Újabban miért szoktatják ilyen későn bilire a gyereket?
Nővéremnek van egy 1,5 éves gyereke és egyelőre nem akarja bilire tenni, mert hogy a fejlődésnek nem tesz jót, ha túl korán teszik rá. Nem tudom, hogy ez ténylegesen így van-e, ő ezt mondta.
Anyukám viszont (és több rokonunk is a saját gyerekeiket) már 1 éves korunk körül rászoktatott bennünket és tudtommal nem lett ebből bajunk.
ha megkérdezel egy orvost,ugyanazt fogja mondani,mint a nővéred...az,h beidomítod a gyereket,látod rajta mikor kell pisilni/kakilni és ilyenkor bilire teszed,az nem szobatisztaság..
Ha megérik rá a gyerek,és ismeri a lehetőségeit,bili,wc stb..hidd el kérni fogja,és nagyon ritkán lesznek balesetek..Ja,és ezt kb. egyik napról a másikra..
Tapasztalatból beszélek,és nem egy anyukát ismerek,akiknél szintén így működött a dolog..
Amúgy meg ha a nővéred gyereke,miért zavar?Gondolom nem te veszed a pelenkát..
nem kötekedés,csak egy kérdés volt..Ugyanis,te is simán utána olvashattál volna, vagy netán hiszel a nővérednek..
Régen sem feltétlenül működött, csak sok "következményt", ami esetleg az erőltetés miatt alakult ki, nem vettek figyelembe. Ma már erre jobban figyelnek!
Én nem értem,hogy miért kell egy évesnek bilibe intézni a dolgait? Ha megérik rá, és már ésszel is fel tudja fogni, akkor kell biliztetni!
A régi korokról meg annyit, hogy régen pl. nem volt légzésfigyelő sem és jóval nagyobb is volt a csecsemő halálozási arány.
2 éves a lányom, a bölcsis csoportja 80 százaléka még pelenkás, úgy mint az én gyerekem is
értelmes gyerek, de hallani sem akar biliről, felnőtt wc-ről, viszont kíváncsian nézi amint társai a kis wc-be alkotnak
én egy percig nem fogom emiatt macerálni a gyereket, hiszek a közösség pozitív húzó erejében, na meg a gyerekemben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!