Másfél éves gyerek nevelésével kapcsolatban lehet nevelési tanácsadóhoz fordulni?
Nálunk is korán kezdődött a dackorszak, de megvagyok edződve, mert nekem az első 4 hónapban non-stop üvöltött a hasfájástól. Az nehezebb volt. Amikor végre beláttam én is, hogy tényleg tükröt tart a pici, akkor jött a sarokbaállítás. Elleinte üvöltött és jött utánam, már ott marad és üvölt. Én nem nézek órát mint ahogy javasolják, kis idő után odamegyek hozzá, halkan elmondom, hogy miért kellett beállnia és mondom neki, hogy kérjen bocsánatot. Hozzáteszem nálunk már úgy néz ki a dolog, hogy megüt és a következő pillanatban szinte látszik a szemén ahogy bevillan neki, hogy mindjárt sarokba áll már mondja is, hogy bocsá. Amig mondani nem tudta, addig csak odabúj hozzám. Hogyha kint vagyunk egy angyal, mondanom sem kell ez a szemét idő kikészít mindannyiunkat....
Idővel jobb lesz, ha nem kiabálsz akkor ő sem őrül meg. Ez a legnehezebb...
Hát, legalább nem vagyunk egyedül... :)
Én most minden energiámmal türtőztetem magam, remélem hosszú távon is kibírom és nem robbanok fel egyszer csak a sok lenyelt méregtől :D. Azóta hogy a kérdést kiírtam csak egy cirkusz volt, kézmosással kapcsolatban. Ez is az egyik tipikus játszmánk, nem is részletezem. De nagyon nehéz megállni sokszor hogy ne üvöltsem le a fejét, pedig az tényleg nem segít. Most is éppen a kiságyában lázad a délutáni alvás ellen, pedig amúgy minden délután alszik. Most úgy látszik ilyenje van. Mindegy, nem leszek ideges, nem leszek ideges... :) Azt nem hiszem hogy maradandó viselkedési zavaraik lesznek, azzal nem ártunk hogy higgadt problémamegoldással mutatunk példát nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!