Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek miert szoptat...

Szerintetek miert szoptat egyre kevesebb anyuka mostansag? Es ha szoptat is, max 6 honapig.

Figyelt kérdés
A kisfiam 20 honapos es szopizik. Egyre többször hallom a környezetemben, h feleslegesen csinalom, nem er semmit, szoktassam le stb stb. Nem igy terveztem, de latom h ez a mindene. Megnyugvast jelent szamara. Regen ez nem is volt kerdes, valahogy termeszetesebb volt, hogy az anyukak szoptatnak akar oviig is (nem azt mondom h egy ovodas gyerek az anyja mellen logjon allandoan). Ez ma miert tünt el? Ismeröseim közt mar mindenki abbahagyta.

#Szoptatas 1,5 eves
2021. márc. 18. 16:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
82%
Én sem értem, mire ez a nagy felháborodás. Senkit nem érdekel, meddig szoptatsz. A legszemélyesebb magánügy a szoptatás, bele ütni a nózit a másik dolgába, pláne eldönteni, hogy mert lustaságból, meg kényelemből nem csinálja, nem csak tahóság, de nagyon tapintatlan is. Sosem tudhatod, hogy ki miért nem szoptat eddig vagy addig, mert nem biztos, hogy az orrodra köti.
2021. márc. 18. 21:22
 22/61 anonim ***** válasza:
75%

És szerinted egy 2 éves gyerekkel a hátán ment dédnagyanyám kukoricát címerezni?

Hát nagyon nem!

Neked üldözési mániád van. Senki nem írta h hogy szoktasd le stb...

Régen mást mondott a WHO, most is mást mond (5 évvel ezelőtt nem ezek voltak az ajánlások) és valószínűleg 20-50 év múlva is mást fog.

Igazából pont letojom h Te hány éves koráig szoptatod a gyerekedet.

2021. márc. 18. 21:26
 23/61 anonim ***** válasza:
60%
Én mondjuk meguntam a magyarázkodást, úgyhogy bőszen bólogatok, mikor totál idegenek kérdezik az utcán, hogy “Van még tej???????” 😅
2021. márc. 18. 21:26
 24/61 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem a Kérdező megerősítést és társaságot keresett, hogy ő a szuperanyu mert szoptat és betartja a who szentírását. Gondolom dícséretre vágyott, de senki nem veregette meg a vállát és nem tetszett neki.
2021. márc. 18. 22:34
 25/61 anonim ***** válasza:
67%

Kb 10 hónapos korukig szoptattam a lányaimat.

Előttem már leírták miért. Egy ekkora gyerek már mindent megért, egy teljesen értelmes emberi lény, nem tudattalan kisbaba.

Máig is emlékszem, ahogy nézett rám 10 hónaposan a nagyobbik, kérdő tekintettel, hogy ezt miért csináljuk. Utáltam, megerőszakolva éreztem magam, mintha egy óvodást szoptatnék. Akkor megbeszéltük, hogy ezt inkább hagyjuk mostmár. És elhagytuk. Szó nélkül fogadta mindkettő, nem volt már rá szükségük.

Másfél évesen az egyik bővített mondatokban, helyesen ragozva beszélt. A másik cumival a szájában 30 darabos kirakókat rakott...

Ennyi erővel akkor egy óvodást is tök oké szoptatni, pedig arra mindenki köpköd.

2021. márc. 18. 22:36
 26/61 anonim ***** válasza:
100%

18-as válaszolóval értek egyet.

Ha az én környezetemben néznék szét, akkor azt mondom, hogy sokáig szoptatnak az anyukák.

Egyik ismerősöm azért szoptatott sokáig (tolta ki a hozzátáplálást), mert neki úgy volt kényelmes.

Volt, aki azért választotta le a majd 2 évesét, mert nem jött a tesó.

Van olyan is, aki annyira elutasít minden "gyógyszert,kiegészítőt,készítményt" és csak a szoptatás volt neki, pedig kettőnél is kellett volna....de "kiszenvedték", a gyerekek már jól vannak.

Nekem mindegy, ki meddig,miért/nem szoptat vagy mosizik vagy bármilyen "vitaindító" témában mit csinál....csak azt nem értem, hogy ezt miért kell firtatni és miért kell lelkiismeret furdalást okozni a másik anyukának.

2021. márc. 19. 00:45
 27/61 anonim válasza:
16%

Mert ebben az undorító liberális világban a természet rendjét akarjuk megfordítani mindnféle tápszerekkel, egyszerűen az anyának ez a fő feladata; a baba táplálása; megnézed minden állat szoptat és sokáig, nem véletlen

El vannak kényeztetve és hülyítve a mai fiatlok, ha ma lenne sorkatonaság belehalnának, bezzeg minden féle szivárvány könyvet olvasni azt tudnak...

2021. márc. 19. 01:01
 28/61 anonim ***** válasza:
72%
😅😄😅
2021. márc. 19. 01:11
 29/61 anonim válasza:
82%

"Mert ebben az undorító liberális világban a természet rendjét akarjuk megfordítani mindnféle tápszerekkel, egyszerűen az anyának ez a fő feladata; a baba táplálása; megnézed minden állat szoptat és sokáig, nem véletlen

El vannak kényeztetve és hülyítve a mai fiatlok, ha ma lenne sorkatonaság belehalnának, bezzeg minden féle szivárvány könyvet olvasni azt tudnak..."

Atyaég szerintem az illető valami kamasz kissrác aki épp turbomagyar korszakát éli és amikor meglátta van szoptatás kategória valami szexuális dologra gondolt; most pedig a csalódottság beszél belőle. :DDDDDDD

2021. márc. 19. 01:25
 30/61 anonim ***** válasza:
88%
27-es! Miféle sorkatonaság? Az 50-es generáció legalább annyira nyámnyila, mint a “mai fiatalok”, az átlag 50-es férfinak az meghaladja a képességeit, hogy időpontot kérjen a fogorvoshoz, mint fogorvos írom, hogy az esetek legnagyobb részében az asszonnyal kell egyeztetni, mert apjuk azt sem tudja, honnan keresse ki a fogorvosa számát. Majd bejön Targoncás Pista azzal a dumával, hogy tűfóbiája van. Nem mondom, hogy valahol nem elégít ki az a tudat, hogy 50 kilós nőként elegendő egy injekciót a kezembe venni (fogóról nem is beszélve), és a 120 kilós átlag magyar férfinak már tele a gatyája, de azért elég kiábrándító is, pláne hogy verik a nyálukat a sorkatonaságra. Ehhez hozzátenném, hogy az összes “amikor a seregben” kezdetű történetnek az a csattanója, hogy mindenki hogy berúgott, meg mit hogy lehetett megúszni. Úgyhogy hagyjuk is ezt a mai fiatalok dumát, főleg mivel a mai fiatalokat a mai öregek nevelték, tehát valamit ők bsznak el csúnyán, ha és amennyiben gond van a maiak viselkedésével. Egyébként sem biztos, hogy a szocializmusban kinevelt generációnak kellene kritizálnia a mait, miközben ha volt korszak , ahol még gondolkodni sem kellett, csak csorgatni a nyálat, akkor az az volt.
2021. márc. 19. 01:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!