni,mert bulika és egyebek,azokról van meg a véleményem."

Mert ez a kettő lehetséges csak. Aki gyógyszert szed, meg mindenki más aki bulikázik meg a cicit félti. Eszem megáll, és akkor a magadfajta kéri ki magának a minősítgetést, mikor skatulyázod az embereket, meg te akarod megmondani a tutit látatlanba.

Az meg hogy te miért küzdöttél őszintén letojom. Értem én, hogy te a tejecskédet min egy phd-hoz hasoítod de hidd el nem az. Részemről semmivel nem vagy jobban anya mint egy tápszeres. Ennyi.

Amúgy meg van egy olyan sejtésem, hogy a hozzádhasonló nem merte "feladni" annó mert jajj mitszólnak, és most azon veritek el a port, akinek fontosabb volt a saját lelki békéje mint a teje. Aztán meglehet a véleményed nyugodtan, csak aztán lehet viselni a beszólogatást ha már házhoz mész a pofonért. Nem előadni a megbántott áldozatot.

2021. júl. 23. 11:58
 34/42 anonim ***** válasza:
92%
Milyen komoly indulatok vannak komlyan. Van egy 6 és egy 10 éves fiam, soha nem téma, hogy tápszeresek vagy anyatejesek voltak e. Sőt, mondok jobbat, én meg sem tudnám állapítani, kit mivel tápláltak. Szerintem ez magánügy, ezért lenézni, támadn valakit, annyira primitív dolog.
2021. júl. 23. 12:03
 35/42 anonim ***** válasza:
67%

32 és neked ehhez mi közöd? Anyuka megnyugodott, te is írtad, a baba táplálva, a világ halad tovább.

Én nem a cicim és a bulika miatt DÖNTÖTTEM úgy hogy tápszeres lesz, és nem is gyógyszer miatt, de nem tartozok magyarázattal senkinek, és lám mégis kapom az ítélkezést, hogy "feladom".

2021. júl. 23. 12:04
 36/42 anonim ***** válasza:
70%
Rendben kérdező, ügyes vagy, szuper anyu, buksisimi. Semmi közöd hozzá, ki miért hagyja abba, egyenként meg ezer egy oka lehet és nem az az első, hogy nem sikerül...
2021. júl. 23. 12:22
 37/42 anonim ***** válasza:
86%
Nekem 1,5 hetes kislányom van. Szoptatom, szerencsénk van, mert szépen megindult. Viszont őszintén, én teljesen mégértem azt is, ha valaki önszántából lesz tapszeres. Még csak 1,5 hete szoptatok, tehát okoskodni sem okoskodhatok, de tényleg kemény tud lenni. Folyamatosan fáj a mellem, vagy attól, hogy tele van már, vagy a mellbimbóim. A sebek éppen begyógyultak, de még mindig fáj a bőr rajta. És igen, mikor éjszaka 1-2 órát szopizik, hát az sem kellemes. Bevallom nekem is megfordult már a fejemben, hogy bakker mennyivel könnyebb lenne nekem tápszerrel. De csinálom tovabb, nap-nap után. Mindig a mai napra fókuszálok és remélem, hogy idővel nem lesz ilyen fájdalmas. Szerintem nem kell nekünk piedesztrára emelni magunk, szoptatók. Tesszük a dolgunk. Aki meg különböző okokból nem tud, vagy nem akar, teljesen rendben van. Nem kell senkit sem elítélni. Szerintem jobb egy kiegyensúlyozott anya, mint egy zombi roncs.
2021. aug. 5. 15:01
 38/42 anonim ***** válasza:
56%

Nem vagyok cicit féltő marhára benézted, kis mellem volt gyerek előtt is, most is az van, nincs mit féltenem, soha nem lest belőlem bikinimodell.

Amúgy meg te csak ne kapd fel a vizet a stílusomon, pont azt kapod amit érdemelsz. Aki szerint vannak akik gyógyszert szednek, meg mindenki más aki lepasszolós testét féltő phicsa. Mit vársz a lábad ne csókoljuk meg mikor sértegetsz minket? Komolyan hülyét kapok a magadfajtától aki úgy gondolja bárkibe belerúghat, majd még neki áll feljebb. A ciganyozással is magadat minősíted meg az összes személyeskedéssel ami kiesett a szádon, mert ennyi telik tőled. Talán nem kéne idegen embereknek bepofázni arról amihez amúgy közöd sincs és nem ezt kapnád vissza. De ehhez minimàlis IQ kéne hogy felfogd, annak meg latszolag hiján vagy.

2021. aug. 5. 15:56
 39/42 anonim ***** válasza:
64%

#37 jézusom most közölted egy vadidegen nővel hogy fix hogy lepasszolja a gyerekét, meg félti a mellét. De neked nem is olyan a stílusod? Cigányozol....

Komolyan hihetetlen mi rá nem fér a képedre. Ha már ilyen itélkező bunkó vagy, legalább vállald, ne játszd meg magad.

Hihetetlen, jelentettelek.

Szuperül bemutatkoztál.

2021. aug. 5. 16:23
 40/42 anonim ***** válasza:
73%
#37 vagyok. Ezt biztos nekem szántad? Mivel én ezt az egy választ írtam eddig.
2021. aug. 5. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!