Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Hogy büntessem az olyan...

Hogy büntessem az olyan gyereket aki mindent összetör?

Figyelt kérdés
azonkivül bánta a kutyát stb.
2008. aug. 1. 09:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%
a gyerekeknél a 6-7 éves kor a leeg'rosszabb' egyszerűen csak rosszak. a legjobb megoldás a szobafogság nem nézhet tv-t nem kap édességet stb. esetleg kicsit felemeled a hangod, és ha enm fogad szót egy kisebb pofon se áárt.
2008. aug. 7. 16:22
 12/19 anonim ***** válasza:
24%
Annyi mindent írtatok hogy sok volt olvasni is.egyszerűen üss a kezére ha összetör valamit, persze ha szándékosan teszi.
2008. aug. 8. 21:29
 13/19 anonim ***** válasza:
49%

Lehet, hogy az erőszak még erősebb indulatokat vált majd ki a kicsiből.

Persze, ezt is meg lehet próbálni...

2008. aug. 9. 09:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg vele beszélgetni,hogy miért tör össze mindent. Kérdezd meg hogy neki milyen lenne ha valamelyik kedvenc tárgyát összetörné vki? Neki sem esne jól. A kutyát meg hogy miért bántja nem tudom. Általában a kutyával való játszást élvezik a gyerekek a legjobban. Lehet hogy vmi tényleg le akar vezetni ezzel a viselkedésével. Nekem olyan mintha a kutyán játszaná el hogy ő felsőbbrendű és ő parancsol a kutya meg csak egy alattvaló. Nem veszekedtek otthon vele sokat vagy olyan hangnemben amit ti nem, de ő túlságosan a szívére vesz? Vagy lehet az iskola, a más társaság is okozza ezt. A legjobb a nevelési tanácsadó, ott megtudják mi okozza. Meg a pszichológus. De a legfontosabb hogy sok-sok közös program és beszélgetés. Rengeteg türelem és foglalkozás a gyerekkel. Így előbb utóbb rá fogsz jönni mi az ok. Aztán meg reméljük hamar túlesik ezen és kinövi hamar.

Sok sikert!

Írd majd meg mi lett!

2008. aug. 10. 18:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Csatlakoznék azokhoz akik a szeretettel való nevelés irányába indultak. Tanár vagyok, és elhihetitek, rengeteg gyerekkel találkoztam már. A gyerekhez az út sosem hangos szóval vezet, sokkal inkább csendes, szeretetteljes bánásmóddal, nem ritkán HALLGATÁSSAL. Igen, egy szülőnek, nemcsak fegyelmezni kell, de meg is kell hallgatnia a gyermekét. Sokszor elrejtik a sérelmüket a tetteikbe a kicsik, mert jórészt meg sem tudják fogalmazni, mi fáj, mi esett rosszul, mi bántja a kis lelkét.

Nm hiszem, hogy nevelőintézetes praktikát kellene bevetni, hiszen ott egy nevelőre nem egy-két gyerek jut "nevelni", hanem több, ezért intézet. Nem hiszem hogy egy ott nevelkedett gyerek olyan repesve mesélne ezekről a módszerekről.

A szülőnek javaslom: türelem, szeretet, hallgatás és meghallgatás.

Üdv

2008. aug. 14. 12:15
 16/19 anonim ***** válasza:

Jutalmazd meg valami aprósággal, . (Nem kell nagy dologra gondolni: szeret biciklizni, akkor kimész vele. Kap egy puszit vagy egy mosolyt vagy bármi apróság.)

Ha pedig rosz gyerek, akkor ezeket lehet megvonni. A kajamegvonás szerintem is undorító módszer. Másrészt egy normális családban szerintem kivitelezhetetlen.(Most komolyan? Bezárjátok a gyerek elől a konyhát-spájzot és minden egyéb helyen lévő ehető dolgot?)

2008. nov. 30. 05:00
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Verd meg.
2009. márc. 7. 12:48
 18/19 anonim ***** válasza:

Agyam eldobom a sok idióta válaszon basszus. Bár igazán nem lep meg.

Kedves kérdező, lenne néhány kérdésem:

1: kinek a gyerekéről van szó?

2: mindig voltak vele ilyen problémák, vagy csak mostanában

3: valami változás az élethelyzetében állt-e be?

4: ki fegyelmezi a gyereket általában, és hogyan?

a leghatékonyabb büntetés egyébként az ideiglenes szeretetmegvonással történő fenyegetés. de sajna csak akkor működik, ha szeret a gyerkőc. ilyenkor egy fejcsóválás, egy rosszalló tekintet is elég. a titka az, hogy a gyerek olyanná akar vállni, mint a szeretett személy. ha az nem tör zúz, és kínoz állatokat, akkor ő sem fog.

2010. jún. 23. 03:09
 19/19 anonim válasza:
Én úgy tarkón basznám, hogy még a kutya is megdöglene XD!
2010. szept. 1. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!