Szerintetek miert szoptat egyre kevesebb anyuka mostansag? Es ha szoptat is, max 6 honapig.
Szerintem régen sem volt szokás, sőt inkább mihamarabb normális ételre szoktatták a babákat.
Másrészt meg minek meséled el?
Én 92-ben születtem.
Anyukámnak rengeteg teje volt, 3 "tejtesóm" volt.
Mégis a családban senki nem Szoptatott tovább 1 évnél. (5 anyáról van szó, mindnek sok teje volt)
Szóval nem hinném, hogy régebben tovább szoptattak volna.
Akkor is volt ilyen is, olyan is....
Nagymamám idejében fél évig volt szülési szabadság aztán mehettél vissza dolgozni. Addigra már a legtöbb baba szilárdat evett.
A párom dédije kiakadt, hogy a mai anyák, hogy elkényeztetik a gyerekeiket, mert neki nem volt ideje arra, hogy egy babát több évig szoptasson.
Anyám is 1 éves koromig szoptatott minket.
Szóval szerintem a régi időkkel kár jönni.
Csak most van idő és lehetőség 2-3 évig semmi mást csinálni csak szoptatni. Régebben minél előbb törekedtek arra, hogy a baba is ugyanazt egye, amit a család többi tagja. Most meg bűn ha 3 hónaposan almát meg pépet adsz neki.
Egyébként meg, én például teljesen természetellenesnek érzem azt, ha egy 1 évesnél idősebb gyerek még szopik. Az enyém 1 évesen már szavakat mondott, 3 hónapja járt is, teljesen értelmes volt, evett mindenfélét, el nem tudtam volna képzelni, hogy a mellem még a szájába rakjam. Nem gondolom, hogy mert anya lettem folyton szoptatnom kellene. Ráadásul ezt a mai menő iszsz dolgot nagyon nehezen lehet kivitelezni a következő babával, persze tudom tandem meg "hurcizás" , ami nekem szintén gusztustalan, de hogyan foglalkozol pl a nagyobb gyerekkel, ha a kisebbik folyton mellen lóg?
Érdekes, egyre több ilyen fórumon olvasom, hogy gáz szoptatni. Minek? Minek olyan sokáig?
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mit csinál a saját testével. Mostanában nagy divat, hogy mindenki belepofázik a másik dolgába.
Lassan 1 éves a lányom, még mindig anyatejes. Persze emellett eszik normális kaját is. Én pl nagyon örülök neki, hogy cicizik még. Viszont másfél-2 éves koráig tervezem max. De ez az én dolgom. Én se ítélkezek a másik felett, ha az nem szoptat. Söprögessen már mindenki a saját háza körül.
Szóval sz.rd le más mit mond. 😄 Legyél rá büszke, hogy még képes vagy rá, ha ez téged büszkeséggel tölt el. Mivel nem mindenki képes rá. További boldog babázást és jó egészséget! 😉
Nem vagyok öreg, 92ben születtem. Nekem is volt 2 tejtesóm.
Nalunk 6hetesen (!) Lett bevezetve a hozzátáplálás, akkor az volt a who ajánlás. (Mi székesfehérváeon lakunk, férjem 90ben azületett, miskolcon, náluk is ez volt, szóval nem anya talalta ki).
Engem is és 4 tesómat is 9 hónapig szoptatott.
Én mikor megszültem, az 1 évet tüztem ki célul. Se több, se kevesebb.
Aztán 13 hónap lett belőle, tovább nem ment sem testileg sem lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!