Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyünk? Kétéves, és bal...

Mit tegyünk? Kétéves, és bal kezét használja gyakrabban. Ha átszoktatjuk, lelki problémái adódhatnak. Viszont az egész világ és szinte minden jobbkezes, gyenge vigasz, hogy van már balkezes olló és zongora.

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 22:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
Honnan a jó égből szeditek, hogy problémája lesz az írással ???Nem nehéz balkézzel írni, csak a jobbkezesek látják annak, sem vezetni, se semmi,melyik balkezes panaszkodott erre?Ezeket csak a jobbkezesek egy része látja így.
2010. máj. 6. 17:28
 52/65 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem,hogy 2010-ben,hogyan lehet egyáltalán KÉRDÉS az,hogy a gyerek a bal kezét használja?ÉS?!AKKOR MI VAN?!Az egész világ jobb kezes?MI VAN?!?!Ezt a f*szságot meg honnan szedte bárki is?!?!
2010. máj. 6. 17:56
 53/65 anonim ***** válasza:
68%

ááá kérdező, téged a múltból teleportáltak ide?

Jah még egy tipp, ha esetleg látsz egy fekete macskát, az NEM egy macskatestet öltött boszorkány, úgy hogy nem kell máglyán elégetni.....csak gondoltam jobb, h ha ezt is tudod.

Egyébként az aktuális év 2010 (kétezertíz)

2010. máj. 7. 17:04
 54/65 anonim válasza:
Lehet h. van az "egész világ" jobbkezes, de ez hülyesség. Sőt amióta nem szoktatják át rá a gyereket azóta egyre több a balkezes. Szerintem semmi értelme átszoktatni a picit balkezesről jobbkezesre. Én magam balkezes vagyok amiből semmilyen hátrányom nem származik. Ami olyan megcsinálom jobb kézzel, de a főbb dolgokat pl. írás bal kézzel végzem. Nekem egyedül az ólló jelentett valamicske problémát, de mint irtad is balkezes olló létezik, és toll-ceruza...szóval minden ami fontos. De az én koromban nem voltak ilyesmik és még is 21 éves lettem.
2010. máj. 8. 15:07
 55/65 anonim ***** válasza:
74%
Hát lehet velem van a baj, de balkezes vagyok, elég csúnyán írok, hamar elfáradok, nem is tudok máshogy normálisan írni csak ha leülök meg fáj is ha sokat írok... Ettől függetlenül nem akarnék jobb kezes lenni.
2010. máj. 8. 16:05
 56/65 anonim ***** válasza:
74%
veled van a baj, egyetemi jegyzeteket mindig tőlem kérnek kölcsön mert egyrészt szépen írok másrészt mindenkinél gyorsabban.
2010. máj. 8. 16:38
 57/65 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam is balkezes, de nem is gondolkodtam ezen, hogy át kellene szoktatni. Pedig mondták nekünk is. Nem volt kérdés. Második osztályos, és ügyesen megtanult írni. Igaz van, hogy hamar elfárad a keze. Apuka is balkezes. Nála vannak ilyen iránygondok, hogy pár másodpercig gondolkodik néha rajt. :-) Nem is gondoltam ilyesmire, hogy ha megpróbálják átszoktatni, hogy jobb kezes legyen, ilyen probléma adódhat. De akkor lehet nála is ezért van ez.
2010. máj. 8. 21:31
 58/65 A kérdező kommentje:

Hogy milyen indulatos némely balkezes! Vagyis, sok. Vajon miért?

Látom, hogy többségben el sem olvasták válaszaimat, csak vagdalkoznak. Vajon miért? Miért keresnek sértőt ott, ahol ez teljességgel hiányzik? Mit éreznek BELE az ügybe? Vajon mi gerjeszti a szélsőséges indulatokat?

2010. máj. 9. 09:02
 59/65 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem az,hogy 90%ban ugyanazt szajkózzák az emberek,hogy nem tudsz irni,vezetni,vágni - elhiszem hogy valakinek nehézséget okoz ezen müveletek elvégzése,de ha csak azért sütik rád mert te balkezes vagy az egy idő után már kicsit idegesitő lehet.

Mintha valami betegség lenne.Gondolom ez vált ki indulatokat.

2010. máj. 9. 12:20
 60/65 anonim ***** válasza:
32%

De érdekes módon, én legalábbis ezt csak a balkezesek válaszában olvastam (szinte), ilyen formában "Ti barom jobbkezesek, ÉN balkezesként tudok írni, vezetni, vágni"

De egyetlen választ sem olvastam, jobbkezes vagyok és szerintem szoktasd át, mert nem fog tudni írni, vezetni, vágni. Az meghogy milyen jelzőkkel illetik a jobbkezeseket, meg a kérdezőt- felmerül az emberben a kérdés vajon a neveltetésük ilyen és otthon az édesanyjuk beszélt így velük, vagy a jobb agyfélteke dominanciája együtt jár az aggresszívitással vagy neked van igazad és annyi bántás érte őket az életben, hogy mindenkinek nekiugranak ha kell ha nem.

De megértem az anyukát, hogy felmerült benne ez a kérdés.

2010. máj. 9. 12:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!