Mit tegyek, hogy jobban bízzon bennünk az örökbefogadott kicsink?
6.5 éves állami gondozott kislányt fogadtunk örökbe. Az lenne a problémám, hogy nagyon- nagyon félős a kislány. Azt mondták az intézetben, hogy már elvették egy családtól, mert terrorizálták és bántották. Tudom, hogy ezért félős, de hogyan segíthetnék neki, hogy kicsit bátrabb legyen?
Nincs több gyerekünk, őt azért fogadtuk örökbe, mert nem lehetett saját. Nagyon helyes kislány, értelmes, jólelkű, segítőkész egyébként, de ha hirtelen felállok például, akkor már öszzerezzen vagy elszalad. Türelmesek vagyunk vele, a férjem is, és én is.
Mi harmincas éveinkben járó pár vagyunk, és a kicsi egy éve van nálunk. Azt hittük, idővel javulni fog, de még csk nagyon kicsi javulást látunk. Félek, nem bízik bennünk. Mit tegyek?
Köszönöm a válaszokat
édes Istenem!! ilyenkor azért elgondolkozok azon, mennyire sok jó ember van még a Földön, olyanok is, mint Ti!! akik ennyire vártak egy kicsi lányra, hogy szerethessék és családot adhassanak neki!! össze szorult a szívem, ahogy olvastam ezeket a sorokat... nekem megadatott, hogy saját gyermekem lehessen, szerető férj, anyagi biztonság és hálás is vagyok ezért minden nap!!
nagyon örülök, hogy vannak még ilyen jó emberek, mint Te és a férjed!!
a kérdésedre válaszolva: szerintem csak a türelem segíthet!! az orvostól valószínűleg megrémülne, azt hinné, azért küldtétek oda, mert más mint a többi gyerek. biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lehet, de esetleg leültethetnétek beszélgetni, hiszen már nem kis baba és elmondhatnátok neki, hogy Ti nem olyanok vagytok, mint az előző "családja"!!
kívánom, hogy minél előbb eljön az életetekben az a nap, amikor Anya és Apa lehettek, nem pedig néni vagy bácsi. KITARTÁS!!
Ági
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!