Hogy segíthetném a folyamatot nála?
Kislányom 3 éves lesz 2 hét múlva.
Beszédes, kislány tele fantáziával, huncutsággal, imádjuk.
Egyetlen gondunk vele hogy a szobatisztaság nagyon nehezen alakul. Nyár közepén kezdtük a szoktatást és elég döcögősen halad a dolog. A kezdeti balesetek nagyon hamar elvettek a kedvét, sírt nagyon ha bepisilt pedig soha nem lett megszídva miatta, azt tudom hogy nem jó.
Aztán ezek után elkezdte elutasítani a bilit, nem volt hajlandó rá sem ülni egyáltalán. WC szűkítőre sem, jutalomért sem. Sehogy sem. Mivel láttam hogy kontraproduktív az egész, azt nem akartam hogy szorongjon ezért jegeltuk a dolgot, azonban kb 3 hete ismét újrakezdtük hiszen közeledik a 3. szülinap és úgy gondolom hogy egy 3 éveseknek már nem kellene pelusban lennie, legalábbis egésznap nem.
Most ott tartunk hogy matricáért már pisilt és kakált is bilibe, sőt volt fürdés közben hogy szólt is már magától 3x eddig hogy pisilnie kell. Azonban a pelustol meg nem akar megválni, nem akar bugyit se leszoktató bugyit sem felvenni. Inkább azt látom hogy amikor kedve van akkor bilizik, de egyébként meg ragaszkodik a pelushoz. Persze tudom ez is hatalmas lépés hiszen eddig hallani se akart a biliről, csak kicsit azt érzem hogy elakadt a folyamat. De erőltetni se akarom nehogy vissza fejlődjön a totális ellenállásba.
Bolcsibe jár egyébként, a kis WC-re max raul ha úgy tartja kedve de nem produkált semmit meg bele. Így ott is egésznapos a pelus.
Volt már valaki ilyen helyzetben mit lehet tenni?
3 évesen én is megpróbálnám bejátszani hogy elfogyott a pelus, ma meg holnap wc-be kell pisilni. Aztán meglátjuk 2 nap múlva mi a helyzet.
Nalunk szóba se jott a leszokás, bölcsiben már voltak szobatiszta gyerekek, de nem vette a lapot.
Átjött a kisbarátnője, aki bilibe pisilt, az enyém is abba akart, 2 nap múlva már a bolcsibe menet sem volt hajlandó felvenni a pelenkát, 2 nap alatt leszokott a semmiből.
Ezt is érdemes lehet megpróbálni, ha van ilyen barát.
Mindháromnál akkor volt siker, mikor saját maguk úgy gondolták.
(Elsőnél 34 hónaposan, másik kettő elmúlt 3 éves, mikor eljutottunk oda.)
Amíg nem, addig a fejem tetejére is állhattam kb…
Ja, és nem egyformán alakult.
Az elsőnél ahogy nappalra elhagytuk, éjszakára sem kellett. (Talán 2x pisilt be).
Másodiknàl sem, viszont onnantól még hónapokig kakilni csak pelenkába volt hajlandó.
A harmadiknál meg 4 és fél éves koráig kellett még éjszakára a pelenka.
Hagyjuk azt is, hogy mi volt régen.
Ja, volt Kati, bébikomp, kenguru…
Alvàstréning…
Meg felnőtt a gyerek tehéntejen is…
Csak mindről bebizonyosodott, mennyire nem kéne…
7-es, ezek a témával össze nem függő példák.
Egy 70 évvel ezelőtti gyerek agya ugyanolyan volt, mint a mai, ez független attól, hogy káros dolgokat iy csináltak velük. Ettöl még tény, hogy 3 évesen rég nem voltam pelenkások, ergo az agyuk érett volt rá, ahogy a mai gyerekeké is.
Vagy hogy lehet, hogy régen nem pelenkáztak 3 éveseket, akkoe hogy lehettek érettek rá, ma meg nem?
Régen ridegtartásban nevelték a gyereket, meg is látszik a mostani 40-es és 50-es embereken, hogy érzelmileg mennyire problémásak. A saját apám a példája, egyszerűen gyűlöli a testi érintkezést, az érzelmeit se tudja rendesen kifejezni és látszanak rajta a generációkon átmenő traumák is.
Ja, napokban olvastam egy Face csopiban, hogy a nagymami két gyereke elhunyt gondatlanságból, nem is csináltak vele semmit. De igen, adjunk mákteát a gyereknek, vagy pálinkás kenyeret, tegyük ki őket a mezőre, míg csináljuk a napszámot. Aztán kit érdekelt, hogy valaki fogta az a szerencsétlen gyereket és elvitte?
Nem véletlen vagyunk az alkoholisták országa. 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!