Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek miert szoptat...

Szerintetek miert szoptat egyre kevesebb anyuka mostansag? Es ha szoptat is, max 6 honapig.

Figyelt kérdés
A kisfiam 20 honapos es szopizik. Egyre többször hallom a környezetemben, h feleslegesen csinalom, nem er semmit, szoktassam le stb stb. Nem igy terveztem, de latom h ez a mindene. Megnyugvast jelent szamara. Regen ez nem is volt kerdes, valahogy termeszetesebb volt, hogy az anyukak szoptatnak akar oviig is (nem azt mondom h egy ovodas gyerek az anyja mellen logjon allandoan). Ez ma miert tünt el? Ismeröseim közt mar mindenki abbahagyta.

#Szoptatas 1,5 eves
2021. márc. 18. 16:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
66%

Valóban semmit sem ér. Hiszen magad is írod. Megnyugvást ad neki. Semmi mást. A mell evésre való. Kb. 6 hónapos korig valóban elég csak szoptatni. Én akkor leálltam, amikor jött a foga. A harapást nem tűröm.

Ezt kellene megtanulnod, hogy nyugatasd meg máshogy. Magyarul nevelni.

2021. márc. 18. 19:22
 12/61 anonim ***** válasza:
69%
2 évesen már ne cicivel nyugtasd. Mostmár meg kell tanulna máshogy megnyugodnia.
2021. márc. 18. 19:24
 13/61 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzaertö kommenteket! Nem tanacsot kertem abban, h hogyan szoktassam le a gyerekemet a ciciröl hanem a kerdes az volt, h manapsag miert nem, vagy keves ideig szoptatnak az anyak. A hozzataplalas nem kifogas. Az enyem is eszik mindent. Az, hogy anya kilep a hazbol szinten. Attol meg lehet szoptatni. Tudja jol, ha van anya van cici, ha nincs nem erdekli. De latom a kommentelök többsege alig szoptatott. Megertem öket is, es ahogy en sem okoskodok, ugy engem sem erdekel a "miert ne"! Nem ezt kerdeztem. Egyebkent a WHO es minden hozzaertö azt javasolja h minimum 2 eves koraig, vagy amig el nem hagyja a gyerköc- ajanlott szoptatni.

En azt latom h manapsag az anyak egyszerüen kenyelemböl es lustasagbol valasztjak el. Az pedig szinten nem igaz, h regen nem szoptattak sokaig. Az asszonyok gyerekkel a hatukon mentek kapalni a szölöbe, meg kukoricat szedni. Teljesen termeszetes volt.

2021. márc. 18. 19:55
 14/61 anonim ***** válasza:
93%
Ok kérdező, de a polkorrektség jegyében te meg ne mond nekem, hogy az én dédnagyanyám mit csinált és mit nem (szerinted) amíg a földeken kapált, azt hagyd meg a dédimnek.
2021. márc. 18. 19:59
 15/61 anonim ***** válasza:
67%
Nekem mondhat bármit a who de egy rohangáló másfél évest perverznek éreznek megszoptatni.
2021. márc. 18. 19:59
 16/61 anonim ***** válasza:
57%
Atom gáz, ha a dédi szerint az elkényeztetettség a szoptatásból ered. Miért kényeztetné el bárki a gyerekét csak mert anyatejjel táplálja?!
2021. márc. 18. 20:05
 17/61 anonim ***** válasza:
71%

Igen #16-os Emese, én is tisztába vagyok vele, hogy az ősök ismerete, szokása, gyakorlata nem feltétlen naprakész. És nekem nem is ezzel van a bajom, meg tudtommal, hacsak nincs rejtett diszlexiám, akkor sehova nem írtam, hogy valaki gáz mert eddig/addig szoptat.

De, itt mindenki úgy dobálózik a múlttal és állítja be kollektív igazságnak, ami egyszerűen nem igaz.

2021. márc. 18. 20:15
 18/61 anonim ***** válasza:
99%

Azért ez nem fekete vagy fehér. A régi időket felesleges idekeverni szerintem, más világ volt és értelemszerűen az akkori anyukák is a lehető legjobbat akarták a gyerekeiknek. Nem volt ennyi információ, és a szociális háttér is más volt.

Az hogy az ismerőseid nem szoptatnak 2 évest az nem jelent semmit. Lehet, hogy ha lenne teje megtenné de elapadt. Lehet, hogy kellemetlen volt már neki (és most nem a kényelmi szempontra gondolok, hanem sokan érzik fizikailag rosszul magukat szoptatás közben. Van aki már kezdetektől, van aki mondjuk egy év után). De azzal sincs semmi gond, ha valaki úgy dönt, hogy eddig és nem tovább. Elég volt.

Az hogy te mit látsz a környezetedben az cseppet sem releváns. Nagyon sokan szoptatnak sokáig, nem vagy olyan különleges.

Az én ismerősi körömben pl mindenki addig szoptatott amíg csak tudott. Van akinek csak egy hónapig ment, van akinek 3 évig. Én pl csak 3 hónapig tudtam, és kész, elapadt a tejem, pedig épp csak fejen nem álltam azért, hogy visszahozzam.

A te merítési hálód ilyen, az enyém meg olyan hogy a legtöbben sokáig szoptattak.

2021. márc. 18. 20:17
 19/61 anonim ***** válasza:
86%

Egyébként én semmelyik ismerősömrol nem tudom hogy meddig szoptattak, mert egyrészt nem csináltuk egymás előtt másrészt nem igazán volt téma a csecsemokor után.

Mondjuk én a menstruaciomrol se szoktam csevegni a barátaimmal, én ilyen diszkrét típus vagyok.

2021. márc. 18. 20:23
 20/61 anonim ***** válasza:
83%

Most vagy én olvasok rossz kérdést, vagy a kérdező tévedt el, mert olyan beszólásokra válaszolgat, amiket nem írt senki.

Egyébként egy nőnek akkor sem kellene magyarázkodnia, ha kényelemből, vagy lustaságból nem szoptat.

2021. márc. 18. 21:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!