Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Másfél év körüli gyereket a...

Másfél év körüli gyereket a nagymama szeretne elkezdeni rászoktatni a bilire. Hagyjam, vagy inkább ne?

Figyelt kérdés

Anyósom kitalálta, hogy a nyáron elkezdi a gyerekemet rászoktatni a bilire. (Ne is mondjatok semmit, hogy miért pont ő, mindig vannak ötletei...)

Azon gondolkozom, hogy ráhagyjam-e, mondván, hogy baj nem lehet belőle, legfeljebb ő elszórakozik a gyerekkel, én meg nem erőltetem, vagy pedig árthat a gyerekemnek, ha anyós ezzel "szórakoztatja"?

A terve az, hogy majd kiviszi a kertbe és "meglocsolják a virágokat" (igen, ettől is égnek áll a hajam...).

A gyerekem nyár végén lesz másfél éves, még nem beszél, és nem jelzi, hogy pisi/kaki lesz. Szerintem teljesen felesleges erőltetni, de biztos vagyok benne, ha szólok neki, megsértődik.

Árthat a gyerek fejlődésének, ha hetente kétszer szokott átjönni, 2-3 órára, és ez idő alatt tanítgatja neki a bilizést, a kinti pisilést? (Én korainak tartom és nem akarom erőltetni.)

Vagy ráhagyhatom, és én meg ugyanúgy pelenkázom a gyereket mint eddig?

Vagy lehet, hogy jót tesz velem és tényleg szobatiszta lesz a gyerekem ennyi idősen?

2021. máj. 25. 22:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%
Igen és tolj magasra a lélektanra mert biztos mi kapjuk a pelenka után a profitot.
2021. máj. 26. 10:45
 12/13 anonim ***** válasza:
62%
Mindennek megvan a maga ideje. A szobatisztaságra szoktatás még korai. Ne anyósod döntse el, hogy mikor kell elkezdeni. Nem vonom kétségbe a jóindulatát, de ne okoskodjon bele a dolgodba.Az meg hogy virágot akar locsoltatni ily módon a gyerekkel, elég elmebeteg dolog. A gyerek nem hülye, csak kicsi még. Időt kell neki adni, hogy ésszel is felfogja a dolgok menetét. Még akár egy év múlva is el lehet kezdeni a bilire szoktatást. Erőltetni semmiképpen nem szabad. Lehet, hogy anyósod unszolására sikerülne véletlenül "lelocsolnia" a virágot, de nem értené miről van szó. Amúgy se arra kell szoktatni a gyereket, hogy a virágra pisiljen. Nagyobb korában ugyanezért majd leordítja a fejét a kedves mama. :D
2021. jún. 17. 10:35
 13/13 A kérdező kommentje:
Szerencsére feladta a tervét, jobb így mindenkinek ☺️
2021. jún. 17. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!