Ha örökbefogadott gyermeked lenne, aki nyílt örökbefogadással került hozzátok hogyan beszélnél neki az anyagi probléma miatt őt örökbeadó vér szerinti anyukájáról?
Most kezdett el jobban érdeklődni 5 évesen.
Szeretettel,tisztelettel beszéltem neki a néniről akinek a pocakjában volt és segített megtalálni neki bennünket a szüleit.
Sokszor vannak ezzel kapcsolatos félbehagyott mondatai,szégyenlőden,szorongva kérdezősködik.
Ha ennyire érdeklődő, akkor nyíltan elmesélnék neki mindent.
Miért döntött az eredeti anyukája arról, hogy örökbe adja, hogyan találtatok egymásra, hogyan kísértétek végig a hölgy terhességét, etc..
Én még azt is megkockáztatnám, hogy összehoznék egy találkozót.
Bár kérdés, hogy a gyerek hogyan reagálna!
"Én még azt is megkockáztatnám, hogy összehoznék egy találkozót."
Húúú ... hát kiszámíthatatlan mi lenne a következménye,lehet,hogy természetesen alakulna és jó lenne a kisfiamnak,hogy még személyesen találkozhatnak,de az is lehet,hogy rosszul reagálna,nagyon megzavarná Őt.
Ilyeneket mond:
"Ha ti nem fogadtatok volna el,akkor... "
Megkérdezte anyukámat,hogy "Mama,nekem mindig anya volt az igazi anyukám ? "
Csókolgassa a kezemet(nagyon nem örülök ennek és nem én mondtam neki) azt mondja " Azért, mert elhoztál a kórházból "
Érdemes lenne szakemberhez fordulni mert elég komoly dolog nevelési tanácsadó vagy ott ahol intéztétek az örökbefogadásdt biztos van olyan orvos vagy csoport ahol pont ilyen problémákkal foglalkoznak.
2,5 éve fogadtuk nyílt eljárásban örökbe a fiunkat.
Ő még nem kérdez,nem beszéltünk róla vele eddig, tehát csak a terveimet, elméletemet tudom megosztani. (Előttünk jártok ebben...)
Szóval mindenképp azt kell éreznie, hogy nagyon szerette őt a vér szerinti anyukája, ezért azt akarta, hogy a legjobbat,a legtöbbet kapja mindenből.Mivel ezt ő nem tudta megadni (anyagiak,háttér miatt), így döntött. Nehéz ez, mert én sem tudom elképzelni, hogy lemondjak a gyermekemről, történjen bármi. De ha azt mondjuk a gyerkőcnek,hogy anya felnevelhetett volna,ha akar,akkor azt fogja gondolni, hogy ő valami nagyon rossz, akitől meg kellett szabadulni.Nem csak a szülőanyját,de önmagát is utálni fogja.
Szerintem akármilyen jól igyekszünk kezelni ezt a helyzetet,szorongani fog egy ideig,míg fel nem fogja teljesen,hogy is vannak a dolgok. A legtöbb amit tehetünk,hogy szeretettel beszélünk arról az emberről,aki a döntésével hozzásegített ahhoz, hogy anyává válhattunk.
Én egy életre hálás vagyok a fiam vér szerinti szüleinek. Szomorú, hogy egy pár életének legtragikusabb döntése kellett a mi boldogságunkhoz.
Azt pedig, hogy összehozzatok egy személyes találkát,szerintem még korai.Én a kamaszkorra hagynám. Ez semmiképp sem úszható meg trauma nélkül, ráértek vele.
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!