Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy 5 éves gyereknek, ha nem...

Egy 5 éves gyereknek, ha nem igazán értjük a beszédét, mi állhat a háttérben? A beszédértéssel vagy a hallásával van a baj?

Figyelt kérdés
2010. máj. 8. 23:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam a Zs, L, R, S, betűt mondani. Elkezdtem járni 1. osztályba, talán kicsit előtte is logopédushoz. Az R nem ment, a logopédus azt mondta kinövöm. Átmentem másik logopédushoz, és az is sikerült.

Most pedig 1. lettem a prózamondón. :) Tehát szerintem egy logopédus nem árt, érdemes lenne elvinni, én mindig élveztem, amikor azt játszottuk, hogy liftezünk a nyelvünkkel, az L betűnél.

2010. máj. 14. 13:10
 12/12 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. A hallás vizsgálat lehet érdemes, de viszont kétlem hogy az a probléma. Ez inkább csak az, hogy elálmodozik a gyerek, nem figyel eléggé.
2010. máj. 14. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!