Másfél év körüli gyereket a nagymama szeretne elkezdeni rászoktatni a bilire. Hagyjam, vagy inkább ne?
Anyósom kitalálta, hogy a nyáron elkezdi a gyerekemet rászoktatni a bilire. (Ne is mondjatok semmit, hogy miért pont ő, mindig vannak ötletei...)
Azon gondolkozom, hogy ráhagyjam-e, mondván, hogy baj nem lehet belőle, legfeljebb ő elszórakozik a gyerekkel, én meg nem erőltetem, vagy pedig árthat a gyerekemnek, ha anyós ezzel "szórakoztatja"?
A terve az, hogy majd kiviszi a kertbe és "meglocsolják a virágokat" (igen, ettől is égnek áll a hajam...).
A gyerekem nyár végén lesz másfél éves, még nem beszél, és nem jelzi, hogy pisi/kaki lesz. Szerintem teljesen felesleges erőltetni, de biztos vagyok benne, ha szólok neki, megsértődik.
Árthat a gyerek fejlődésének, ha hetente kétszer szokott átjönni, 2-3 órára, és ez idő alatt tanítgatja neki a bilizést, a kinti pisilést? (Én korainak tartom és nem akarom erőltetni.)
Vagy ráhagyhatom, és én meg ugyanúgy pelenkázom a gyereket mint eddig?
Vagy lehet, hogy jót tesz velem és tényleg szobatiszta lesz a gyerekem ennyi idősen?
Ne! És ezt kisgyermeknevelőként írom. Teljesen normális, ha másfél évesen még nem szobatiszta (sőt,ritka, aki az). Teljesen felesleges ezzel stresszelni, majd, ha érdekli a dolog, úgyis leutánozza (ezért nem árt, ha beengeditek a fürdőbe magatokkal, vagy, ha bölcsis, látja az idősebb társait).
Ha a mama most erőlteti,később valószínűleg nehezebb is lesz neki. Szóval NE engedd!
Milyen módszerrel tervezi? Ok, hogy nyáron majd ruha nélkül lesz a kertben, de ezen kívül? Addig ülteti a bilin, míg nem produkál? Vagy leszidja, ha bepisil?
Vagy csak figyeli a gyerek viselkedését, és megpróbálja elkapni, mikor készül alkotni, és akkor tolja alá a bilit?
Előbbit ne engedd. Utóbbival szórakozhat, ha van türelme.
Teljesen profi a nagymama, az itteni pelenkareklámozók csak a profitra gondolnak. De a nagymama csupa jóindulatból teszi, vétek elutasítani az önzetlen segítséget. Ha a gyerek szereti a nagymama törődését, akkor nem ártalmas a gyerekre.
Ha elutasítod a gyereket is és a nagymamát is magadra uszítod, növelve a kiszolgáltatottságodat és persze sok pénzedbe is kerülhet támogatva az itteni pelenkabizniszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!