Mivel büntessem 13 éves fiamat, és 8 éves hugát?
Nagyon csunyán beszélnek, Makacsak, szófogadatlanok.
Mivel büntessem meg őket?
Milyen büntifajtákat ismersz?
Eddig mivel fegyelmezted öket? Vagy csak most jutott eszedbe?
Ennyi idösen már majdnem lehetetlen megfogni öket - ezt már sok évvel ezelött kellett volna.
Semmi nem használ...
Nem verjük őket, de a számítógép, internet tilalmat kibirja mindkettő, a multkor 3 hét megvonás volt, simán kibirta.
A csunya beszédet meg minden... Engem férjemet, minden B**zi K***csögnek elmondanak.
suliból hazaérnek -->irány a sarok, kukoricán vagy legón térdeplés! elsőnek fél óra. ha még mindig rosszak háromnegyed. aztán egy egész.
lehet úgy is hogy a szoba közepén állnak vigyázzban... ha valamit szól, mindent ki a szobájából és rázárni az ajtót. :D mehet a padlásra vagy a pincébe is.
Persze, lehet mindenféle büntit kitalálni, de ha hatásos is lenne a "kukoricán térdeplés" például, az nem oldja meg a problémát, csak max. felszínesen. Meg lehet őket félemlíteni, de akkor csak félelmükben nem fognak veletek csúnyán beszélni. Szerintem itt sokkal komolyabb gondok vannak, valószínűleg a szülő-gyermek kapcsolat eleve nem harmonikus. Erről - ne haragudj meg! - de többnyire a szülők tehetnek. A saját gyermekeidet neked kellene a legjobban ismerned, mégis idegenektől kérsz tanácsot. Ezt a határozatlanságot, bizonytalanságot a gyerekek is megérezhetik rajtad. Én nem hiszek abban, hogy ha felsőbbrendűnek érez magánál, akkor jól fog viselkedni. Foglalkozzatok sokat egymással, játsszatok, kiránduljatok, nevessetek nagyokat! Érezzék azt a gyerkőcök, hogy nem valami felsőbb hatalmat képviseltek, hanem a társaik vagytok mindenben, ti vagytok, akikre mindig, minden körülmények között számíthatnak.
Esetleg tedd fel magadnak a kérdést: ha TE lennél a gyermek, mi lenne az, amivel hatni lehetne rád? Gondold át, és próbáld meg alkalmazni rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!