Mit tegyek ha a fiam nem “hajlandó” szobatiszta lenni?
Jo hat anyosom szerint az o gyerekei 30 es 40 eve mar 1 evesen szobatisztak voltak 🤷♀️
Szoval az, hogy mas mit mond errol, nem szamit :D
Erre meg kell erni, latod te is, eselytelen eroltetni. Valamilyen oknal fogva o meg nem all keszen. Gondolom szeptemberben megy oviba, igaz? Addig meg van ido. En most hanyagolnam ezt a temat szerintem egy darabig. Az en fiam is ugy lett szobatiszta 3,5 evesen, hogy egyik nap felkelt, o tobbet nem pisil pelenkaba es igy is lett.
Semmit nem csinaltam amugy, tudta hol a wc meg latott engem pisilni, de amikor en mondtam neki korabban, hogy probaljuk meg, soha nem akarta. Szerintem dacbol egyebkent, csak azert se akarta azt csinalni, amit en mondok, igy ezt rahagytam.
Es visszatekintve jol tettem, pedig en is kaptam hideget-meleget, de ugy lett szobatiszta, hogy kb csak 2 balesete volt es ennyi.
Ocsemrol anyam levette a pelenkat 2 evesen, en akkor 12 voltam, elesen el bennem a kep, hogy en is rengeteget takaritottam utana pisit, mert nem allt keszen. Szoval ez se jobb szerintem.
Hm.
Minden van, trauma, játék, vesztegetés.. ect
Csak az nem jut eszedbe, hogy azért nem szobatiszta , mert nem érett rá az idegrendszere..
Oviba elvileg nem veszik fel, ha nem szobatiszta. De nyugi, ez ilyen 3 éves kor környékén akár egyik napról a másikra is kialakulhat.
Én egyszerűen levettem a lányomról a pelenkát. Első alkalommal 2 napig mindent összepisilt, nem is zavarta, akkor visszaadtam rá. Fél év múlva megint, akkor egyszer bepisilt, meglepődött, másodszorra már ráült a bilire, és soha többet nem kellett pelenka.
Egyébként ezt az egy éves korban szobatiszta dolgot én sem hittem el, amíg nem láttam, hogy az unokahúgom 1 évesen a wc-t használja. Pedig neki is papírpelenkája volt. De látta a baba-mama klubban a többiektől. Ezt a mázlit! Az enyémeket nem igazán motiválta.
Kisfiam márciusban lesz 3 éves. Nemrég kezdte el érdekelni a bilizés, egyik napról a másikra pedig a wc-re akart ráülni. Én nem erőltetem, ha ő mondja, hogy oda akar pisilni, akkor ráültetem. Általában naponta 1-2-szer mondja, hogy a wc-be akar pisilni, de aztán kéri vissza a pelenkát. Kakilni még nem kakilt a wc-be, csak próbálkozott, de csak puki jött.
A mi védőnőnk azt mondta, hogy egyáltalán nincs elkésve vele, ráér még oviig, de a fiúk amúgy is lassabban lesznek szobatiszták.
Amúgy mi köze van ehhez a Beszélnünk kell Kevinről c. filmnek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!