Hogy büntessem az olyan gyereket aki mindent összetör?
Hány éves?
Ha még elég kicsi nem úgy kell bűntetni , mint egy nagyot...
talán azon múlik, hogy egy-két éves korában mennyit beszélsz nemki, hogy mit szabad és mit nem, ha pedig nagyobb el kell magyarázni, hogy azt nem szabad, miért nem szabad, és meg kell kérdezni,hpgy miért csinálja, ezzel együtt azt is elmagyarázhatod, hogy te sem vered, esetleg mond azt, hogy elviszed a kutyát egyolyan gyereknek, aki nemfogja bántani..
kortol függ!!!!
ha gyerek (10-13)
akkor ne adj neki vacsoràt.menj el nélküle sétàlni.egyél elötte de nélküle finomsàgokat.ha ugymond"vergödik"magyaràzd el hogy min kell javitania.
de lehet jobb lenne egy pszichologus segitsége!!!!!!!!!!!!
Hát kedves második válaszolóó, lehet ez náálad bejön, nem is kritikai szempontból, de ezt amit írtál a gyerek felfoghatja lelki terrorkéntés még lejjeb mehet a pszichés értelme, aztán simán visszavág...a séta pedig azért nem jó szerintem , mert ha egyedül marad otthon, akkor bármi történhet főleg ha dühös és aztán a szülő mehet a börtönbe..
Inkább ha ilyen megvonásokban gondolkodik a kérdező is, az vonatkozzon a tv, számítógép, mobiltelefon..stb elvételére, de ne az étel legyen.
Ekkora gyerekeknek már legtöbbször van ilyen, főleg tv, de minimum játszani nem kell leengedni, ez nyári szünetben nagy érvágás..TV helyett kapjon egy jó vastag könyvet, egy két matek feladatot.De igen valóban nem tudjuk hány éves!
egy alkalommal egy vacsora megvonàsa még nem terrorizàlàs!!!
az nem jelenti,hogy ebédet reggelit meg uzsonnàt nem kapott!
gondolom nem egy csecsemöröl van szo,ha kutyàt bàntalmaz stb...
egyébként a modszerek amik a màsodok vàlaszban talàlhatoak teljesen bevàltak a gyermekotthonokban,vagy ha ugy tetszik intézetekben.
igen egy kis édesség megvonàs,vagy szabadsàg megvonàs nem àrt.hozzàteszem,nem egy örök életre szolo büntetések ezek.csak néha beugro.ja és az is felvolt tüntetve hogy 10 13 éves gyerekre vonatkozva.
na meg az is ajànlva volt hogy inkàbb egy pszichologus!!!
szerintem az se jo ha kivan kényeztetve a gyerköc,hisz van annak is hàtulütöje...
és hozzàteszem nem mindenkinél vàlik be hogy metekleckét adsz neki.mert a gyerek megfogja a könyvet és földhözvàgja..........
szoval ilyen gyerekek is vannak.de minden szülö màsképp làtja alàirom.
Étel megvonás? Törjünk össze valamit, amit szeret?:
Ez a tipikus magyar felfogás. Ha nekem nem jó, akkor a szomszédnak se legyen az!
Mi van, komoly lelki problémák állnak a háttérben?
Egy esetleges hirtelen, vagy nagy változás.
Ilyen lehet az iskolába kerülés is. Új közösség, új szokások, és keményebb szabályok, mint az oviban. Esetleg családi konfliktus, munkahelyi, egyéb stressz.
Az is lehet, hogy csak elhanyagolva érzi magát és minden, amit tesz, azt figyelemfelkeltésből teszi.
Lehet segélykérés, hogy törődjenek vele többet. A kutyán és a tárgyakon kiélheti a haragját. De tudni kéne, hogy miért haragszik.
Én nevelési tanácsadóhoz fordulnék. Ott szakemberek foglalkoznának vele.
És ez is lehet bübtetés,még, ha nem is tudatosan. Hiszen amíg a szakemberekkel "ücsörög", addig nem mehet a játszótérre.
Sok kérdés merül fel!
Megkérdezted, hogy miért csinálja. Beszélgetsz vele eleget. Vagy nem foglalkoztok vele? Netán testvére született és mellőzöttnek érzi magát. És miért bántotta a kutyát, mástól is látott ilyet? A gyerek nem magától tör-zúz és bánt mást, akár kutyát. Történt valami vele.
Először is ki kell deríteni az okokat, addig a büntetés sem ér semmit. És főleg nem az étel megvonása. Hogy képzelik egyesek, hogy nem kap a gyerek enni, ráadásul még azt is végignézze, hogy a szülei előtte esznek!?
És valaki szerint attól javul meg a gyerek, ha a szülő is tör-zúz?
Szóval, sok-sok szeretet, beszélgetés, séta, játék. Csodákat művel. És a közös programok közben szépen ki lehet deríteni, hogy mi bántja, mitől csinál ilyeneket.
Az én fiam is átesett ilyesmit, hogy dühében csapkod, de eddig még csak a vigasztalással és a szeretettel értem el eredményt, mással nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!