Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Újabban miért szoktatják...

Újabban miért szoktatják ilyen későn bilire a gyereket?

Figyelt kérdés

Nővéremnek van egy 1,5 éves gyereke és egyelőre nem akarja bilire tenni, mert hogy a fejlődésnek nem tesz jót, ha túl korán teszik rá. Nem tudom, hogy ez ténylegesen így van-e, ő ezt mondta.

Anyukám viszont (és több rokonunk is a saját gyerekeiket) már 1 éves korunk körül rászoktatott bennünket és tudtommal nem lett ebből bajunk.

2013. nov. 15. 23:43
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
8%
Nálunk is mindenki szobatiszta volt egy éves korára, sőt, anno direkt textilpelenkát használtak ami nem volt olyan modern és nedvességelnyelő, ezzel ösztönözve a gyereket, hogy a bilit használja. Nem értem mi köze ennek a fejlődéshez.. úgy érzem ma már túl sokan írnak túl sokféle butaságot, mások meg elolvassák és készpénznek veszik.
2013. nov. 16. 00:04
 2/23 anonim ***** válasza:
72%

ha megkérdezel egy orvost,ugyanazt fogja mondani,mint a nővéred...az,h beidomítod a gyereket,látod rajta mikor kell pisilni/kakilni és ilyenkor bilire teszed,az nem szobatisztaság..

Ha megérik rá a gyerek,és ismeri a lehetőségeit,bili,wc stb..hidd el kérni fogja,és nagyon ritkán lesznek balesetek..Ja,és ezt kb. egyik napról a másikra..

Tapasztalatból beszélek,és nem egy anyukát ismerek,akiknél szintén így működött a dolog..

Amúgy meg ha a nővéred gyereke,miért zavar?Gondolom nem te veszed a pelenkát..

2013. nov. 16. 00:13
 3/23 A kérdező kommentje:
Jaj de utálom az ilyen kötekedő válaszolókat. Nem mondtam, hogy zavar, az ő pénze és gyereke. Egyszerűen érdekel miért csinálják manapság máshogy, amikor régebben működött korai szoktatással is a dolog.
2013. nov. 16. 00:15
 4/23 anonim ***** válasza:
77%

nem kötekedés,csak egy kérdés volt..Ugyanis,te is simán utána olvashattál volna, vagy netán hiszel a nővérednek..

[link]

2013. nov. 16. 00:19
 5/23 A kérdező kommentje:
Ez olyan dolog, hogy attól még, hogy xy helyen azt írják ez a jó, más helyeken az ellenkezőjét állítják. Kb. mindennel így van. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez nem igaz, de sok ellenpélda is van arra, hogy nem lesz attól baja a gyereknek, ha korábban ül bilire.
2013. nov. 16. 00:24
 6/23 anonim ***** válasza:
26%
Első vagyok, ha pontosan a miértre keresed a választ, akkor tényleg érdemesebb lenne olyantól kérdezni, aki úgy jár el mint a nővéred, mert az okot csak ők tudják. :) Igazából én ezt most hallottam először, mifelénk mindenki igyekszik mihamarabb bilire szoktatni a gyerekeket. :) Amúgy szerintem ez a késői biliztetés azért is lehet gond, mert óvodában már csúnyán néznek a szülőre ha még pelusozni kell a gyereket.
2013. nov. 16. 00:45
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Régen sem feltétlenül működött, csak sok "következményt", ami esetleg az erőltetés miatt alakult ki, nem vettek figyelembe. Ma már erre jobban figyelnek!

Én nem értem,hogy miért kell egy évesnek bilibe intézni a dolgait? Ha megérik rá, és már ésszel is fel tudja fogni, akkor kell biliztetni!

A régi korokról meg annyit, hogy régen pl. nem volt légzésfigyelő sem és jóval nagyobb is volt a csecsemő halálozási arány.

2013. nov. 16. 05:39
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a lányom, a bölcsis csoportja 80 százaléka még pelenkás, úgy mint az én gyerekem is

értelmes gyerek, de hallani sem akar biliről, felnőtt wc-ről, viszont kíváncsian nézi amint társai a kis wc-be alkotnak

én egy percig nem fogom emiatt macerálni a gyereket, hiszek a közösség pozitív húzó erejében, na meg a gyerekemben

2013. nov. 16. 05:49
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
A szobatisztaság azt jelenti, hogy a gyerek felismeri az ingert, jelzi es bizonyos ideig képes visszatartani. A gyereket ra lehet szoktatni, hogy adott időben végezze el a dolgát, de ez nem egyenlő a szobatisztasaggal.
2013. nov. 16. 06:25
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
17 hónapos a fiam. Megmutattam neki a bilit, láthatóan egyáltalán nem érdekli, nem jelez, ha pisilni, kakilni kell, hanem elvégzi a pelenkába. Én nem fogom ráültetni és mindenáron rászoktatni, mikor látszik hogy még nem érett rá. Az nem szobatisztaság.Mondjuk mindenben kivártam eddig is, hogy magától érjen meg rá. ÉN így látom jónak.
2013. nov. 16. 06:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!