Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Másfél éves gyerek nevelésével...

Másfél éves gyerek nevelésével kapcsolatban lehet nevelési tanácsadóhoz fordulni?

Figyelt kérdés
A kisfiam kezelhetetlen, legalábbis számomra az. Biztosan hibázok, rosszul csinálok dolgokat, de nem tudom mi az. Viszont ez így nem mehet tovább. Rémálommá vált minden itthon töltött nap. Szép gyerekkort szerettem volna neki, mostanra viszont egy őrült üvöltözésből, szidásból, sírásból (hol én, hol ő), szitkozódásból áll a nap. Ez egyrészt mindkettőnket felőröl, másrészt csodálom, hogy a szomszédok még nem hívták ki a gyámügyet a mindennapos cirkusz miatt. Nem tudom, mivel tudnám zökkenőmentesebbé tenni a napjainkat. Még annyit hozzátennék, hogy teljesen rendezett családban élünk. Tudomásom szerint nem érte olyan trauma, ami ezt kiválthatná. Nagyon el vagyok keseredve.
2010. máj. 27. 14:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nálunk is korán kezdődött a dackorszak, de megvagyok edződve, mert nekem az első 4 hónapban non-stop üvöltött a hasfájástól. Az nehezebb volt. Amikor végre beláttam én is, hogy tényleg tükröt tart a pici, akkor jött a sarokbaállítás. Elleinte üvöltött és jött utánam, már ott marad és üvölt. Én nem nézek órát mint ahogy javasolják, kis idő után odamegyek hozzá, halkan elmondom, hogy miért kellett beállnia és mondom neki, hogy kérjen bocsánatot. Hozzáteszem nálunk már úgy néz ki a dolog, hogy megüt és a következő pillanatban szinte látszik a szemén ahogy bevillan neki, hogy mindjárt sarokba áll már mondja is, hogy bocsá. Amig mondani nem tudta, addig csak odabúj hozzám. Hogyha kint vagyunk egy angyal, mondanom sem kell ez a szemét idő kikészít mindannyiunkat....

Idővel jobb lesz, ha nem kiabálsz akkor ő sem őrül meg. Ez a legnehezebb...

2010. jún. 2. 12:09
 22/24 anonim ***** válasza:
Nekem is 1,5 éves a törpém és pont ugyanazt csinálja mint a leírtak.Hisztizik ha valamit nem kap meg,vagy azt mondom,hogy nem szabad.És igenis direkt csinálja a dolgokat.(szeme sarkából figyeli,hogy mit reagálok)Próbálkoztam már dá-dával,büntivel,most a hideg vizes arcmosás van napirenden amitől kicsit megnyugszik.De egyszer már sajnos hideg zuhany is volt mert csak hergelte magát.Én attól félek,hogy maradandó viselkedésbeli zavarok lesznek ebből.Védőnőnek mondtam,az volt a válasz,hogy majd kinövi.Hát én már nagyon várom.Nincsen Magyarországon gyermekekkel suttogó?Mint aki a könyvet írta Amerikában
2010. jún. 4. 13:59
 23/24 A kérdező kommentje:

Hát, legalább nem vagyunk egyedül... :)

Én most minden energiámmal türtőztetem magam, remélem hosszú távon is kibírom és nem robbanok fel egyszer csak a sok lenyelt méregtől :D. Azóta hogy a kérdést kiírtam csak egy cirkusz volt, kézmosással kapcsolatban. Ez is az egyik tipikus játszmánk, nem is részletezem. De nagyon nehéz megállni sokszor hogy ne üvöltsem le a fejét, pedig az tényleg nem segít. Most is éppen a kiságyában lázad a délutáni alvás ellen, pedig amúgy minden délután alszik. Most úgy látszik ilyenje van. Mindegy, nem leszek ideges, nem leszek ideges... :) Azt nem hiszem hogy maradandó viselkedési zavaraik lesznek, azzal nem ártunk hogy higgadt problémamegoldással mutatunk példát nekik.

2010. jún. 4. 14:56
 24/24 A kérdező kommentje:
Ő nyert, ma nincs alvás. Viszont nem vagyok ideges :), majd este korábban viszem lefeküdni. Megyek és iszok egy dögerős kávét, azután jöhet a délutáni műszak :)
2010. jún. 4. 15:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!