Szerintetek miert szoptat egyre kevesebb anyuka mostansag? Es ha szoptat is, max 6 honapig.

27-ew ne haragudj, de ezt elképzeltem és hatalmasat nevettem 😂
(Nő vagyok, de egyszer én is ki akartam menekülni a rendelőből a tű miatt...de aztán megbeszéltük miért nem fog fájni és nem is fájt.)
A sorkatonaságot jobban átgondolva így volt, legalábbis az utolsó időszaka ilyen volt. Maximum egy jó élményt, barátokat és jogsit adott nekik.
A természet rendjének felborítása....hm...azt már régen is csinálták, nyilván a rendelkezésre álló eszközökkel, tudományokkal.
A sorkatonaság meg hogy jön ide? Erre lenne egy férfi-nő-meddig szoptat párhuzamom, de inkább nem írom le.
#29 képzelje felnőtt gyerekem van már, és ha valaki akkor én tapasztalt vagyok gyermek nevelésben.
Vagy netán liberális szíve nem bírja a kritikát... jellemző...
#32 #33 nézze ez egy gyerek nevelésről szóló oldal, ahol le lehet írni kulturáltan a véleményt , nem egyből támadni a másikra. Ez a kulturált tarsalgas egy XXI. századi világ egyik alapjának kellene lennie.
A másik hogyan jön ide bármilyen lmbt dolog? Kibeszélt erről? Komolyan mondom Önök betegesen csak erről beszélnek, többet hallok az melegekről az Önféléktől mint magától az LMBT kozossegtol. Nincs más témájuk?
Egyszerűen már kezdem sajnálni szerencsétlen melegeket hogy napi szinten kell ilyen korlátolt állatok szemrehányásait hallgatniuk mint amilyen az Öné.

32-es.
Tápszeres voltam (ez úgy alakult,de mindegy, mert nem hinné el, hogy ez az egy út volt).
Vitaminokat utáltam, pedig próbáltak adni többfélét is, nem szedtem.
Érdekes, mégis tudom, hogy nő vagyok és e mellett egészséges is. Most akkor jár a taps?🤔
Az miért elkényeztetés, ha etetem?
S azok a picik, akiket csak szondán keresztül lehet etetni (sokszor nem anyatejjel) pusztuljanak?
Komolyan egyesek, mint valami térítők vagy szektások lennének. Így jobb a világ?

Régen sem volt ez általános, volt ilyen is, meg olyan is, ahogy manapság. Még régebben is megoszlott,a szegényebb réteg szoptatott takarékossági okokból, a gazdagabb nem, max fogadott szoptatós dajkát. Nagyanyám 26-os születésű, 4 gyereket szült, földjeik voltak, egyiküket sem szoptatta pár hétnél tovább, nopláne nem cihölte magával egyiküket sem a földekre, vetésforgóban megoldották a felügyeletet, míg intézménybe nem mehettek. Anyukám volt a második gyerek, 49-es, nővérem 71-es, első perctől tápszeres gyerek, fél évesen ment bölcsibe, mert anyunak vissza kellett állnia munkába. Én 74-es vagyok, velem otthon volt 3 évig, mégis csak fél éves koromig szoptatott, 4 hós koromtól hozzátáplált.
Én az első fiamat 2000-ben szültem, kizárólagosd anyatejes fél évig volt, 9 hósan pedig egyik-napról a másikra magát válaszotta el olyan módon, hogy visított, ha csak mellre akartam tenni, én meg vért izzadtam, hogy elapadjon a tejem, nem akartam fejegetni neki feleslegesen, cumisüvegből sem fogadta el, azért meg nem nyúztam magam tovább, hogy a főzelékjeibe beletrükközzem.
Így mindenféle volt mindig is, beleszólni más dolgába viszont a net terjedésével lett általános az tény, mindenki mindent megszakért, jobban tud.
A 21 évesem még GAP kenguruba cipeltem, nem voltak hordozási tanácsadók, meg "hurciklubok", a kutya nem mondta, hogy ez rossz lenne neki, net meg csak melóhelyemen volt még akkor, fórum rajta meg max a TTC (ME-s tétova teve klub és rohadtul nem a babázás volt a téma). 21 múlt, nincs gericferdülése, pedig csücsült benne eleget, mondjzuk ez azért a jobb fajta volt már akkor is, ma megköveznének érte.
A kicsi sosem volt mellen, mert PIC-en volt hónapokat és mire haza lehett hozni az inger hiányától és hatalmas stressztől már régen elapadt (1 hónap alatt).
Azért az tény, hogy amikor az én első fiam volt pici, nem volt általános, hogy úton útfélen szoptató anyukák melle jött szembe az ember lányával, engem is határozottan megbámultak a Margitszigeten, mikor elvonulva, bokor előtt, mindenkitől távol, pelenkával letakarva magam megszoptattam a pár hós fiam, pedig nem látszott belőle semmi.
Szerintem pont hogy mostanra megszokottabb és gyakoribb a dolog, nagy publicitást is kap, kampányolnak mellette.
Viszont pont ahogy az a 21. század sajátja, megosztó téma és plusz egy alkalom és lehetőség arra, hogy pro és kontra egymás ellen feszüljenek az emberek, hovatovább vérre menő vitákat nyissanak róla, a helyett, hogy elfogadnák egymás döntéseit, megértve azt, hogy ez mindenkinek magánügye.
Hovatovább már megbocsásson mindenki, de az influenszereken nevelkedett mai fiatal anyukák jó része (nem, nem általánosítok, tudom, hogy van mindenféle) egy egészen külön "állatfajta", akik népes csoportja szerint, ha nem költ a gyerekére egy millát az első héten, már nem is ember, azt is csak ezen a fórumon tudhattam meg, hogy 3-400 ezer ft alatt nem babakocsi a babakocsi. (tényleg, ez a réteg szoptat amúgy? ennyire nem folytam bele, azt tudom, hogy ki kell posztolni a millás gyerekbútort, meg a Stokkét, de nem tudom ebbe a szemléletbe belefér-e az évekig tartó szoptatás meg a "hurci"? teljes a képzavar nálam ez ügyben, mondjuk Dunának nem megyek miatta, bevallom.
Tudom, ők is egy kisebbség részei csupán, aztán vannak a vérmamik, mozillák, meg akik hurciznak és nem szopik a gyerekük, hanem esetleg szopizik, inkább cicizik, meg kaksiszik, meg kutyafüle, ez sem általános. Mikor lett amúgy divat becézgetni mindent, meg lebutítani azokat, amikre létezik a magyar nyelvben ezer éve egy tökéletes szó, amit mindenki ért?
No meg persze léteznek tömegével teljesen átlagos anyukák, hétköznapi élettel és gondolkodásmóddal, de mivel ők nem a hangos fajták, olyan, mintha nem is léteznének, pedig egészen biztosan ők vannak többségben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!