Mit tegyek, hogy jobban bízzon bennünk az örökbefogadott kicsink?
6.5 éves állami gondozott kislányt fogadtunk örökbe. Az lenne a problémám, hogy nagyon- nagyon félős a kislány. Azt mondták az intézetben, hogy már elvették egy családtól, mert terrorizálták és bántották. Tudom, hogy ezért félős, de hogyan segíthetnék neki, hogy kicsit bátrabb legyen?
Nincs több gyerekünk, őt azért fogadtuk örökbe, mert nem lehetett saját. Nagyon helyes kislány, értelmes, jólelkű, segítőkész egyébként, de ha hirtelen felállok például, akkor már öszzerezzen vagy elszalad. Türelmesek vagyunk vele, a férjem is, és én is.
Mi harmincas éveinkben járó pár vagyunk, és a kicsi egy éve van nálunk. Azt hittük, idővel javulni fog, de még csk nagyon kicsi javulást látunk. Félek, nem bízik bennünk. Mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat
Mindenkinek nagyon köszönöm!
Vannak fejleményeink, a férjem egyik régi barátja gyermekpszichológus, és ahogy hallotta, mi van a kislánnyal, eljött hozzánk látogatóba, hogy megnézze.
Amikor lejött a picitől, azt mondta, nem olyan nehéz eset a kislány, meg lehet gyógyítani még a kis lelkét. A gyász feldolgozhatatlansága és a rossz bánásmód az előző családnál depressziót eredményezett a picinél, amit nem sikerült feldolgoznia és nem is tudja, miért szomorú. Nekem egyszer azt mondta, mikor kérdeztem, hogy miért sír: "Üres a lelkem"
Egy terápiás kezelést fog a kicsi kapni, de nem rendelőintézetben, hanem nálunk. Egy ismerőse, akiben nagyon megbízik a férjem barátja, fogja kezelni a gyereket. Most csak arra várunk, hogy az illető visszajelezzen, hogy elvállalja- e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!