Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lehet annak az oka, hogy...

Mi lehet annak az oka, hogy egy nagymama nem engedi az unokáinak, hogy grandma-nak (nagymamának) hívja, hanem csam lovely-nak (asszem 'kedvesem'et jelent) szólíthatják az unokák?

Figyelt kérdés
2021. febr. 8. 20:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom hiúság okokból.

Nincs ezzel semmi baj.

Az én gyerekem maminak hívott nagyon sokáig. Nem mint nagymama, hanem a mother becézése, mommy (kiejtve mami).

2021. febr. 8. 21:51
 12/14 anonim ***** válasza:
28%

Az szomszéd kislány csak a keresztnevén szólíthatja a nagymamáját! Tök furi amikor jönnek hozzá és kiabál a kislány neki,hogy szia Kati!!

Őt idegesíti ha nagyinak hívják vagy mamának. Elég furcsa.

2021. febr. 8. 21:56
 13/14 anonim ***** válasza:
73%

#8 a Nanny több jelentésű szó. Sokan hívják így a nagyikat.

A férjem nagyiját( aki tényleg öreg 80+os) Nanna-nak hívjuk.

Mondjuk érdekes ez a lovely dolog, anyósom szokott minket "my lovely"-nak hívni ( bármelyik gyerekre,menyre,vőre használja), de biztos néztem volna, ha kifejezetten kéri hogy hívjuk mi is így 😂

2021. febr. 8. 22:45
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk anyukám az unokáinak Mami, ő se akart nagymama vagy nagyi lenni, még 50 sem volt, amikor nagymama lett, szóval érthető, hogy nem voltak neki szimpatikusak ezek a megszólítások.

Egyébként meg annyi hulyeseget talalnak ki az emberek, hogy hogyan szólisták őket, de nem rosszabb egyik a másiknál, csak elsőre fura maximum. Nekem így leirva a Lovely fura, de pl mamámnak volt egy szomszédja, én olyan 100 évesnek gondoltam, de úgy kellett szólítani, hogy Baba néni. De ismerek ötven körüli Babit is, az unokái is így szólítják, kolléganőmet meg Titinek hívják az unokái, pedig Mária a neve.

2021. febr. 9. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!