Ha már 20x szóltok a gyerekre, majd "elszakad a cérna" és odasóztok a kezére vagy a fenekére, akkor megszokott látszani a nyoma?
Érdemes megbüntetni, kijelölni neki egy helyet, ahova leülteted ha rosszalkodik, és addig nem állhat fel, amig el nem gondolkodott azon ahogy viselkedett. Mindig legyen a felszólításnak egy figyelmeztető része, ami a következményt tartalmazza a viselkedésének. Pl: ha ütöd a testvéred, akkor büntetésből mehetsz a sarokba/ szobába, és addig nem játszhatsz amig el nem gondolkodtál azon, hogy mit csináltál, és elnézést nem kérsz a testvéredtől.
Ha feláll vagy kijön onnan ahova leültettünk azonnal vigyük vissza, ha órdít hagyjuk rá, majd lenyugszik, de mindenképp maradjon ott, amig észhez nem tért.
Ilyenkor már én is odacsapok, szerintem nem kicsit (fenékre, nagyon! ritkán arcra) de az nem szokott meglátszani. Lehet, hogy nem olyan érzékeny a bőre?
Miért, odacsaptál és ottmaradt a nyoma?
Én kicsiként egyszer kizártam anyát az erkélyre majd elmentem játszani. Amikor betörte az üveget és úgy be tudott jönni, kaptam egy olyan pofont, hogy az ujjnyomai ottmaradtak, egész este borogatta, majd másnap inkább nem vitt oviba :-P
Én a combjára néha odacsapok és egy pár percig meglátszik.
Nagyon kiakaszt az miénk..egész nap ordibálok, szaladok utána..kikészülök tőle.
Nem jó nekem se így de nincs mit tenni, szép szóra már nem hallgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!