Van itt olyan szülő, akinek 2-3 évesen autisztikus tüneteket produkált a gyermeke, de később "kinőtte"?
Nálunk bizonytalan a helyzet, nekem is a Korai Fejlesztőben diagnosztizálták a kisfiamat 3 évesen, de ÉN láttam a problémát, hogy másképp fejlődik, és voltak autisztikus tünetek, nem tartott szemkontaktust, kezünket húzta, ha valamire szüksége volt, nem mutatott rá tárgya, látszólag nem figyelt a nevére, nem fejlődött a beszéde, néhány szót használt csak, mondatokban nem beszélt. Szóval megvoltak a tünetek, amire az ember felfigyel, hogy valami nincs rendben.
Autizmus spektrumzavar kódot kapott a Korai Fejlesztőben, aztán 4 hónappal később a Szakértői Bizottságtól. Eltelt 1 év, a rengeteg fejlesztés, amire járunk külön, meghozta az eredményt, közben az orrmanduláját is kivették, kiderült, hogy vezetéses halláscsökkenése volt a megnagyobbodott orrmandula miatt. Most már a beszéd területe maradt, ahol jelentős elmaradásban vagyunk, de a többi autisztikus tünetet "kinőtte". A Szakértői Bizottság 1 év után a felülvizsgálaton újabb két évre rajta hagyta a kódon. Engem az zavar, hogy mi van, ha nem autisztikus spektrumzavarral küzd, milyen hátrányunk lesz abból, hogy ez a kód van rajta. Mi lesz így az iskolaválasztásnál? :-( Menjek én is a Vadaskertbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!