Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Mit tegyek ha a fiam nem...

Mit tegyek ha a fiam nem “hajlandó” szobatiszta lenni?

Figyelt kérdés
Most volt 3 éves és nem hajlandó szobatiszta lenni. Egyszerűen nem érdekli. Néha ha megvesztegetem hajlandó wc-be pisilni máskor, meg így sem. De olyan szinten nem, hogy inkább hiszti rohamot kap, szóval az nem opció, hogy ültessem rá a bilire/wc-re, aztán lesz valami, az ördögűzőben érzem magam rögtön. Így meg semmi értelmi kényszeríteni. Viszont nem mindig találok olyasmit, amivel meg tudom vesztegetni. Plusz nem vesztegethetem óránként, magától meg nem szól. Kivagyok már ettől. És persze #szaranya vagyok mert mindenki gyereke 2,5 évesen már magától szobatiszta volt.
2023. jan. 30. 19:18
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Jo hat anyosom szerint az o gyerekei 30 es 40 eve mar 1 evesen szobatisztak voltak 🤷‍♀️

Szoval az, hogy mas mit mond errol, nem szamit :D

Erre meg kell erni, latod te is, eselytelen eroltetni. Valamilyen oknal fogva o meg nem all keszen. Gondolom szeptemberben megy oviba, igaz? Addig meg van ido. En most hanyagolnam ezt a temat szerintem egy darabig. Az en fiam is ugy lett szobatiszta 3,5 evesen, hogy egyik nap felkelt, o tobbet nem pisil pelenkaba es igy is lett.

Semmit nem csinaltam amugy, tudta hol a wc meg latott engem pisilni, de amikor en mondtam neki korabban, hogy probaljuk meg, soha nem akarta. Szerintem dacbol egyebkent, csak azert se akarta azt csinalni, amit en mondok, igy ezt rahagytam.

Es visszatekintve jol tettem, pedig en is kaptam hideget-meleget, de ugy lett szobatiszta, hogy kb csak 2 balesete volt es ennyi.

Ocsemrol anyam levette a pelenkat 2 evesen, en akkor 12 voltam, elesen el bennem a kep, hogy en is rengeteget takaritottam utana pisit, mert nem allt keszen. Szoval ez se jobb szerintem.

2023. jan. 30. 20:27
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

Hm.

Minden van, trauma, játék, vesztegetés.. ect

Csak az nem jut eszedbe, hogy azért nem szobatiszta , mert nem érett rá az idegrendszere..

2023. jan. 30. 20:30
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Nem éppen válasz a kérdésedre de ahol 3 évesen nem szobatiszta a gyerek ott hogyan veszik fel az oviba? Nekem 2.5 eves a lányom semmi jelét nem látom hogy megérett volna a szobatisztaságra de aggódok hogy igy hogy fog oviba menni.
2023. jan. 30. 20:59
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
3 évesen az én lányom sem volt szobatiszta. Talán csak az volt a szerencsénk, hogy mini csoportot kezdett oviban és ott még nem volt elvárás a szobatisztaság, de amúgy meg rendszeresen vitték őket vécére, így vmit javult a helyzet, de igazán csak 3,5 évesen jött az áttörés. Szóval nem vagytok elkésve, vannak olyan gyerekek, akik később érnek meg rá. A lényeg, hogy ne adjátok fel, de ne is erőltessétek a dolgot.
2023. jan. 30. 21:15
 15/22 anonim ***** válasza:
84%

Oviba elvileg nem veszik fel, ha nem szobatiszta. De nyugi, ez ilyen 3 éves kor környékén akár egyik napról a másikra is kialakulhat.

Én egyszerűen levettem a lányomról a pelenkát. Első alkalommal 2 napig mindent összepisilt, nem is zavarta, akkor visszaadtam rá. Fél év múlva megint, akkor egyszer bepisilt, meglepődött, másodszorra már ráült a bilire, és soha többet nem kellett pelenka.

Egyébként ezt az egy éves korban szobatiszta dolgot én sem hittem el, amíg nem láttam, hogy az unokahúgom 1 évesen a wc-t használja. Pedig neki is papírpelenkája volt. De látta a baba-mama klubban a többiektől. Ezt a mázlit! Az enyémeket nem igazán motiválta.

2023. jan. 30. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam márciusban lesz 3 éves. Nemrég kezdte el érdekelni a bilizés, egyik napról a másikra pedig a wc-re akart ráülni. Én nem erőltetem, ha ő mondja, hogy oda akar pisilni, akkor ráültetem. Általában naponta 1-2-szer mondja, hogy a wc-be akar pisilni, de aztán kéri vissza a pelenkát. Kakilni még nem kakilt a wc-be, csak próbálkozott, de csak puki jött.

A mi védőnőnk azt mondta, hogy egyáltalán nincs elkésve vele, ráér még oviig, de a fiúk amúgy is lassabban lesznek szobatiszták.

Amúgy mi köze van ehhez a Beszélnünk kell Kevinről c. filmnek?

2023. jan. 30. 21:49
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Jogszabály szerint köteles felvenni az óvoda a nem szobatiszta gyereket. Az más kérdés hogy mivel ez új, pár éves szabály, így sok ovi ragaszkodik a hatályon kívül helyezett jogszabalyra, úgyse tudják a szülők alapon, ők nem akarnak szívni vele. A sok szülő meg elhiszi. Itt is van pár
2023. jan. 30. 22:05
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, gondoltam rá, hogy “nem érett rá”. De erre mindig azt kapom, hogy na nehogy már. Az a gyerek, aki három évesen olyan mondatszerkezeteket használ, hogy “csapdába estek a dínók es nem tudnak kijönni” az nehogy már ne legyen érett arra, hogy szobatiszta legyen. Mondjuk szerintem nincs köze a kettőnek egymáshoz. De akkor is folyton valaki ezzel szekál. És tok jó, hogy leírjátok, hogy más gyerek is később lett szobatiszta. Mert igen ezt hallgatom. Pistike már 2 évesen, hogy fog így oviba menni? (Igen, szeptemberben). Stb stb. Marhára frusztrál. Nem az, hogy nem szobatiszta. Hanem, hogy mindenki cseszeget. De még ez se, hanem hogy kb hülyének nézik a gyerekemet. Pedig szerintem nem hülye. De ez nem megy neki. Bocsi, kicsit jó volt leírni.
2023. jan. 30. 22:15
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
10es vagyok. Az enyém is kis tudós és későn lett szobatiszta. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Mai napig az élet dolgain elmélkedik de a funkcionális dolgok mint lefürdeni túl uncsi, 1000x elkalandozik. Lassabban ér önállóság an, de a világra való kíváncsiság a meg felülmúlja a korosztályát. Kis szórakozott professzorok 😁😊
2023. jan. 30. 22:45
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj ezen. Ismerősöm fia még közel 3,5 évesen sem volt hajlandó a wc-vel foglalkozni, pedig már régóta próbálkoztak. Anyuka már teljesen kivolt miatta, mert ő is látta, hogy minden más gyerek szobatiszta. Aztán hanyagolták a dolgot 2 hónapig, tényleg egy szó sem esett a dologról. Utána egyik napról a másikra szobatiszta lett.
2023. jan. 31. 01:54
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!