Szerintetek miert szoptat egyre kevesebb anyuka mostansag? Es ha szoptat is, max 6 honapig.
Én egy sima kérdést látok. Tudod ezt hogy hívják? Közvéleménykutatás. Ha ugyanezeket a kérdéseket egy kérdőívben látod, amit éppen töltesz, akkor eszedbe sem jutna a támadást keresni.
És hogy én segítem a provokálásban? Érdekes dolgokat látsz bele meg kell hagyni. Szent anyaság..Nálad gond lehet a toronyban szerintem.
Nem tudom ki torolte a hozzászólásom, de semmi sértő nem volt benne.
Szerintem inkább neked van Isten-komplexusod..és szövegértési problémád.
És igen, ez a közvéleménykutatás. Kíváncsi mások véleményére, megkérdezte, hogy szerintük miért van ez így mostanában. Hol van ebben a kérdésben az ítélkezés?
Nagyon fájó pont lehet ez a Te életedben, ha ennyire felkapod a vizet..
13-as hozzászólás a kérdező kommentje:
“ En azt latom h manapsag az anyak egyszerüen kenyelemböl es lustasagbol valasztjak el.”
Szerintem is túltolta a kérdező a kérdést. De azért a válaszok is ott vannak a szeren! 😂
Amúgy igaza van az #52-esnek, felnőtt nők, anyák vagyunk... khm, most már rendezzük sorainkat és viselkedjünk is úgy!
Azzal viszont szintén nem tudok egyet érteni, hogy itt élből mennek az osztások más kategóriához képest. Szerintem ez a rész még sokszor normális is tud lenni, itt legalább van ami összefogja az embereket, az ún. mummy-power, amikor valaki teljesen kétségbeesik, hogy nem biztos, hogy jó csinálja a dolgokat, és akkor egy egységként sorakoznak fel a tapasztalt anyukák, hogy megnyugtassák az ifjoncot, hogy minden rendben lesz. Ilyen sem a vallás, sem a párkapcsolatok, de még a család kategóriába sem lehet nagyon tetten érni. (és végülis ezért is szeretem szegmenst, mert amikor ez támogatás megjelenik akkor nagyon jó érzés itt olvasgatni). De hát itt is vannak szándékos és kevésbbé szándékos provokátorok akik szeretik a flowt megzavarni.
Szerintem a világ bőven ítélkezik felettünk, helyettünk is. Annyi írányelv, mozgalom, életvitel létezik, hogy elveszik az ember a lehetőségekbe. De pont ezért is lenne fontos, hogy megtaláljuk a saját utunk, és legalább mi anyukák, akik bárki másnál jobban értjük min megy keresztűl a másik... nekünk tiszteletben kéne tartanunk a más anyák életútját, és támogatni, nem pedig ítélkezni egymás felett. Úgyis rengetegen megmondják nekünk, hogy mitől kéne jó anyának lennünk, nem lehetne legalább cinkos összekacsintás jelleggel kiállnunk egymásért akkor is, ha valaki máshogy vélekedik?
Igen, és addig nem álltak bele a kérdezőbe egy válasznál sem, igaz?
De mint írtam, nekem annyira mindegy ki mit csinál a testével. Viszont sok helyen olvasom, hogy manapság nagyobb undort kelt sok nőben a szoptatás, mint pl ha valaki a testét árulja az utcán. (Értem itt azt többek között, hogy számos válaszoló szerint gusztustalan nagyobb babát "szopikáztatni"..)
Nem tudom a válaszoló milyen ember, de én vagyok olyan nyers az életben, hogy nem igen szólnak abba bele, hogy mi hogy neveljük a gyermekünket, mivel mi vagyunk a szülei. Ha akarom, akkor 5 éves koráig szoptatom, ha akarom, akkor holnap elveszem tőle. Ez az édesanya döntése szerintem.
És a 13.hozzászólásra reagálva: Másfajta ismerőseitek/ismerőseink lehetnek, mert az én is pont azt tapasztalom, mint a kérdező. Sok anyuka apasztotta el a tejét, hogy ne kelljen tovább szoptatnia. Ez van, ha nekik így a jó, akkor így a jó. De attól nekik sem kell lenézni azt, aki szoptat. Szerintem ennek oda vissza kéne működnie. De tudom, hogy naiv vagyok, ha ilyet képzelek. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!