Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kikészít már a fejés!?

Kikészít már a fejés!?

Figyelt kérdés

elegem van a fejésből.

a kislányom 4 hós lesz lassan alig van tejem és tápszeres

mióta megszületett fejem neki de alig van 2 egész nap fejem annyira, hogy összegyüljön legalább 130 ml..

már széjjelaszalódott a mellem sebes az egész de mégis csinálom hogy legalább 3 napban 1 szer kapojon egy adag tejet (mellesleg nem szopik azért kell fejnem)

abba akarom hagyni de amikor mindíg eldöntöm ezt mégis bűntudatom van hogy azért az pár ml is jót tesz neki csak nem tápot eszik..csahogy észrevettem hogy amig a hütőben van a tej kb 3 óránként fejem volt már hogy 1 nap alatt megromlott és azt a kicsit is ki kellett öntenem mert rosszízű volt

1 hónap múlvakezdem a hozzátáplálást sok gyümölcsöt akarok neki adni hogy legalább ettől egészséges maradjon..

UNOM MÁR EZT A KINLÓDÁST IDEGBETEG VAGYOK ETTŐL

ABBAHAGYOM A FEJÉST MEGUNTAM..szerintetek?:..

2010. jún. 26. 09:44
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%
mOST BIZTOS SOKAKNAK NEM FOG TETSZENI AMIT IROK,DE SZERINTEM HAGYD abba nyugodtan,megtettél amit tudtál,ez van.Nem éri meg hogy ez miatt idegbeteg legyél!Különben is,4 hónapig kapott anyatejet,az nem olyan rossz.
2010. jún. 26. 09:56
 2/30 anonim ***** válasza:
100%

Én 3,5 hónapos korában hagytam abba, az általad felsorolt okok miatt. Az első két hétben iszonyú lelkiismeret-furdalásom volt. A mellem tiszta sebes volt állandóan, fájt minden mozdulat, amit "velük" tettem. Ja, és 20 ml-nél soha nem volt több tejem egyszerre, úgyhogy mi is hozzátápláltuk a 3-4. naptól kezdve.

Kezdtem egyre depisebb lenni, és híztam egy csomót, mert ettem a rántott leveseket, alk.mentes söröket, az egészséges ételeket, a teákat, bogyókat, persze semmi hasznuk sem lett :(

A védőn látta rajtam a kiborulást, és aranyos volt, mondta, hogy már 3,5 hónapos a lányom, ne "kínlódjak", ha így sikerült... Szóval az első két hét nagyon rossz volt a lelkemnek... Utána semmi gondunk nem volt. Mostmár 2 éves :)

2010. jún. 26. 09:57
 3/30 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd abba, ennyi szenvedést nem ér! Már 4 hónapos a babád, kapott eddig anyatejet, semmi baj nem lesz belőle, ha mostantól nem kap, ne készítsd ki magad! Semmi gond nincs azzal, hogy 4 hónaposan csak tápszert kap, főleg, ha ilyen gond a fejés! Sok kisbaba 4 hónapig sem kap anyatejet, és ők is egészségesek, a te lelki és testi épséged ebben a helyzetben már fontosabb!
2010. jún. 26. 09:58
 4/30 anonim ***** válasza:
91%

Óh én már rég abahagytam volna. Csodálom a kitartásod. Mostmár úgyis lehet kezdeni a hozátáplálást. Szerintem hagyd a fenébe.

És mi az,hogy legalább a gyümölcstől egészséges maradjon? Te is azt hiszed, hogy a tápszeresek betegesek? Hát ezt sürgősen felejtsd el! Mindkét gyerekem tápszeres, kb 2 hétig tudtam őket szoptatni, fejni értelme sem volt annyira kevés volt a tejem. És ők a világ legegészségesebb és legboldogabb ( és legszebb) gyerekei!

2010. jún. 26. 10:10
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd abba! Nagyszerű, hogy eddig is kitartottál, hidd el, ha csak tápszert kap, akkor sem lesz semmi baja, egészséges, vidám kisbaba marad, csak nem mellesleg lesz egy hasonlóan vidám, nyugis anyukája is! Le a kalappal, hogy eddig bírtad.
2010. jún. 26. 10:27
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan hagyd abba. Ne hallgass másokra, ha úgy érzed, hogy elég volt, te érzed. Én is ugyanebbe a cipőbe voltam, kikészültem. Nekem is alig volt már a végén tejem, sírni tudtam volna. Szinte az egész nap azzal telt el, hogy fejtem, etettem, babáztam, főztem, takarítottam. Este egy gyors zuhi után alig vártam, hogy ágyba kerüljek, és persze éjszaka is etetés-fejés... Már néhány héttel hamarabb abba akartam hagyni, de a férjem rábeszélt a további fejésre. Hallgattam rá, pedig jobb lett volna már akkor elhagyni, ahogy eldöntöttem. Nekem is volt lelkiismeret furdalásom, de aztán jobban éreztem magam. Nem volt rajtam az a nyomasztó teher.
2010. jún. 26. 11:10
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

Ezt csináltam én is 1 hónapig.Estig nem volt értelme fejnem,akkor 20-30ml jött le.Mire végeztem a gyerek bealudt.Legtöbbször öntöttem ki,mert ennyivel nem vacakoltam.Nekem is rossz érzéseim voltak,és nem akartam befejezni.Hozzáteszem 3.gyerekem és őt tudtam legtovább szoptatni.Aztán egy nap nem fejtem.Borogatnom sem kellett és esküszöm a melleim szinte megköszönték!Mély levegő,elhatározás és jó anya vagy!

Egy volt sorstárs!

2010. jún. 26. 11:44
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt mondom, hogy hagyd abba,pedig az én fiam anyatejes,tíz hónapos.DE.Nem éri meg az a pr mili, hogy idegileg tönkremenj.Ne legyen lelkiismeret furdalásod, te mindent megtettél,és azért bő három hónapig kapott anyatejet is.Én azt mondom azonnal hagyd abba.A babádnak is jobb lesz, ha megnyugszol, és nem görcsölsz mindig a fejésen.
2010. jún. 26. 12:50
 9/30 A kérdező kommentje:

KÖSZI SZÉPEN ANYUKÁK A BÁTORÍRÁST !!

JÓ BABÁZÁST :)

2010. jún. 26. 13:55
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan hagyd abba. A szememben már így is hős vagy, de komolyan! Az én kisfiam 1,5 hónaposan fejezte be a szopizást, mert kezdettől nem volt elég a tej, és kapta a cumisüveget, aztán egyszer csak elment a kedve a nehezebb cicizéstől:) Egy hónapig kínódtam utána. De ezt úgy képzeld el, hogy csak akkor tudtam fejni, ha langyos vízzel zuhanyoztam közben. Szóval zuhanyoztam, aztán elzártam a vizet, fejtem három csöppet a kispohárba, megint zuhany, megint fejés. Eleinte azért összejött kb. egy deci esténként, de napközben nem igazán tudtam fejni, mert szinte mindig egyedül voltam, a kicsi meg hasfájós is volt, szóval... Persze volt lelkifurdalásom nekem is, mikor végül befejeztem, és féltem, hogy megbetegszik és gyenge lesz az immunrendszere. Most kétéves, eddig kétszer volt megfázva, és ennyi. Milupa Junior italt iszik egyéves kora óta, azelőtt pedig tápszert kapott, plusz adok neki C-vitamint. Lehet, hogy ezért, de szerencsére tényleg ritkán beteg.

Nyugodj meg, és táplálj hozzá!

2010. jún. 26. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!