Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Újabban miért szoktatják...

Újabban miért szoktatják ilyen későn bilire a gyereket?

Figyelt kérdés

Nővéremnek van egy 1,5 éves gyereke és egyelőre nem akarja bilire tenni, mert hogy a fejlődésnek nem tesz jót, ha túl korán teszik rá. Nem tudom, hogy ez ténylegesen így van-e, ő ezt mondta.

Anyukám viszont (és több rokonunk is a saját gyerekeiket) már 1 éves korunk körül rászoktatott bennünket és tudtommal nem lett ebből bajunk.

2013. nov. 15. 23:43
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem baja lesz a gyereknek a korai bilire ültetéstől, csak éppen teljesen felesleges stresszforrás. A régi gyerekek sem voltak arra képesek 1 éves korukban, hogy jelezzék, hogy pisilni vagy kakilni kell, majd a megfelelő ideig visszatartsák. Anyáink ezt úgy csinálták, hogy fél-egy óránként bilire ültettek minket, mindenféle trükköt bevetettek, hogy rajta maradjunk, majd ha volt eredmény - ami ennyi idősen abszolút nem volt még tudatos! -, leszállhattunk, és nyugodtan játszhattunk egy darabig, amikor is kezdődött az egész előről. Létezett olyan bili, ami elé korlát volt téve, hogy ne tudjon a gyerek felállni róla, elvetemültemm anyukák esetleg a kiságy rácsához kötözték a gyereket bilistül. Amellett, hogy baromi sok időt elvett ez az egész móka, még az is vele járt, hogy a gyerek, ha épp nem ültették időben bilire, mindent öszepisilt-összekakilt.

A módszer pszichológiai hatásaiban men mennék bele, mert nem értek hozzá, de az tény, hogy így nagyon könnyen kialakult a gyerekben az a rossz beidegződés, hogy a bili/vécé arra való, hogy ott órákig üldögéljünk és szórakozzunk. Hány olyan felnőtt ember van, aki csak úgy képes elvégezni a nagydolgát, hogy fél órára bevonul a klotyóba a reggeli újsággal! Persze, ez nem tragédia, csak nyilvános helyen - tábor, osztálykirándulás - nehezen kivitelezhető. Az én fiam 3,5 éves koráig pelenkába kakilt, ami nem átlagos és a legkevésbé sem ideális, viszont amióta leszokott róla, egy perc alatt elintézi az egészet a vécébe. Örülök, hogy legalább ezzel nem lesz problémája a későbbiekben.

Bocs, ha kicsit hosszúra sikeredett az írás, talán sikerült megválaszolnom, hogy miért szokás manapság várni vele. De akár a nővéredet is megkérdezheted, ő miért csinálja így.

2013. nov. 16. 06:57
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó válaszról eszembe jutott,hogy anyósom is mindig erőltetné az unokánál a gyakori bilire ültetést és a férjem tényleg olyan,hogy fél órára,újsággal felszerelkezve trónól a wc-én! :)))
2013. nov. 16. 11:44
 13/23 anonim ***** válasza:
14%
várom a lepontozokat,válaszom a kérdésre:mert ez a divat!én egy éves koromra szobatiszta voltam sőt orditottam ha pelenkát akartak rám tenni,nem veszem észre és nem is értem mi bajom lenne tőlle?!
2013. nov. 16. 13:02
 14/23 anonim ***** válasza:
69%

Az jut ilyenkor az eszembe, hogy a Kérdezőnek és az utolsó válaszolónak biztos nincs gyereke és úgy könnyű okosnak lenni.

Én is korán szobatiszta lettem, ettől függetlenül nem érzem hogy baj, hogy a kislányom "csak" 2,5 évesen lett szobatiszta. Ha lesz gyereketek, ültessétek rá már 1 évesen és verjétek büszkén a melleteket, hogy ti milyen ügyesek vagytok.

2013. nov. 16. 19:21
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon hamar szobatiszta lettem, de én nagyon kis finnyás voltam és nehezen viseltem magamon a kakis pisist pelust ami régen még nem szívta magába a dolgokat. Ma már nem zavarja a gyerekeket, ha pisi van a pelusban, mert az felszívja. Tesóm meg úgy lett szobatiszta, hogy enni is a bilin kellett neki meg játszani is. Én a gyerekeimnél ezt nem alkalmazom. A kicsi most lesz másfél de még nem beszél. Még szólni sem tudna, hogy pisilnie kell. Én meg nem fogom csak azért ráültetni, hogy na akkor fél évet szenvedjünk. Majd egy fél év múlva megpróbáljuk és ha szerencsénk van mint az naggyal, akkor pár nap és szobatiszta lesz. Addig meg ráér :)
2013. nov. 16. 19:55
 16/23 anonim ***** válasza:
tévedsz mert van egy csodálatos kisfiam :)
2013. nov. 16. 21:39
 17/23 anonim ***** válasza:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szobat.. én az ilyet nem értem.........mikor szol a gyerek de még dilemmázik hogy rátegye-e a bilire?!
2013. nov. 16. 21:48
 18/23 anonim ***** válasza:
27%
16-os! A Te kisfiad is szobatiszta volt 1 évesen, vagy inkább Te is a mostani divatot követed?
2013. nov. 17. 06:44
 19/23 anonim ***** válasza:
Válasz természetesen nincs.:)
2013. nov. 19. 19:50
 20/23 anonim ***** válasza:
Csak lepontozás. :) Mert azt már nem merné bevallani, hogy az ő gyerek bizony 2 évesen még bőven pelenkát hord, inkább nyom egy piros kezet, mert az kevésbé ciki, mint okoskodni aztán beégni. :)
2013. nov. 20. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!