Mi lehet annak az oka, hogy egy nagymama nem engedi az unokáinak, hogy grandma-nak (nagymamának) hívja, hanem csam lovely-nak (asszem 'kedvesem'et jelent) szólíthatják az unokák?
Valószínűleg a nagymamát, akarom mondani lovely-t kellene megkerdezni :D
Lehet a nagymamázástol öregnek érzi magát. Amikor tesomèk bejelentették a mamánknak hogy dèdi lesz, ő így reagált: jajj ne öregitsetek már ....
Nálunk Miminek szólítják a gyerekek a nagymamát. Külföldön elterjedt ez egyébként,de nálunk úgy jött ez, hogy a kislányom azt mondogatta neki másfél évesen, hogy mimi és rajtamaradt. Ő nem mondta,hogy engem ne nagyizzon meg mamázzon senki, nem zavarná. De a mimi szerintem tök jópofa, nekem olyan fiatalos beütése van és ez abszokút anyukámra illik, mert fiatal nagymama, 43 évesen lett az.
Szóval én azt gondolnám, hogy a grandma olyan "öreges", ezért szeretné a lovely-t.
Én a Kardashian családról láttam egy videót és Kris Jennert(aki a nagymama ugye) Lovey-nak szólítják az unokái. Csak nem rá gondoltál?Mert elég hasonló sztori.
Hogy a grandma helyett mást akar, az még ok. Lehet Nana, Granny, Mimi, a neve ...
De hogy lovely???? Ami azt jelenti, hogy kedves? Hát...
Miért? A Granny és a Nanny ugyanolyan öreges, ráadásul a nanny dadust jelent.
Ha ő nem akarja, hogy nagyinak vagy nagymamának szólítsa az unokája, akkor nem kell annak szólítani.
A lovely-val van a gond, utolsó. Hogy gyakorlatilag úgy hívatja magát, hogy kedves.
Ha egyik nagymama-név se jó, akkor legyen a neve. De hogy kedvesnek kelljen hívni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!