Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Egy 5 éves gyereknek, ha nem...

Egy 5 éves gyereknek, ha nem igazán értjük a beszédét, mi állhat a háttérben? A beszédértéssel vagy a hallásával van a baj?

Figyelt kérdés
2010. máj. 8. 23:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Arra gondolsz, hogy artikulátlanul beszél a gyerek? Pld. csak a szülei értik meg? Vagy hadar?
2010. máj. 8. 23:15
 2/12 anonim ***** válasza:
???
2010. máj. 8. 23:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha már 5 éves, és nem beszél érthetően, mindenképpen meg kellene vizsgáltatni. A hallását is, és a hangképző szerveit is.
2010. máj. 9. 11:17
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen csak a szülei értik meg. Ki fogja nőni vagy járnia kellene foglalkozásokra?
2010. máj. 9. 22:00
 5/12 anonim ***** válasza:
31%

Ha ilyen egynapos késésekkel reagálsz a kérdésekre, így nem lesz "párbeszéd". Javaslom, tedd fel a kérdést úrja, de ha visszakérdeznek, válaszolj rá, így nem sikkad el a kérdésed.

Amúgy igen, már 3 éves kor után el kellett volna vinned szakemberhez. Látta valaki?

2010. máj. 9. 23:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Jár óvodába? Az óvónénik meg tudják mondani, hová kell elvinni. 5 évesen már nem növi ki, felesleges várni. szakember kell már neki, aki segít.
2010. máj. 10. 07:12
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nem tudok egész nap a gép előtt ülni! De így is köszönöm, hogy válaszoltak nekem!

Nem az én gyerekemről van szó, hanem az egyik ismerősöméről!

Nem tudok róla, hogy el vitték volna kivizsgáltatni!

Sajnálom szegénykét, mert hiába mondja a verseket vagy bármit nem igazán lehet érteni! Nem mondom, hogy minden szót hibásan ejt, de nagyon sokat (kb.90%)!

Ha az enyém lenne, én már régen (legalább 3 évesen)elvittem volna orvoshoz!

2010. máj. 10. 13:48
 8/12 anonim válasza:
65%

Az en gyermekeim is (mindketto) 3 eves koruk utan kezdtek szepen erthetoen beszelni, mar az ovodaban. Vigyazni kell nagyon a szuloknek arra, hogyha a gyermek 'erthetetlenul' beszel, de ok megertik -mert a szulo megerti, hogy mit akar a geyrmeke mondani!- megse mutassak ki allandoan. Azt akarom modnani, hogy inkabb ne ertse meg, mert a gyermek igy szokja meg a beszedet, igy alakul ki benne, hogy az a helyes, mert apuka es anyuka erti. Es kesobb nehezebb lesz. 5 eves korban ha meg mindig baj van, mar el KELL vinni szakemberhez: logopedus, pszihologus. Elso sorban a szulok el kell FOGADJAK, hogy igenis ez egy problema - ellenkezo esetben tobbet artanak a gyerekuknek.

Megjegyzem, en nem vagyok szakember a temaban, csupan van ket fiam es a felesegem tanitono. En a magam es a nejem tapasztalatabol beszelek csupan.

2010. máj. 13. 07:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Csodálkozom, hogy legalább az óvónők miért nem léptek már az ügyben. Ha nagycsoportos, akkor elvileg már logopédusnak is kellett volna látnia.

Attól, hogy az ő beszéde nehezen érthető, még jó lehet a beszédértése, de hallásvizsgálat mindenképpen kell!!!

Ha "csak" simán pösze, akkor talán könnyebb lesz a gyerek és a logopédus dolga, ha nyelvtanilag is vannak gondok, akkor nehezebb (lehet, hogy akadályozott a beszéde).

Még valami: Nagyon nem tanácsolnám, hogy a szülők "ne értsék meg", amit mond. Több kárt okoznak vele, pl. még dadogni is elkezd!

2010. máj. 13. 08:04
 10/12 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem elképzelheto, hogy ti neveltétek hulyen, és beszéltetek idetlenul hozza, vagy az ovodaban szedte ossze. Gondolom idetlenul nyavog...ismerek ilyen esetet. Tudna szépen is beszélni, ha akar, csak nem volt rakenyszerulve meg.
2010. máj. 13. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!