Mit tegyek, hogy jobban bízzon bennünk az örökbefogadott kicsink?
6.5 éves állami gondozott kislányt fogadtunk örökbe. Az lenne a problémám, hogy nagyon- nagyon félős a kislány. Azt mondták az intézetben, hogy már elvették egy családtól, mert terrorizálták és bántották. Tudom, hogy ezért félős, de hogyan segíthetnék neki, hogy kicsit bátrabb legyen?
Nincs több gyerekünk, őt azért fogadtuk örökbe, mert nem lehetett saját. Nagyon helyes kislány, értelmes, jólelkű, segítőkész egyébként, de ha hirtelen felállok például, akkor már öszzerezzen vagy elszalad. Türelmesek vagyunk vele, a férjem is, és én is.
Mi harmincas éveinkben járó pár vagyunk, és a kicsi egy éve van nálunk. Azt hittük, idővel javulni fog, de még csk nagyon kicsi javulást látunk. Félek, nem bízik bennünk. Mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat
Timi! Köszönöm szépen a kedves szavaidat! Én is elmondok egy imát most, hogy a Jóisten tarttson meg téged is egészségben és sok jót kívánok a kislányodnak is.
Az enyém most Nikivel játszik :D
Nagyon örülök, hogy már meg is nézték a kislányt. Remélem, hogy a kislányotokban az édesanyja elvesztés miatt keletkezett űr, szép lassan meg telik majd irántatok érzett szeretettel és bizalommal. Édesanyám elvesztésekor én is éreztem azt az űrt és nehéz volt megtölteni. Ráadásul kicsi lányotok nem is tudja, hogy mitől van. Szerintem a történeteteket olvasók nagy részének elszorult a szíve. Küldjünk, küldünk hát annak a kicsinek egy nagy ölelést, amit adj át neki.
(Jó, hogy vagytok)
játszatok vele! Legyetek a játszótársai! Érezze hogy ti vele vagytok szóval nem akarjátok bántani! A pszichológus nem jó megoldás, ti kell kezeljétek a problémát, nem másra hárítani. Én is hasonló cipőben járok, én a húgom lányát neveltem bizonyos okok miatt, de a húgom férje terrorizálta a kislányt, ezért ő is nagyon félős volt, ez már volt jópár éve. Azóta a kislányból nagylány lett és magabiztos. Azt hozzátenném hogy a lány 9évesen került hozzám és azóta én vagyok neki akinek azt mondja hogy anya!
38/N
Szia!
En csak annyit akarok mondani, hogy ahogy olvasom a soraid folyamatosan potyognak a konnyeim. Fantasztikus szulok vagytok, miert nincs tobb ilyen??? Gratulalok hozza, es legyetek mindig ilyenek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!