Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Más is volt úgy hogy nem volt...

Más is volt úgy hogy nem volt szobatiszta teljesen ovikezdésre, mire számítsak, félek nem fogja addigra megtanulni?

Figyelt kérdés

A fiam októberben lesz 3 éves és szeptemberben kezd. Mindent lepisil, de észreveszi ha bepisil és odajön, hogy pisi van. Kakilni már belekakált a bilibe és akkor meg is mutatta, de ez sincs mindig. Van amikor félig pisil bele a bilibe, de olyan is van amikor nem is zavarja hogy a bugyija olyan lett. Szóval nagyon össze-vissza van minden.

Azért tartok ettől az egésztől, mert félek attól, hogy ki kell majd vennem őt az oviból, ha nem lesz szeptemberben szobatiszta. Ez azért gáz, mert akkor elveszíthetem a munkahelyemet, hiszen akkor nem vihetem be addig oviba. Lehet ilyen is van. Egészségügyben dolgozom, így otthonról nem is tudnék dolgozni, sem apuka. Nagyon izgulok és nem tudom már mit kezdjek vele.

aug. 4. 20:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Mármint a gyereketek. :) Bocsánat a megfogalmazásért. :)
aug. 4. 20:57
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Mit mondtak az óvodában? Mert vannak olyan óvodák, ahol engedik a pelenkát. Viszont mivel csak jövőre lenne óvoda köteles, akár mondhatják azt is, hogy ne menjen. Miért nem bölcsődés inkább?
aug. 4. 21:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is októberi a kislányom, kB másfél hónapja lett egyik napról a másikra teljesen szobatiszta minden előzmény nélkül.

Nekünk azt mondták az ovis szülőin, hogy már nem kötelező a gyereknek szobatisztanak lenni, viszont a kapacitás nincs meg (eszköz, hely stb), hogy pelenkazzanak. RENGETEG valtoruhat vigyünk, azt mondták, zacskót a balesetes ruhának. Azt mondták nincs azzal semmi baj, ha előfordul baleset, ruhacsere és kész.

aug. 4. 21:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Bölcsis, de már visszamenni oda nem lehet, mert betelt a hely. Mondták oviban, hogy pelenka nem megoldott, de vigyünk sok váltóruhát.
aug. 4. 21:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Nincs itthon rajta pelenka, de estére igen.
aug. 4. 21:43
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként nekem semmi hajlandóságot nem mutatott. A bilire rá sem ült, a WC-re szukitovel csak 1-2 alkalommal.

Aztán kapott egy kis WC-t, ami teljesen olyan, mint a nagy WC, csak ugye kivehető az rész, ahova pisil/kakil. Hangot is ad ki, ha megnyomod a ,,tartalyon" a gombot. 2 nap eltelt, rault, ücsörgött rajta. Közben elolvastam neki 2x egy szobatisztasagrol szóló könyvet (mindkétszer elaludt rajta). Aztán harmadik nap reggel felkelt, levette a pelust magáról, rault a kis wcre és belepisilt. Aznap pelenka sem kellet éjszaka már, másnap pedig a kaki is a wcbe ment.

Ezt csak azért írtam le, mert egyik naprol a másikra is megtortenhet a dolog, ne idegeskedj.

aug. 4. 21:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, nekem a fiam 2 héttel ovi előtt lett szobatiszta egyik napról a másikra. Ennyi idősen még ez az 1 hónap is jó, simán változhat addig a helyzet.

Amúgy nekem is azt mondták legyen sok váltóruha, mert korábban én is kérdeztem, azt mondták ezért nem tesznek ki gyereket. Igaz az enyém nyári így oviköteles is volt már, de biztosan nem tesznek így különbséget és senkit sem fognak ezért kitenni.

aug. 4. 21:53
 8/10 anonim ***** válasza:
67%

Mennyi baleset van naponta? Óránkénti ruhaváltás miatt boldogok lesznek az oviban...napi 8 váltóruhát mosni is szép adag...én keresnék inkább egy magánbölcsit.

Nem szivatnám magam pláne nem a gyereket

aug. 4. 22:21
 9/10 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, ne idegeskedj!

Ott együtt fognak rendszeresen pisilni, úgyhogy ez nagy lökést fog adni a szobatisztaságnak.

Az óvónők jól mondták, készülj sok váltóruhával, de szerintem 1-2 hónapnál tovább nem lesz gond. De lehet, hogy csak 1-2 hétig. Addig viseld el az ezzel járó plusz mosást, hidd el, nem sokáig fog tartani.

aug. 4. 22:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Ugyanígy éreztem egy héttel ezelőtt, csak az én fiam júniusban elmúlt három. Folyamatosan bepisilt, nem érezte, játszott.

Most meg 90%-osan balesetmentes nappalra ❤️ szól hogy menni kell. Ne aggódj még! Kérdezd rengetegszer, kell-e menni.

aug. 5. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!