Mellszívó használata, fejés szükséges vagy nem?
attól függ, mi a célod.
a fejéssel a maximumra tudod hozni a tejtermelésed. ez jól jöhet, ha megugrott a babád igénye, tejet akarsz eltenni a fagyasztóba későbbre, vagy anyatej leadó akarsz lenni.
ha azt szeretnéd, hogy beálljon a kereslet-kínálat, tehát épp annyi tej legyen, amennyit megeszik a babád (és ne több, ami begyulladna ürítés nélkül), akkor nem kell fejni.
én csak akkor fejtem, ha valami okból nem ürítette ki a mellem a lányom, és éreztem, hogy kezd begyulladni (ilyenkor csomósodik, keményedik). nálam ez viszonylag gyakran fordult elő. de ez hajlam kérdése. családunkban sokaknál volt ilyen probléma. van akinek egyátalán enm kell fejnie.
Ez az a téma amiről mindenkinek más a véleménye.
Én személy szerint jó dolognak tartom a fejést. Amikor hazajöttünk a kórházból nem akart , nem tudott szopizni a sárgaságtól a kislányom, ezért 1-2 nap alatt elment a tejem, szerencsére fejéssel(amit éjjel nappal minden szopi után csináltam)vissza jött a tejcsi. Amikor már volt elegendő tej és a lányom is jól szopizott, már csak napközben 1-2 alkalommal fejtem, ill éjjel, ha ő nem kelt fel és már majd meg őrültem a feszítő fájdalomtól. 7 hós koráig rendszeresen fejtem, amit nagyon nem bántam meg. Végül 15 hós koráig szopizott.
Szerintem ne sajnáld rá az időt, mert meghálálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!