Hogy büntessem meg 10 éves lányom?
Nem kell levágni a kezét, de azt el lehet mesélni neki, hogy régen levágták a tolvaj kezét, kivágták a hazug nyelvét.
A lényeg, hogy ez antiszociális viselkedés, amelynek valamilyen mélyebb lelki oka van. Ezt kell megtalálni, ha kell, akkor pszichológus segítségével.
A gyereknek meg kell tanítani, hogy mi helyes és mi helytelen.
A lopás helytelen.
Egy kisgyereknek nem lehet szép szóval elmagyarázni, hogy figyelj Gizike, lopni csúnya dolog, nem szabad. Megígéred?
Meg kell büntetni érte.
Tudom, nagy az egyenlőség, meg a gyerek is ember, meg pszichológia meg minden, de azért túlzásokba ne essünk.
SZIA!ÉN IS AZOKKAL ÉRTEK EGYET ,AKIK A MEGBESZÉLÉS MELLETT DÖNTENEK!!NEM KELL EGYBŐL BÜNTETNI!!SŐT!!! SOKKAL JOBBAN FOG BENNED BÍZNI,HA MEGBESZÉLED VELE!ÉN MINDEN NAP ADOK A KISLÁNYOMNAK 200FT /BÜFÉ PÉNZT/AMIT SOHA NEM KÖLT EL!!MINDEN NAP CSOMAGOLOK NEKI UZSIT,ÜDITŐT!!
NEM LEHET,HOGY CSAK A FIGYELMEDET SZERETNÉ FELHÍVNI,HOGY KEVESET FOGLALKOZOL VELE?/A MUNKÁD MIATT/HA VAN RÁ LEHETŐSÉGED AKKOR EGY HÉTEN EGY NAP CSAK RÓLA ÉS RÓLAD SZÓLJON!!!HIDD EL HATÁSOS!!NÁLUNK IS VANNAK CSAJOS NAPOK,AMIKOR CSAK A LÁNYOM ÉS ÉN LÉTEZÜNK ÉS NEM ÉRDEKEL SENKI ÉS SEMMI!!/7-NAPBÓL 6 DOLGOZOM DE AZ AZ 1 NAP CSAK AZ ÖVÉ!!NEM MUSZÁLY ELMENNI VALAHOVA!!EGYÜTT:SÜTNI,FŐZNI VAGY CSAK BEVÁSÁROLNI//SOK SIKERT!!/
Szia!Nem akartalak iritálni a Caps Lock-al!!
Kiabálni meg ,végképp nem!!
Szép napot:):)
Én kb. ennyi idős koromban (20 évvel ezelőtt) tesómmal kiloptunk egy ötezrest az apa pénztárcájából, jó mókának véltük. Az ágy alá dugtuk és röhögcséltünk, hogy észreveszi-e ?
Aztán olyat kaptunk mindketten, hogy soha - de soha többet még csak a pénztárcára sem néztünk rá... :)
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ily módon tanítsd meg (abszolút elítélek bármilyen testi fenyítést.. ), csak leírtam, mert eszembe jutott. Bocsi az offért.
beszélj vele, de úgy hogy érezze számít a véleménye, és van súlya, mert én ha nem mondtam el valamit az azért volt mert tudtam úgyse értenék...
sztem nyilván van oka miért teszi, és nem csak úgy poénból... azonkívül meg: nyilván látta valahonnan, még ha nem is konkrétan ezt, de talán valami hasonlót. fontos h beszélgess vele és érts meg őt is.
Kérdezd meg mi célból kell ez neki, és, hogy miért nem kérdezett meg, lehet hogy azt gondolta, ha pénzt kér, biztosan visszautasítod.
A büntetéssel nagyon vigyázz, eltávolodhat töled. És semmiképp ne üsd meg a gyermeked.
Próbálj kitalálni vmi szabályt/rendszert, amivel pénzt "kereshet". Tehát ha vmi jót tesz, akkor ennek arányában pénzzel megjutalmazod. Ez sokkal érdekesebb a gyereknek, mint kicsenni a pénzt. Viszont semmiképp ne vegyél el töle pénzt soha, még büntetésböl se, mert rögtön vissza fogja lopni, "mert az neki jár".
Nekem az a határozott véleményem, hogy a megbeszélés mellett igenis következetesen büntetni kell.
Az unokaöcsém lopott 1x 30.000 Forintot! Biciklire kellett. Hát azon az éven az én gyerekem biztos nem kapott volna bicajt. És akkor ezzel még olcsón meg is úszta volna. Sajna az ő szülei nem így gondolkodtak. Azóta sem tanulta meg a gyerek a leckét.
Szóval beszéld meg vele, derítsd ki miért csinálja, és tudatosítsd benne, hogy márpedig ennek mindig következménye lesz. A felnőtteknél is van következménye a lopásnak! Egy 10 éves gyerek pedig ezt már fel tudja fogni. Hozzáteszem, hogy ha az derül ki, hogy vki terrorizálja a suliban és azért lopkod, az egy másik történet.
És légy következetes a büntetéssel.
Na meg tanítsd meg neki a pénz kezelését, az értékét, stb.
Nálunk mindig elérhető helyen volt anno a pénz, eszünkbe sem jutott szó nélkül elvenni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!