Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek miert szoptat...

Szerintetek miert szoptat egyre kevesebb anyuka mostansag? Es ha szoptat is, max 6 honapig.

Figyelt kérdés
A kisfiam 20 honapos es szopizik. Egyre többször hallom a környezetemben, h feleslegesen csinalom, nem er semmit, szoktassam le stb stb. Nem igy terveztem, de latom h ez a mindene. Megnyugvast jelent szamara. Regen ez nem is volt kerdes, valahogy termeszetesebb volt, hogy az anyukak szoptatnak akar oviig is (nem azt mondom h egy ovodas gyerek az anyja mellen logjon allandoan). Ez ma miert tünt el? Ismeröseim közt mar mindenki abbahagyta.

#Szoptatas 1,5 eves
2021. márc. 18. 16:17
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem régen sem volt szokás, sőt inkább mihamarabb normális ételre szoktatták a babákat.

Másrészt meg minek meséled el?

2021. márc. 18. 16:26
 2/61 anonim ***** válasza:
93%

Én 92-ben születtem.

Anyukámnak rengeteg teje volt, 3 "tejtesóm" volt.

Mégis a családban senki nem Szoptatott tovább 1 évnél. (5 anyáról van szó, mindnek sok teje volt)

Szóval nem hinném, hogy régebben tovább szoptattak volna.

Akkor is volt ilyen is, olyan is....

2021. márc. 18. 16:33
 3/61 anonim ***** válasza:
100%
A mai anyukák közül nagyon sokan lettek még 1 évesen bölcsisek, meg akkoriban még a 3 óránkénti szoptatás volt erőltetve, úgyhogy nem hiszem, hogy nagyobb arányban lettek volna sokáig anyatejesek. Meg ugye tápszer helyett már a mi anyáinkat is feles tejjel meg kecsketejjel etették - sok idősebb nőismerősöm mesélte, hogy a háború után nehéz volt beszerezni ezt is. Szóval bár szerintem is ideális, ha a gyerek olyan 2 éves korig szopik, meg az ősember akár 7 éves korig is szoptatott és anyatej rulez a genetikánknak, de azért az is igaz, hogy ez a WHO ajánlás főleg a harmadik világbeli gyerekek miatt készült, ahol egyébként nem jutna neki való táplálékhoz.
2021. márc. 18. 17:06
 4/61 anonim ***** válasza:
94%
Inkább ma szoptatnak sokáig, régen csak pár hónapot, most éveket.
2021. márc. 18. 17:07
 5/61 anonim ***** válasza:
92%
Régebben mikor? Épp ma mesélte anyósom, hogy mikor a férjem szülte, már 4 hónaposan megkezdődött a hozzátáplálás, 1 éves sem volt, már ment vissza dolgozni, így nem is szoptatta tovább.
2021. márc. 18. 17:23
 6/61 anonim ***** válasza:
90%

Nagymamám idejében fél évig volt szülési szabadság aztán mehettél vissza dolgozni. Addigra már a legtöbb baba szilárdat evett.

A párom dédije kiakadt, hogy a mai anyák, hogy elkényeztetik a gyerekeiket, mert neki nem volt ideje arra, hogy egy babát több évig szoptasson.

Anyám is 1 éves koromig szoptatott minket.

Szóval szerintem a régi időkkel kár jönni.

2021. márc. 18. 17:25
 7/61 anonim ***** válasza:
57%

Csak most van idő és lehetőség 2-3 évig semmi mást csinálni csak szoptatni. Régebben minél előbb törekedtek arra, hogy a baba is ugyanazt egye, amit a család többi tagja. Most meg bűn ha 3 hónaposan almát meg pépet adsz neki.

Egyébként meg, én például teljesen természetellenesnek érzem azt, ha egy 1 évesnél idősebb gyerek még szopik. Az enyém 1 évesen már szavakat mondott, 3 hónapja járt is, teljesen értelmes volt, evett mindenfélét, el nem tudtam volna képzelni, hogy a mellem még a szájába rakjam. Nem gondolom, hogy mert anya lettem folyton szoptatnom kellene. Ráadásul ezt a mai menő iszsz dolgot nagyon nehezen lehet kivitelezni a következő babával, persze tudom tandem meg "hurcizás" , ami nekem szintén gusztustalan, de hogyan foglalkozol pl a nagyobb gyerekkel, ha a kisebbik folyton mellen lóg?

2021. márc. 18. 17:34
 8/61 anonim ***** válasza:
83%
Nalunk mindenki 4honapig szoptatott,aztan bevezettek a szilard etelt. Mentek dolgozni haz korul, gyarba, nem ertek ra 3evig babazni regen.
2021. márc. 18. 18:39
 9/61 anonim ***** válasza:
58%

Érdekes, egyre több ilyen fórumon olvasom, hogy gáz szoptatni. Minek? Minek olyan sokáig?

Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mit csinál a saját testével. Mostanában nagy divat, hogy mindenki belepofázik a másik dolgába.

Lassan 1 éves a lányom, még mindig anyatejes. Persze emellett eszik normális kaját is. Én pl nagyon örülök neki, hogy cicizik még. Viszont másfél-2 éves koráig tervezem max. De ez az én dolgom. Én se ítélkezek a másik felett, ha az nem szoptat. Söprögessen már mindenki a saját háza körül.

Szóval sz.rd le más mit mond. 😄 Legyél rá büszke, hogy még képes vagy rá, ha ez téged büszkeséggel tölt el. Mivel nem mindenki képes rá. További boldog babázást és jó egészséget! 😉

2021. márc. 18. 18:59
 10/61 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagyok öreg, 92ben születtem. Nekem is volt 2 tejtesóm.

Nalunk 6hetesen (!) Lett bevezetve a hozzátáplálás, akkor az volt a who ajánlás. (Mi székesfehérváeon lakunk, férjem 90ben azületett, miskolcon, náluk is ez volt, szóval nem anya talalta ki).

Engem is és 4 tesómat is 9 hónapig szoptatott.

Én mikor megszültem, az 1 évet tüztem ki célul. Se több, se kevesebb.

Aztán 13 hónap lett belőle, tovább nem ment sem testileg sem lelkileg.

2021. márc. 18. 19:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!