Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Segítség! Mit csináljak a...

Segítség! Mit csináljak a hiperaktív fiammal?

Figyelt kérdés
a gyerek egész éjjel mászik, alszik és közbe mászik, vergődik, nem lehet tőle aludni ha egy pillanatra becsukom a szemem már össze törte magát. Hová tegyem ahonnan nem esik le amiből nem mászik ki? Kiságyban össze-vissza töri magát lefejeli a rácsokat, amennyi rácsvédő nekünk van 10 gyereknek elég lenne, feláll és addig húzódzkodik még ki nem mászik belőle. Járókát, utazóágyat próbáltuk, mindenből kimászik. Ha velem alszik kipárnázok mindent de így is átmászik rajtam is és leesik. Arra ébredek, hogy koppan a gyerek. Ez megy egész éjjel, már nem bírom. Már a földön is megágyaztam de az sem megoldás, hajnalban arra ébredtem, hogy a gyerek sehol, kiment a másik szobába. Egész éjjel mászik, vergődik. Nappal sem tudunk pihenni mert maximum 15-20 percet alszik azt is csak egyszer. Ringatni nem lehet mert kirúgja magát a kezünkből. Mit csináljak??? Már kész vagyok teljesen.
2010. máj. 6. 01:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
köszi az értelmes válaszokat. 9 hónapos a gyerek. tegnap jöttünk ki a kórházból, leesett megint az ágyról és nem sírt fel egyből meg kicsit másabb volt mint szokott ezért bevittem megmutatni egy dokinak, megfigyelésre bent maradtunk, azt mondták minden rendben vele, teljesen egészséges. Ott is kimászott a keretes vaságyból, a nővérek nem hittek a szemüknek.... Szerencsére nem megy ez minden nap, de mostanában egyre gyakrabban. Arra gondoltam, hogy fogzik, nem tudom mert nem látom hogy meg lenne duzzadva az ínye mint szokott mikor jön a foga és most nem megy a hasa sem és nem is lázas. Valami más lehet a baj, de nem jövünk rá hogy mi. 4 gyerek orvos vizsgálta meg és mindegyik mindent rendben talált nála. Vérképe is rendben van, szemfenék vizsgálaton is voltunk az is negatív. Az mondták 100%-ig egészséges a gyerek és felesleges tovább bent tartani, tele a kórház beteg gyerekkel csak elkapna valamit ha bent maradunk. Az időre fogjuk a viselkedését, nem tudjuk másra.... Most alszik, kb 1 órája aludt el. Nagyon örülök neki mert ritkán alszik ennyit napközben.
2010. máj. 8. 16:44
 12/23 anonim válasza:
16%

Fogd meg a lábát...

Ajtó félfa....CSATT

Lessz másik..másoknak is jön ha kell ha nem

2010. máj. 9. 11:32
 13/23 anonim ***** válasza:
88%

nagyon undorítóak ezek a "vicces" válaszadók, komoyaln felfordul tőlük a gyomrom. Hülye kis IQ fighter tizenévesek gondolom...

na mindegy. ha amúgy mindenr endben a gyerekkel, akkor nem lehet hogy azért csinálja, mert éppen most tanul mászni, felállni, járni? Az okozhat ilyesmit, és majd ha már nem lesz újdonság, akkor abbahagyja. addig meg próbálj meg vigyázni rá, kipárnázni a környéket, é kitartás.

2010. máj. 9. 11:54
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Neurológus is vizsgálta a gyereket?

Mert az oké, hogy általánosságban egészséges, nem lázas, nincs fertőzése, stb, de azért ez nehogy már normális állapot legyen... Lehet valami idegrendszeri gond a háttérben.

Ha a fogzásra gyanakodtok, akkor próbáljátok ki a Viburcol kúpot, ez homeopátiás cucc, ártani tuti nem árt. Nyugodtabban alszanak tőle a fogzós babák.

2010. máj. 10. 15:48
 15/23 anonim válasza:
100%
Téged kéne jól pofán vágni! Erös János ez a megoldás szerinted?
2010. máj. 13. 12:47
 16/23 anonim ***** válasza:
0%
Nekem teccett a kezigranatos... Na mindegy, nem ertem mi lehet a baj, azt neked mar meg kellene tudnod különböztetni hogy az idöjaras, fogzas vagy alvaszavar vagy mif@sz okozza ezeket a tüneteket. A kisfiam csak mellettem produkalta igy magat ejjel almaban mert nem tudott aludni velem, egyedül is kopogott a feje jo sokat meg tekergett, de az hogy kimasszon az agybol ahhoz azert ebren kell lennie vagy pedig alvajaro=alvaszavaros, azaz irany az alvas klinika, de azert arra kivancsi lennek, hogy konkretan erre mit mondott a vedönö vagy az orvos, hogy mit kellene vele csinalni.
2010. máj. 14. 22:48
 17/23 anonim ***** válasza:
Teccet?Nekem annyira nem TETSZETT!!!!Neked van gyereked?Uhhhh.....rengeteg értelmes válaszadó-Kedves kérdező!Ha ennyire tűrhetetlen állapotok vannak ,és nincs mögöttük fizikális elváltozás akkor mindenképp neurológiai vagy pszichiátriai vizsgálat javasolt.Születése óta nehezen aludt el?Volt konkrét idő,hely ,napirend az alvásban?Nem változtattatok esetleg valamin?Elég egy pici eltérés az eddig megszokott napirendtől vagy szokásoktól és kiválthat belőle ilyen szélsőséges reakciókat!Ha kezdetektől rossz alvó akkor keress szakembereket.Első lépésben védőnőt ,illetve gyermekorvost.Ne hagyd magad lerázni mert egyre fáradtabb leszel és türelmetlenebb,amit a babád is megérez és nem fogtok tudni kijönni ebből az ördögi kőrből.Ha ez új keletű dolog akkor gondold végig mi változott!Idő,hely,kiságy ,takaró,szoptatás elhagyása....rengeteg dolog kiválthatja!Remélem minden rendben lesz!
2010. máj. 16. 20:27
 18/23 anonim ***** válasza:
0%
Uccso, nekem teccet es van gyerekem igen. En elhiszem hogy el van keseredve a kerdezö, de szerintem ilyen tipusu bajnal elsö a vedönö orvos stb es ezek utan kerdezem meg itt is, de mar ugy, hogy ezt es ezt mondtak javasoltak tettek stb... szerintetek? Tehat az ilyen viccelödes abszolut erthetö. Es egy adott pontig igenis vicces. A kerdezönek meg remelem sikerül legyürnie a problemat es valami jo megoldast talal.
2010. máj. 16. 22:08
 19/23 anonim ***** válasza:
Utolsó!Szerintem nem vicces az ha a gyermeked kézigránáttal vagy falhoz csapással akarják elaltatni.Legalábbis nekem NEM!!!!Nem tudom ha a Te gyerekedet,babádat hasonló okos megoldással akarnák alvásra bírni mit szólnál!?Aludj el vagy megöllek????Magyarázd el légyszíves nekem ebben mi a vicces?Az már más ,hogy a kérdező anyuka helyében én nem hagytam volna eddig fajulni a dolgokat,de mégsem ítélem el.Tudod mindenkinek más a problémamegoldó képessége(készsége).Már ha van....
2010. máj. 17. 09:59
 20/23 A kérdező kommentje:
Kicsinek aludt rendesen, nem kellett dajkálni se, játék közben elaludt és aludt reggelig. Az első két hétben még fel-fel ébredt éjszaka de utána aludt reggelig. Semmi baj nem volt vele. Ez kb 3 hónapja megy mióta bejött a jobb idő. Sokat gondolkodtam de semmi nem jut eszembe amin változtattunk volna, minden ugyan az. Már voltunk a védőnőnél, a gyerekorvosnál, szinte naponta vittem, azt mondták semmi baja, mentünk minden felé vizsgálatra, de minden rendben volt. Náluk nincs alvás centrum, a legközelebbi 68 km-re van, de elvittük oda is, mindent rendben találtak ott is, azt mondták valószínű fogzik és azért. De 3 hónapja???? Neurológusnál szerdára kaptunk időpontot. Ma szemészeten voltunk, minden oké ott is.
2010. máj. 17. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!