Hiperaktív, kezelhetetlen, kiborító. Mit tegyünk?
Figyelt kérdés
Két és fél éves a kisfiam és nagyon nehezen kezelhető. Borzasztóan akaratos és rögtön sír, ha nem kapja meg, amit akar. Próbáljuk szépen elmagyarázni neki, hogy miért nem maradhat kint egyedül az udvaron, miért nem veheti meg a sokadik édességet a boltban, stb., csak sír. Az elalvás is borzasztó, ringatni kell, de ahogy leteszem a kiságyába elkezd sírni, pedig előtte már aludt, sokszor babakocsiban kell elaltatni. Egyébként meg, ha jó pillanata van, egy tündér, puszit ad, szeretget, beszélget, csak néha jön valami és akkor kiborul, na meg mi is.
Sajnálom, ha hosszúra sikerült, várom a válaszokat és előre is köszönöm.
2010. jún. 10. 22:58
21/23 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, az ágy mellett csücsülős dolgot kipróbálom, egyébként kezd javulni a dolog, egyre kedvesebb, nem olyan vadóc és az elalvás is könnyebben megy. Aki szerint pedig az én hibám, nos lehet benne valami, de szerintem kicsit eltúloztad és nincs AS sem.
2010. júl. 11. 11:46
23/23 anonim válasza:
Az én gyerekem rengeteget hisztizett a boltban.. nem vehetett meg egy édességet, üdítőt..és elkezdett hangosan sírni, bömbölni. Anyukám már jó előre szólt, hogy ne hagyjam hogy aláássa a szülői tekintélyemet, legyek mindig tudatos, és határozott. Így egyszer, amikor hisztizett, ott hagytam. Persze nem úgy hogy szaladva elrohanok, a gyerekem meg ott sír a bevásárló központ közepén egyedül, hanem megmondtam neki hogy: Na jó, ha nem fejezed be, anya itt hagy. És amikor még mindíg acsarkodott, lassan elkezdtem sétálni. Már majdnem a sor feléig értem, amikor utánam szaladt. Egy hang nélkül. Nem hisztizett. Persze nem kapta meg a sütit. Utánna még sokszor előfordult, de ez valahogy az ÉN gyerekemnél mindíg beválik. Sokáig borzalmas bűntudatom volt. Folyton azon rágódtam, most vajon mit gondolnak a vásárlók rólam? Ott hagyom a gyerekemet hisztizni? De bevállt. Most már alkudozunk is :) Meg van engedve, hogy ha vásárolunk, kaphat 1 valamit. Legyen az süti, üdítő, cukorka stb..csak 1 db-ot. Ő persze eleinte levett egy üdítőt, majd hozzá egy csokit. Mondtam hogy ez így nem lehet. Csak egyet szabad. És akkor jött, hogy: Na, melyik maradjon? Felajánlottam neki, hogy ha most megveszi az egyiket, legközelebb majd a másikat választhatja, vagy akármit... akkor visszatette a csokit, és maradt az üdítő. Láttam rajta hogy nem nagyon tetszett neki ez a " csak-az-egyik" dolog, de tudta hogy nem vehet többet. Ezután persze gyakrabban kellett vásárolni menni, de már nem hisztizett többet. Max. otthon :) Mostanság, már rajtam és az apján is behajtja a csak-egy-édesség módszert. Mi is csak egyet vehetünk.... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!