Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy büntessem meg 10 éves...

Hogy büntessem meg 10 éves lányom?

Figyelt kérdés
Már nem első alkalommal a lányom belenyúlt a pénztárcámban és pénzt vett ki.Mikor lebuktattam semmi megbánás nem mutat!Állandóan hazudozik!!
2010. ápr. 30. 07:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
62%

hát ez gáz. nállunk a nagyfiu ma már 13 éves. de már 10éveen is kellett bünti néha. mondjuk ő még nem csinált ilyesmit, de ha megtenné tuti lenne a pofon - amugy nem ütöm a gyereket - még sosem ütöttem meg egyiket sem.

de nállunk az a hatásos ha eltiltom pl 1-2hétig a számitógéptől - nagyon szereti, ez katasztrofa neki ilyenkor. a másik jo bünti a fiamnál h nem mehet sehova 1-2hétig szobafogság.

ha van valami amit angyon szeret a lányod akkor tiltsd el tőlle. na meg meg kell vele beszélni h az nem arra van h ellopja hanem h megéljetek és h keméyn meloval lehet megkeresni.

esetleg nevelő célzattal lehet kitalálni valami melot neki, ami rendszeres és esetleg ezért kap valami kicsike - jelképes- jutatást.

2010. ápr. 30. 08:56
 2/22 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is van egy 10 éves lányom, de Ő soha nem tenne ilyet. A kisebb lánykám már zsiványabb, belőle kinézem;)

Én inkább alaposan elbeszélgetnék vele, leültetném, és elmondanám az érveimet, véleményemet, megkérdezném, hogy ez hogy is jutott eszébe.

2010. ápr. 30. 11:37
 3/22 anonim ***** válasza:
48%
Ne büntesd! Inkább emeld meg a zsebpénzét, le fog szokni róla (mert akkor nem kell neki pénzt csórni). Ha nem szokik le akkor büntetheted így: Telefon elvétel, számítógép tilalom, csak szobafogságot ne!
2010. ápr. 30. 13:15
 4/22 anonim ***** válasza:
78%
És mire is kell neki és miért is lop? Nem ezeknek kellene az első kérdésnek lenniük?
2010. ápr. 30. 17:45
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Én első körben azon kezdenék filózni, hogy minek kell egy tízéves _gyereknek_ ennyi pénz, hogy állandóan tőled veszi el. (Nem kap zsebpénzt, éhes a suliban? Cigi, pia? Kényszerítik, fenyegetik?) Miért LOP? Miért nem kér? Miért hazudozik nekem, akiben elvileg feltétel nélkül meg kéne bíznia? Mit rontottam el?!

És majd ezek után, és miután vele is elbeszélgettem, lehet gondolkodni a büntetésen.

De így, hogy az első asszociációd a "hogyan büntessem?", nem tudok csodálkozni a dolgon. Lesz még rosszabb, hidd el!

2010. ápr. 30. 18:14
 6/22 anonim ***** válasza:
27%

tegnapelőtt 18:14

Te valami nagyon durva álomvilágban élsz, hogyha így gondolkozol...

2010. máj. 2. 07:48
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem álomvilágban élek, csak olyan voltam, mint az a kislány (később mégdurvábban). És pontosan tudom, mi váltotta ki... Ennyi.
2010. máj. 2. 09:20
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is 18:14 van igaza.

És az az elkeserítő, hogy a legtöbb szülő NEM így gondolkodik.

Kemény dolog, és pocsék beismerni, de ha egy gyerek rendszeresen hazudozni kényszerül otthon, és lop, az bizony a szülő hibája, valamit nagyon elrontott a nevelésben...

2010. máj. 2. 13:47
 9/22 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!Természetesen azonnal mikor észrevettem megpróbáltam megbeszélni vele a dolgot.Elmagyaráztam neki,hogy 500 forint bizony nagyon sok pénz ahhoz,hogy egy nap alatt butaságokra elköltsük....De csak húzogatta a vállát és értelmes választ nem adott.Abszolút nem láttam azt,hogy megbánta volna és felfogta volna mi történt.Na és ez már nem az első eset volt ...akkor majdnem minden reggel kapott 150 forintot és ezt kevesellte ezért vett hozzá még..Mikor észrevettem utána nem kapott egy fillért se egy darabig csak ha esetleg kért..

A másik nem hiszem ,hogy egy ekkora gyereknek külön zsebpénz kellene.....Mindig van a hűtőben gyümölcs,tejszelet,túrórudi,jégkrém stb...De ha azt mondja venne egy csokit vagy nyalókát általában megteheti...

2010. máj. 3. 07:39
 10/22 anonim ***** válasza:
86%
A barátnőm lánya is lopott a pénztárcájából,azt mondta hogy nem tud vele mit kezdeni szerintem nem is büntette meg.Na most ott tartanak hogy mindenkitől lop,az osztálytársaitól a tanároktól a barátnőmtől.Úgy hogy szerintem sürgősen találj ki valamit.
2010. máj. 3. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!