Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hiperaktív, kezelhetetlen,...

Hiperaktív, kezelhetetlen, kiborító. Mit tegyünk?

Figyelt kérdés

Két és fél éves a kisfiam és nagyon nehezen kezelhető. Borzasztóan akaratos és rögtön sír, ha nem kapja meg, amit akar. Próbáljuk szépen elmagyarázni neki, hogy miért nem maradhat kint egyedül az udvaron, miért nem veheti meg a sokadik édességet a boltban, stb., csak sír. Az elalvás is borzasztó, ringatni kell, de ahogy leteszem a kiságyába elkezd sírni, pedig előtte már aludt, sokszor babakocsiban kell elaltatni. Egyébként meg, ha jó pillanata van, egy tündér, puszit ad, szeretget, beszélget, csak néha jön valami és akkor kiborul, na meg mi is.

Sajnálom, ha hosszúra sikerült, várom a válaszokat és előre is köszönöm.

2010. jún. 10. 22:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
15%

Esetleg a saját kényelmeteken túl a gyerek lelkével is kéne foglalkozni, nem? A magára hagyatottság, és a szülőbe vetett bizalom sérülése életre szól, helyrehozhatatlan, és nagyon nagy baj. De valószínűleg fel sem fogja az itt jelenlévők jó része, mit pofázok.

(Nagyon felbosszantottak a hozzászólások, különösen az, amelyik az Aspergert "nemlétező betegség"-ként aposztrofálta. Az Asperger

1. létezik

2. nem betegség

Aki akar, utána néz, a többiekkel nem vitatkozom. Lehet lepontozni.)

2010. jún. 11. 13:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13:33!

Ha a Kérdező a saját kényelmével lenne elfoglalva, akkor nem teszi fel ezt a kérdést aggódva. Lehet tele van ez a tömeg dilettáns hülyével, mi mégis inkább segíteni szerettünk volna kioktatás helyett. SEGÍTENI. A mi egyszerű józan paraszti eszünkkel.

2010. jún. 11. 14:36
 13/23 anonim ***** válasza:
10%
"Falkavezér".Ez jó,ezt most a Csodálatos kutyadokiból vagy abból a Viasatos műsorból vette vajon a második válaszoló.Nem kell ám minden hülyeséget elhinni amit a tv látsz.Szerintem ti nagyon elrontottatok valamit hogy mit azt nem tudom még nem voltam ilyen helyzetbe szerencsére.
2010. jún. 11. 20:04
 14/23 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem is nagyon elcsesztetek valamit.

Nehezen kezelhető gyerek, de valójában TE nem tudod kezelni őt. Miért nem tudod, hogyan veheted rá, hogy bejöjjön az udvarról, ne akarjon sokadik édességet a boltban stb. Miért akar kint maradni, miért akar sokadik édességet? Miért nem lehet letenni az ágyába? Miért ébred fel rögtön, ha leteszed?

És ez is, ti is kiborultok. Ez a legnagyobbik hiba.

A Viasaton szokott lenni egy műsor, a szuperdada, ott lehet látni ilyen családokat. És ott is mindig kiderül, az anya nem bír mit kezdeni a gyerekkel. Nagyon jó ötletek vannak benne, hogyan és mint kell kezelni a gyereket. Próbáld meg megnézni és elsajátitani pár módszert.

2010. jún. 12. 13:29
 15/23 anonim ***** válasza:
66%
13.33-as nézz utána inkább te ennek a betegségnek és mondd már el hogy hogy jön a kérdező témájához. Egyébként a cserben hagyásos és sirva hagyásos módszert én is mélységesen elitélem. De könyörögöm, egy kis hiszti miatt ne kezdjünk már el egyből kórokról és betegségekről "pofázni"!!! Ennek az asperger kórnak köze nincs a kérdező által leirtakhoz. És engem meg az háborít fel hogy ha kezelhetetlen és hisztis a gyerek akkor egyből szindrómákat és betegségeket kell keresni rá.
2010. jún. 12. 22:18
 16/23 anonim ***** válasza:
34%

Az AS-t nagyon gyakran diagnosztizálják félre AD(H)D-nek, azaz hiperaktivitásnak, pontosabban az AD(H)D esetek egy részében AS a mögöttes ok. Azért bátorkodtam pár sort írni róla, hogy a kedves kérdező ezt is megismerje, és el tudja dönteni, hogy lát-e olyasmit, ami miatt esetleg érdemes szakembert felkeresnie. És mindezt - bármilyen meglepő - NEKI írtam, nem nektek. Ha nem tetszik neki, gondolom, majd reagál rá.

Én kérek elnézést.

2010. jún. 12. 22:22
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
Szia! Nyugodj meg, jó kis dackorszak:) szerintem a legelső dolog a napi rutin és az altatás javítása kell, hogy legyen. Kb ugyanakkor kelni reggel, reggeli, program, ebéd , alvás/pihenés, program, uzsi, program, vacsi, fürdés, mese és alvás. Vagy ahogy szoktátok, de legyen ebben is rend, szeretik az állandóságot, mert az kiszámítható, mindig tudja majd, mi következik a nap folyamán. Olvass neki mesét fürdés után , had nyugodjon meg a karodban, vagy legyen a mese alatt már a kiságyban, simizd, puszild közben. Aztán mond, hogy alvás következik. Puszi, betakarod és egy másik módszer szerint legugolsz az ágytól kb 20-30 cm-re, a fejed enyhén lehajtva, hogy ne tudjon szemkontaktust teremteni. Ő üvöltve feláll a sötétben, sír, anya,anyagyere...de te nem mozdulsz. Ha kezd kimászni vagy tombolni, odamész, anélkül, hogy szólnál, leteszed az ágyba és ujra eljössz, visszaülsz a földre, kicsit távolabb. Mindig visszateszed, lefekteted ès ugyanoda visszaülsz. Elvileg itatni sem kellene, mert akkor tovább tart a hiszti, mert az itatással is ugymond figyelsz rá foglalkozol vele, tehát vmit mégis elért. Mindig vissza kell fektetni. Mivel mem mész ki a szobából, nem azért sír, mert magára hagytad, és így a hányásig fajulás talán elkerülhetőbb, mintha csak 10 percenként mész be visszatenni és betakarni. Másnap messzebb kell leülni az ágytól, ajtóhoz közelebb, harmadnap mégközelebb az ajtóhoz, aztán egyszercsak betakarod és ki fogsz tudni jönni. Ha javul a rutin és a kicsi is pihentebb, kevesebb lesz a felesleges hiszti. Sok sikert! Leírod ide, hogy próbálkozol? Tudjunk tanulni a tapasztalatodból! 19 hós fiú anyukája
2010. jún. 12. 22:49
 18/23 anonim ***** válasza:
63%

Először is csodát ne várj semmilyen módszertől, mert a két és fél éves az már csak ilyen. Majd elmúlik. Az én anyukám azt csinálta, hogy amikor ordibálva, artikulálatlanul üvöltve vagy hisztizve kértünk valamit, azt mondta, "ne haragudj, de ha ordítasz, nem értem meg amit mondani akarsz". Ez hatott. :)

Elalvásnál ne hagyd mindenáron magára, egy ilyen kis gyereknek még engedni kell, ha visszahívja az anyukáját. Lehet, hogy fél is egyedül, de mindesetre nehezére esik "elengedni" a szüleit.

2010. jún. 12. 23:42
 19/23 anonim válasza:
100%
Szia! Én is a Szuperdada c. sorozatot tudom ajánlani, abban nagyon jól használható ötletek, bevált módszerek vannak a hiszti megszüntetésére. :-)
2010. jún. 15. 21:36
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül! Kitartás!

Klikk a linkre, hátha segít! ( Amúgy üdv a "klubban" ! :) )

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2010. jún. 18. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!