Hogy büntessem meg tiz éves fiamat amiért rengeteget beszél az iskolában óra közben? Egyébként is beszédes tipus.
kicsit aktív gyerek.
én is ilyen voltam. a tesi tanár alsóban igen nagyon panaszkodott ányunak hogy én állandóan beszélek órán.már annyira kivolt hogy azt mondta hogy vagy én vagy ö megy az osztályból (sportosztály voltunk), mire anya azt mondta neki hogy büntessen meg küldjön el egy nagykör futásra. de ne csak engem hanem mindenkit akit így talál.
anya haza jött és elmondta hogy ezekután bünti jár annak aki túl sokat fecseg. én ezt tudomásul vettem és a fél osztály futott ezek után én viszont tartottam a számat és egyszer sem küldtek ki futni.
a tanári fegyelmet te nem tudod kijárni. vagy is közölheted a fiaddal hogy a tanár megbünteti ha nem képes a száját tartani, pl extra házit irattat vele amit osztályoz is. a baj hogy a tanár fél attol mi lesz ha megbünteti a gyereket és a szülö ezért feljelenti esetleg.
Egyetértek: ne büntesd! És valóban néhányszor meg lehet próbálni utánozni őt a 'belebeszélés' terén.
Szintén hatásos volna, ha otthon ki tudná fárasztani a beszélőkéjét, megkapná az osztatlan figyelmet tőletek (tőled és férjedtől), amire a gyerekeknek kivétel nélkül szükségük van, csak az egyik ennek hiányától zárkózottá válik, a másik túlzott aktivitást mutat, hogy felhívja magára a figyelmet.
(A sok beszéd hátterében egyébként állhat a szülők elvárásaiból fakadó bizonyítási kényszer is.)
Kisfiad, úgy néz ki, ez utóbbiba tartozik, de a lényeg csakis az, hogy türelemmel, figyelemmel, szeretettel legyetek vele, ettől megnyugodhat, biztonságban érezheti magát, és már nem fogja szükségesnek tartani az állandó csiripelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!