Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kikészít már a fejés!?

Kikészít már a fejés!?

Figyelt kérdés

elegem van a fejésből.

a kislányom 4 hós lesz lassan alig van tejem és tápszeres

mióta megszületett fejem neki de alig van 2 egész nap fejem annyira, hogy összegyüljön legalább 130 ml..

már széjjelaszalódott a mellem sebes az egész de mégis csinálom hogy legalább 3 napban 1 szer kapojon egy adag tejet (mellesleg nem szopik azért kell fejnem)

abba akarom hagyni de amikor mindíg eldöntöm ezt mégis bűntudatom van hogy azért az pár ml is jót tesz neki csak nem tápot eszik..csahogy észrevettem hogy amig a hütőben van a tej kb 3 óránként fejem volt már hogy 1 nap alatt megromlott és azt a kicsit is ki kellett öntenem mert rosszízű volt

1 hónap múlvakezdem a hozzátáplálást sok gyümölcsöt akarok neki adni hogy legalább ettől egészséges maradjon..

UNOM MÁR EZT A KINLÓDÁST IDEGBETEG VAGYOK ETTŐL

ABBAHAGYOM A FEJÉST MEGUNTAM..szerintetek?:..

2010. jún. 26. 09:44
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
0%
tegnap 22:01-es totál kész van:DDDD
2010. júl. 1. 15:18
 22/30 anonim ***** válasza:
50%

Végre, hogy ilyet is olvashatok...Már bocsi, hogy ezt írom, de én is pont így vagyok vele.Tisztelem az őszinteséged!

Egyszerűen ha a fejésre gondolok már üvölteni tudnék.Nagyon utálom már csinálni, de eddig nem mertem elmondani mert már azért is megköveztek itt, hogy nem tudom szopiztatni a babám.Dúrja ki a bimbót a szájából ha megpróbálom szoptatni.Egyszerűen nem kapja be:(Lassan négy hónapos és napi hétszer fejek neki.Ennyiszer is eszik.Sajnos muszáj ennyiszer mert nagyon sok tejem van.Így is fél litereket öntök ki mert annyit nem eszik meg.

Ennek ellenére már egyre többet gondolok rá, hogy valahogy el kellene apasztani mert mát kész vagyok teljesen.fizikailag is és lelkileg is.A bimbóm szinte állandóan gyulladt de van dagadva, és már volt úgy hogy annyira begyulladt a mellem, hogy az orvosnál kötöttem ki.Annyira fáradt voltam, hogy elaludtam és egy órát ráhúztam a fejésre,Erre begyulladt az egyik mellem.

Bárcsak szopizna, és ne kellene ezt csinálni, már alig várom, hogy hat hónapos kor körül legyen, és akkor a hozzátáplálás elkezdjük az év végére meg remélem elfelejthetem a fejést.Tudom, hogy lesz olyan aki rossz szemmel néz rám emiatt, de csak lenne egy hetet a helyemben majd rájönne miről is van szó.Volt olyan aki azt ismeretségi körömben aki kerek perec megmondta, hogy ő már rég abbahagyta volna. Hát én még azért kitartok a hat hóig utána úgy eldobom a fejőt, hogy sose lássam többet...

2010. júl. 2. 15:02
 23/30 anonim ***** válasza:
Miért öntöd ki a tejet? Miért nem adod le? Ezt nem értem?
2010. júl. 2. 20:42
 24/30 anonim ***** válasza:

Sajnos ezt csak az érti meg,aki hasonló cipőben jár.Nálunk 8 hetes a baba,azóta fejek...már eltörtem egy kézi mellszívót,az elektromosom nem jó,a kezeim nagyon fájnak.Sokat próbálkoztam szoptatással,és nem ment.Azóta fejek,amíg bírok,nem adom fel.Mivel vissza kell mennem dolgozni,még 3 hónapig...

De azt megjegyzem,hogy megkaptam,hogy úgyis elapad a tejed...

2010. júl. 3. 00:01
 25/30 anonim ***** válasza:
15:02 vagyok.Azért öntöm ki mert nem kell senkinek.Megértem mert nincs bevizsgálva, de van akinek jó lenne így is csak én még nem találtam olyan anyukát.A vizsgálatokra nem tudok elmenni mert egyedül vagyok a babával egész nap nincs aki vigyázzon rá.A párom reggeltől estig dolgozik.A család vidéken él így nincs segítségem csak mi vagyunk kettecskén a kicsivel.
2010. júl. 3. 18:29
 26/30 anonim ***** válasza:

Pedig te is jól járnál.1800 Ft/l kapsz érte. Ami kisbaba mellett nagyon jól tud jönni arról nem beszélve, hogy máson segítesz akinek létszükséglet lehet. Szerintem mindenképpen csináltasd meg a vizsgálatokat.Gondolj bele asok koraszülött babának nagyon fontos lenne akiknek adják. Nem kell sokminden egy vérvétel egy tüdőszűrő és egy székletvizsgálat. A párod is el tud menni a beutalóért a székletes dobozt is el tudja hozzni és vissza is tudja vinni. Én 2 hetes kicsi mellett is megtudtam csináltatni a vizsgálatot úgy, hogy nekem sincs segítségem. Ez pocséklásnak hívják amit te csinálsz. Legalább fagyaszdd le.

Bocs, hogy eltértünk az eredeti témától.

2010. júl. 3. 21:23
 27/30 anonim ***** válasza:
Beszéltem a védőnőmmel és a következő vizsgálatokra kell elmennem:Tüdőszűrés,HIV-szűrés,Széklet,bőrgyógyászat.Ma este megyek a bőrgyógyászatra ők este 7-ig ott vannak.A többi helyre megpróbálok akkor eljutni amikor a párom egy hetet itthon lesz szabin.De mint írtam ő nem tud elmenni még a beutalóért sem mert kora reggel már elmegy dolgozni és akkor még nincs doki.Délután meg mire végez nem ér oda mert a doki a város másik végében van(Budapesten lakom).Pont azért szerettem volna tejet adni, hogy segítsek azokon akiknek nincs.Tudom, hogy pocsékolás rossz érzés kiönteni, de mást jelenleg nem tehetek.Eddig már húsz liter körül van lefagyasztva, több nem fér a fagyasztóba, úgyhogy már lefagyasztani nem fogok.Ha viszont nem tudom megoldani, hogy minden vizsgálatra eljussak akkor leadom az anyatejmissziónak a tejet.
2010. júl. 5. 12:02
 28/30 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat megint

aki teheti és sok teje van szerencséjére adja le..

jó neked kismama hogy csak úgy kiöntögetheted..

az én babámbak milyen jól jött volna...

2010. júl. 6. 13:28
 29/30 anonim ***** válasza:

szia. ugyan ezen mentem én is keresztül. órákat fejtem, egy egy csepp tejem volt néha. szedtem homeos bogyót, ittam teát, dm-es tejserkentőt, stb nem javult. születésétől kezdve tápszeres pótlást kapott. ideges voltam tőle hogy nem tudok szoptatni (volt hogy 70 perc alatt 30ml-t evett, mikor már kb 120ml lett volna az adagja). Majd egyik napról am ásikra fogtam és abbahagytam.

sokkal nyugodtabban állok azóta a lányomhoz, nm vagyok idegbeteg, kimerült.

ez van, nem mindenki tud szoptatni, de a mai tápszerek már szinte ugyan olyan jók mint az anyatej.

6 hós anyuka

2010. júl. 7. 20:14
 30/30 anonim ***** válasza:

szia!

Én 6 hónapos koráig küszködtem:(

fjtem sokszor egy nap, éjjel keltem 4kor,hogy 6ra,mire felkel ,legyen tej lefejve.

tisztára kibuktam idegileg, állandóan fáradt voltam,sírtam.

minden szert kipróbáltam,még a more milk plus kapszulát is.

azt hittem, hogy rossz anya vagyok ,mert nem tudom szoptatni.

de a jó anyaság nem itt kezdődik:)

hagyd abba..és meglátod,megnyugszol.és több időd marad a gyermekedre.

2010. júl. 18. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!