Ha már 20x szóltok a gyerekre, majd "elszakad a cérna" és odasóztok a kezére vagy a fenekére, akkor megszokott látszani a nyoma?
Őszintén, elgondolkodtatok már azon, hogy mit ér a csapkodás? Ha már kifutott minden ötlet, akkor jön a fenyítés...rávágsz a kezére, fejére, fenekére. Mert megállt a tudomány. Semmi mást nem csinálsz, mint egy kicsi gyerekkel szemben a fizikai fölényed használod. Biztos meg fogja érteni abból, hogy csapkodod meg ordibálsz, hogy mit szeretnél? Mert a szépszó már nem hat? És akkor miből áll a napod? Előbb utóbb abból, hogy naphosszat ordibálsz vele és ütöd vered....ezt a gyerekkort képzeled el a kisgyerekednek? Szerintem aki már itt tart, komolyan gondolkodjon el, hogy változtat magán és a gyerekhez való hozzáállásán. Miért nem közelítetek másképp a kicsihez? Az agresszió sok jóra nem vezet. Aki csapkodja a gyerekét, azt is verték folyton kiskorában? Bizonyára igen. És milyen volt? Milyen tartani egy felnőtt kezétől?
Gondoljátok át, kérlek, tudom, hogy nagyon engedetlen tud lenni egy kisgyerek, de ha minden hisztiért kikap, mit kap a komolyabb dolgokért, milyen büntetést? Szerintem érdemes betartani a fokozatokat. Ha valaki feszült és ideges típus, vegyen két nagy levegőt, mielőtt elfenekeli a saját gyerekét, mert az szemtelen és visít épp. Sokkal
jobb ötletnek tartom azt, ha leülteted valahova, elmagyarázod, miért kap büntetést , és hogy ne csapd agyon, otthagyod és elmész arcot mosni.
az a helyzet, hogy én nem ütöm meg soha. egyszer volt ,amikor egy más dolog miatt feszültebb voltam, és rászóltam, hogy ne nyúljon a pocsoláyba, és direkt belenyúlt, hogy ráütöttem a kezére. nem erősen. de azóta is szégyellem magam miatta, pedig hónapokkal ezelőtt történt.
azóta se, előtte se. sztem nem megoldás, csak azt tanulja meg, hogy hogyan legyen agresszív. először jön a kézrecsapás, majd a comb, majd a fenék, majd a pofon, aztán a jó erős verés....ebbe a spirálba könnyű ám bekerülni.
én nem szólok neki 20x! max. 2x, utána mondom, hogy most szólok utoljára. aztán ha nincs eredmény, akkor megszüntetem a helyzetet, vagyis, elviszem a rosszalkodás helyéről, vagy elveszem tőle, aminek nem kéne nála lennie. utána vagy hisztizik, vagy nem, ha igen, akkor elmondom neki szép nyugodtan, hogy mi az ábra, miért nem lehet azt teni, amit épp tett, és ez rossz,
van amikor beválik a figyelemelterelés. És nem szoktam duzzogni. ő magától, ha rossz, és hisztizik, akkor gyakran egyből odajön hozzám, és akkor kibékülnk, nem szoktam elutasítani.
másfél éves.
HELLO
HA NEM VASCSÖVEL VERED A GYEREKET AKOR SEMI NEM LESZ EGY KIS FEGYELEM, LEGKÖZELEB HAMARAB MEGÉRTI AMIT MONDASZ ENGEM IS IGY NEVELTEK.
14:59 vagyok és bocs h csak most válaszolok a második kérdésedre: az enyém 2 éves és kiborító dolgokat művel..
1 hete pl. amíg a boltban sorban álltam eltolta a babakocsit és beszaladt egy másik üzletbE.Mire összeszedtem a gyerekem már kipakolták a babakocsit benne az összes pénzem, bankkártyáim, minden iratunk...
Szóval már sokszor sírvafakadok annyi borsot tör az orrom alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!