Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tényleg nem hiányzik neki a...

Tényleg nem hiányzik neki a kutyája?

Figyelt kérdés

Elveszett a kutyánk. Férjemmel szó szerint éjjel-nappal keressük, szórólapozunk, plakátolunk, késő estig járjuk az utcákat. 8 éves kisfiam úgy viselkedik, mintha mindez csak játék lenne: ugra-bugrál, nevetgél, sőt, amikor ebédnél szóba került, hogy kimosom a pokrócát, ránk szólt, hogy már nincs is kutyánk, dobjuk inkább ki. Nem látom nyomát sem, hogy hiányozna neki, aggódna érte.

Pedig amúgy szereti, szokott vele labdázni, etetgeti, ha az iskolában marad egy kis uzsonnája, mindig hazahozza a kutyának, "mert annyira örül neki".

Mi lehet a baj? Nem szereti/szerette, vagy éppen ellenkezőleg és így nyomja el az érzéseit? Mit tehetnék?

2010. jún. 7. 06:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nagyon szerette a kutyust, valószínűleg így nyomja el az érzéseit. Gondolj bele, mivel lenne az jobb, ha sírna és semmi kedve nem lenne? Inkább 'örülj', hogy így viseli a dolgot. Mivel elég kicsi, valószínűleg titkon bízik még benne, hogy előkerül. A pokróc meg csak egy dolog, és ezt valószínűleg ő is tudja. Nem kell tenned semmit sem, mindenkinél másképp alakulnak az érzések.
2010. jún. 7. 10:51
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj,hogy én nem a kérdésedre válaszolok. Csak azt akartam mondani,hogy tedd fel az elveszett kutyátok képét, a www.netboard.hu-ra ott a kutya fórumon belül az elveszett-találtba. Ennek az oldalnak a segítségével rengeteg kutya hazakerül. Valamint érdemes felhívni a környezetetekben valamint több kilóméteres körzetben az összes állatorvost és kitenni a váróba a képét. Bocsánat,ha ezeket mind megtettétek,csak segíteni akartam.
2010. jún. 7. 10:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a választ! Természetesen már fent van a netboardon, a menhelyeket, gyepmestereket, állatorvosokat is értesítettük, ahová csak lehetett kitettük a plakátokat, ill. készítettem kicsi, névjegy méretű papírkákat, amiket személyesen adtunk oda mindenfelé a kutyásoknak, idős embereknek (komoly adatbázisok :=) a szomszédokkal kapcsolatban), amerre csak jártunk. A postásnak is szóltunk, ismerősöknek küldtünk e-maileket azzal a kéréssel, hogy küldjék ők is tovább, amerre csak tudják, hogy minél többen tudjanak róla. Szóval, már csak annyit tudunk tenni, hogy tovább rójuk az utcákat, hátha valamelyik kertben ücsörög, illetve pótoljuk az esetleg letépkedett plakátokat és osztogatjuk a kis papírkákat.

De most nem is ez a téma, bocsánat, hogy elkanyarodtam. Szegény kisfiamat sajnálom. Nem tudom, nem lenne-e jobb, ha ki tudná adni magából a fájdalmát és nem egyedül küszködne vele. Ezért is beszélünk előtte minden megmozdulásunkról, minden hívásról (szerencsére sokan próbálnak segíteni), hogy lássa, mi is aggódunk és erről nem szégyen beszélni. Hát akkor hagyom őt. Csak azt sem akarom, hogy esetleg, miközben a kutyánkra fókuszálunk, ő csendben szenvedjen. Mégegyszer köszönöm a tanácsotokat!

2010. jún. 7. 12:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki másképp dolgozza fel a veszteséget, akár kutyus, akár szeretett hozzátartozó megy el. Volt olyan trauma kiskoromban, amire egyáltalán nem reagáltam, és ahogy most meséled, ez eszembejutott. Egy kedves barátunk meghalt, és én nem reagáltam, mikor megtudtam, 10 éves voltam akkor. Tettem tovább a dolgom. Akkor nem, de most, ha csak rágondolok, érzem a könnyeket. Majd ha elég erős lesz hozzá, feldolgozza, időre van szüksége. Talán hetek, hónapok múlva tör ki belőle. Ne gondold, hogy nem érzi, nem érti, csak még nem tud vele mit kezdeni. Sok erőt kívánok és szerencsét a kutyus megtalálásához!
2010. jún. 7. 20:35
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A pokrócos dologból én is azt szűrőm le, hogy valójában nagyon hiányzik neki. Lehet hogy az idétlenkedéssel is próbálja az érzéseit leplezni. Meg az is lehet, hogy hallotta valahol egy igazi férfi nem sír, katonadolog, stb stbÉs emiatt is nehezebben mutatja ki az érzéseit.

Én beszélnék neki a saját érzéseimről, hogy mennyire hiányzik a kutya és azért mosod ki a pokrócár mert számítasz rá hogy előkerül. És semmiképp nem kérném számon az ő érzéseit. Hogy miért idétlenkedik.

2010. jún. 7. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!