Mit tegyek ha a fiam nem “hajlandó” szobatiszta lenni?
Figyelt kérdés
Most volt 3 éves és nem hajlandó szobatiszta lenni. Egyszerűen nem érdekli. Néha ha megvesztegetem hajlandó wc-be pisilni máskor, meg így sem. De olyan szinten nem, hogy inkább hiszti rohamot kap, szóval az nem opció, hogy ültessem rá a bilire/wc-re, aztán lesz valami, az ördögűzőben érzem magam rögtön. Így meg semmi értelmi kényszeríteni. Viszont nem mindig találok olyasmit, amivel meg tudom vesztegetni. Plusz nem vesztegethetem óránként, magától meg nem szól. Kivagyok már ettől. És persze #szaranya vagyok mert mindenki gyereke 2,5 évesen már magától szobatiszta volt.2023. jan. 30. 19:18
21/22 anonim válasza:
Az én kisfiam dettó ugyanez 🙂
Pont 3 éves, mi addig jutottunk, hogy fürdés előtt pisil a bilibe, de máskor nem. Ha leveszem róla a pelust, kicsit elvan, aztán visszakéri.
Amúgy ügyesen beszél ő is.
Szóval nem egyedi eset 🙂
22/22 anonim válasza:
Nálunk ugyan ez a helyzet. Adott a 3 éves kisfiam, aki 2 éves kora óta folyékonyan beszél, 3 éves korára már angolul is mond szavakat. A védőnő szerint is fejlettebb a koránál, de nem hajlandó se bilibe pisilni/kakilni se wc-be. Már mindent kipróbáltunk, mesék, könyvek, vesztegetés :D, még a bilire is ráültem, hogy így kell :DD és semmi! Ha nem adok rá pelenkát akkor fulldoklásig üvölt érte. Óvodába most fogom beíratni, felveszik úgy is hogy nem szobatiszta!! Egyébként bölcsis, ott azt mondják, egyszerűen még nem érett meg rá, hogy szobatiszta legyen és ne erőltessem. Hozzáteszem, sose erőltettem rá, sose volt neki kényszer. Ha pisil, kakil, rögtön szól, hogy cseréljük ki a pelust. Plusz ha hosszabb útra megyünk autóval, akkor nem is pisil míg oda nem érünk, hogy ne üljön a pisiben. Szóval tartani már tudja, csak valahogy mégse áll össze a dolog. Most a nyártól várok sokat, sokan írták, hogy nyáron sikerült letenni a pelust. A nagy melegben nem adták rá, és egy idő után nem is hiányolta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!