Az ismeretségi körödben volt aki a szokásostól később szobatisztult?
Van olyan gyerek az ismeretségi körödben, aki a jellemző átlag 3 évesnél jóval később hagyta el a pelenkát?
Hány évesen lett szobatiszta, és mi volt a késői szobatisztaság oka? (Van-e valamilyen betegsége?)
2. gyerekem 3 és fél évesen, de kakilni sokáig onnantól is csak pelenkába volt hajlandó. Nincs betegsége, de mindent később csinált.
3. gyerekem 4 évesen, éjszakára 5 évesen. Ő SNI-s, enyhe idegrendszeri sérült.
3 és 4 éves kor között nem kései.
4 év felett az.
Fiam volt ovistársa. Nagycsoportos, de a mai napig pelenkás. Nyáron a szomszédban nyaralt a nagyszüleinél (ők azóta elköltöztek), nem volt hajlandó pelus nélkül semmit csinálni. A mama próbálta leszoktatni, nem adta rá, ő inkább egész nap nem pisilt. Estére ordított, hogy de neki kell a pelus.
most lesz 6 éves.
Voltak vele dokinál, minden rendben vele. Csak anyukának kényelmesebb a pelus ezt pedig a gyerek is érzi, kéri
"Csak anyukának kényelmesebb a pelus ezt pedig a gyerek is érzi,"
Na menjél már!
Ha pelenkáztál volna akár egy alkalommal is nagy gyereket, nem hagyná el ekkora blődség a szádat.
Egy mindenevő nagy gyerek már olyat produkál, hogy SENKI nem cseréli jókedvéből. És ez nem csak a székletre értendő. A pisimennyiség meg olyan brutális, hogy nem fogja ám fel az átlag pelenka.
5!
2 gyerekem van ;)
Anyuka a saját szavaival mondta, hogy neki könnyebb így. Nem kell figyelgetnie bepisilt-e, nem kell mosnia. Ha mennek valahova, akkor is Wc-t kutatnia. Csak felrántja rá a bugyipelust és ennyi.
Hidd el, vannak ilyen beteg emberek.
Nekem mind a 2 gyerek 2 évesen szobatiszta lett, tudom hidd el, milyen macera.
4#
"Nekem mind a 2 gyerek 2 évesen szobatiszta lett, tudom hidd el, milyen macera."
👏👏👏
🏆🏅🥇
"Nekem mind a 2 gyerek 2 évesen szobatiszta lett, tudom hidd el, milyen macera."
2 éves NEM EGYENLŐ a nagy gyerekkel, azaz fogalmad sincs.
Egészséges, normálisan fejlett gyerek - ha normálisan nevelik, megfelelően foglalkoznak vele - simán teljesen szobatiszta lesz kb. 3 éves korára. (Többek között ezért is találták ki réges-régen a 3 éves kortól kezdődő ovit. )
A 3 éves fejlődési fokozat új szakasz a gyerek életében, amikor az önállóság magasabb szintjére jut, ebbe tartozik a szobatisztaság is. Személyiségfüggő, de ebben a korban ez csak max. 1 évnyi eltérést jelenthet.
(Ha valami komolyabb betegség, trauma érte, pl. a szülők válása, halál, amiért visszaesett, akkor ezzel kb. 1 évet késhet.)
Nagyon súlyosan el lehet rontani a normális gyerek fejlődését, ha a szülő helytelenül áll hozzá, ha kényelemből bepelenkázza, ha nem irányítja a bili vagy wc felé, vagy ha elijeszti ezektől valami módon. Ilyen elijesztés az erőszakos biliztetés is!
Ha mindezek ellenére egy gyerek nem lesz szobatiszta 5-6 éves korára sem, akkor ott fizikális betegség, pszichés problémák, nevelési gondok vannak - szakemberhez kell fordulni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!