Miért van az, hogy ha az anyukánál elszakad a cérna, (kiabál a gyerekkel, vagy rácsap a fenekére) teljesen kiborul, rossz anyának érzi magát és kétségbeesik?
Köszi második Neked is a hozzászólást.
Engem volt, hogy megcsaptak, életemben 2-3 alkalommal kaptam visszakézből pofont is, visszagondolva meg is érdemeltem. Nem volt semmi káros hatása rám nézve, legközelebb nem tettem azt meg, eszembe se jutott.
Az, ha valakit ütnek vágnak az más dolog...
Azért lehet ez, mert valóban rossz anya. Mertha rossz a gyerek, az az ő nevelése, ha idegesíti a gyerek az meg az ő hibája, türelmetlensége.
DE van egy mondás, és igaz: inkább a gyerek sírjon, mit te később. Ha rossz a gyerek vagy rosszat csinál és a pofon segít akkor ki kell osztani. Én nem sokszor csaptam oda a gyerekeimnek, fel is tudnám sorolni az összes esetet, de abbahagyták azt amiért kaptak (káromkodás, harapás, verekedés, konnektorba nyúlkálás stb.) és azóta sem csinálták. Úgyhogy én azt mondom egy jól eltalált füles (fenékre verés akármi) akár hasznos is lehet.
Azt mondta az óvónéni, hogy a gyereknek meg kell értenie, hogy vannak napok, amikor türelmetlen vagy, én ilyenkor előre szólók a gyereknek, hogy fékezze magát, mert esetleg előbb eljárhat a kezem és bejött olyankor visszafogja magát.
DE egyébként gyerek pszichologusok is egyetértenek azzal, hogy nem ez a gyerekverés. Gyerekverés az, ha ok nélkül vernek valakit vagy addig amíg el nem törik a fakanál.
Szia! Kérdésedben azt írod "teljesen kiborul, rossz anyának érzi magát és kétségbeesik".. ha erről is szó van, akkor ez igazából nem is olyan rossz anya. Valószínű sok teher nyomja a vállát. Nincs segítsége a gondjaiban egyedül érzi magát. Talán meg kellene kérdezni tőle, hogy szüksége van e egy kis kikapcsolódásra, segítség a ház körül. Vagy csak egyszerűen megkérdezni:- hogy van? - hogy érzed magad?
Ezek nem lehetnek az első jelek, DE JELEK. Akár depresszió is lehet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!